organisatie

 

Hier stellen we graag de mensen voor die Diva Dichtbij mogelijk maken.

Bestuur

Diva Dichtbij is een stichting. Het stichtingsbestuur bestaat uit:

Tom Zewald, voorzitter
Margo Lennaerts, secretaris
Gerard Wildeboer, penningmeester
Hetty Top, lid

Kantoor

Pieternel van Amelsvoort

Pieternel van Amelsvoort

Initiatiefneemster en directeur. Pieternel is de drijvende kracht achter Diva Dichtbij. Naast het leidinggeven aan het team, treedt zij ook zelf op als Diva. Meer over Pieternel als Diva leest u hier.

Alies Helmink-Minkhorst

Alies Helmink

Verzorgt de planning en productie van de optredens en de correspondentie. Ook heeft zij een aantal administratieve taken en onderhoudt ze de donateursgegevens.

Michtel Koster

Medewerker Organisatie optredens

Ger Timmer

Medewerker Projecten

Jacobien van Vugt

Medewerker Communicatie en Projecten

Fanny Poortman

Medewerker Fondsenwerving

Trees Huis in 't Veld

Medewerker Boekhouding

Vrijwilligers

Diva Dichtbij heeft een aantal vaste vrijwilligers die belangrijk werk voor ons verzetten:

Martin Schlief, ICT
Jan Beesems, tekstschrijven
Paulien Steverink, schoonmaak
Hans Schimmel, ontwikkeling en beheer muziekcatalogus

Diva’s

Optreden als Diva bij Diva Dichtbij is een vak apart. Onze Diva’s zijn allen professionele zangeressen die bij ons intern zijn opgeleid tot Diva Dichtbij. Op dit moment zijn er tien diva's en twee divo aan onze stichting verbonden. We stellen hen op deze plek graag aan u voor.

Artistiek

De helft van ons werk vindt eigenlijk achter de schermen plaats. Onze pianisten Ineke Geleijns en Bert van den Brink spelen alle begeleidingsmuziek in. Ineke neemt de klassieke stukken voor haar rekening, Bert de lichte muziek.

Ineke Geleijns

Ineke Geleijns

Ineke Geleijns werkt als vaste pianiste bij de afdeling Educatie van De Nationale Opera. Haar passie voor muziek èn theater komen samen in haar optredens met de Opera della Casa en Glorious Divas. Ook maakt ze met haar stichting La Sopera klassieke en moderne muziek toegankelijk voor een breed en jong publiek.

Bert van den Brink

Bert van den Brink

Pianist Bert van den Brink is een veelzijdig musicus met een grote staat van dienst. Hij is klassiek geschoold en autodidact op het gebied van de jazz. Sinds 1982 doceert hij jazz piano aan het Utrechts conservatorium. In 2007 kreeg hij de VPRO/BOY EDGAR-prijs.

Ontwerp kar

Mira Ticheler ontwerpt en bouwt de karren van de Diva's en Divo's. Zij zorgt ervoor dat de karren voldoen aan de persoonlijke wensen en passend bij het kostuum. In de kar is de muziekinstallatie gebouwd.

Kostuums

De kostuums voor de Diva's en Divo's worden onder andere ontworpen en gemaakt door Babette van den Berg en Lenie van Noort.

Training van onze diva’s
Linde Löbert

Linde Lobert

Linde Löbert is behalve theatermaakster ook trainer. Gedreven door een sterke sociale betrokkenheid heeft zij een scherp waarnemingsvermogen ontwikkeld voor mensen en interacties tussen verschillende mensen. Met deze vaardigheden en haar enthousiasme traint zij onze Diva's om ieders eigenheid als Diva te ontwikkelen. Centrale aandachtspunten zijn nuances ontdekken in het van dichtbij contact maken en tegelijk als professioneel kunstenaar alle toeschouwers bij een optreden betrekken. Ze reikt handvatten aan waarmee iedere Diva van elk optreden een unieke belevenis kan maken.

Foto's

Veel van de foto's op deze website zijn gemaakt door onze 'huisfotografen': Harrie Ligtvoet en Claudia Kamergorodski.