Workshop Zingend contact maken

Diva Ivette van Laar maakt zingend contact

12 juli 2016 -

Deze workshop zit vol. 

De volgende workshop 'Zingend contact maken' wordt gegeven op 13 januari 2017. Lees hier meer.

Diva Dichtbij geeft een workshop voor wie werkt of te maken heeft met mensen met dementie: zorgprofessionals, familie en vrijwilligers. Doel van de workshop is om te leren op een nieuwe manier contact te maken. Voor deze workshop hoef je overigens NIET te kunnen zingen!

Waarom?

Contact maken met mensen met dementie valt niet altijd mee. Het lijkt of zij in een eigen wereld verblijven waar je maar moeilijk in door kunt dringen. Bij Diva Dichtbij hebben we ontdekt hoeveel zang doet bij mensen met dementie en hoe je het kunt gebruiken om in contact te komen.

Voor wie?

Deze workshop is voor iedereen die te maken heeft met mensen met dementie, bijvoorbeeld als zorgprofessional, als familielid of als vrijwilliger in een zorginstelling. Even voor iemand neuriën kan al zo ontspannend werken dat er ‘deurtjes in de hersenen’ opengaan. Dat biedt de mogelijkheid om op een heel vanzelfsprekende manier in contact te komen. Echt kunnen zingen is hiervoor niet nodig.

Inhoud

Hoe ontstaat er contact? Je leert iets over het non-verbaal afstemmen op de ander, hoe emoties daar een rol in spelen, hoe je gebruik kunt maken van zingen. Ook oogcontact, bewegen en aanraken komen aan bod. Het is een ontdekkingstocht hoe je aandacht kunt geven en contact kunt maken op een manier waar die ander met dementie iets aan heeft.

Praktische informatie

Datum: 28 oktober 2016 
Locatie: Utrecht
Tijd: 13.00 tot 17.00 uur
Aantal deelnemers: tussen de 15 en 25
Kosten: 66 euro p.p.
Docenten: Linde Löbert (trainer bij Diva Dichtbij) en Paul Walthaus (zanger bij Diva Dichtbij)