Magische momenten door onze intuïtie te volgen!

Afgaan op onze intuïtie: we doen het heel vaak tijdens onze optredens voor mensen met dementie. En soms ontstaan er - door het volgen van onze intuïtie - wel hele bijzondere momenten. Diva Zoë zong in een zorginstelling en was bijna klaar met haar derde optreden.

Zoë: ‘Ik had al behoorlijk wat gezongen, maar ik kreeg plots een enorme drang om naar een specifieke dame in de groep te gaan. Ik had eigenlijk zojuist al een lied voor haar persoonlijk gezongen. Normaal gesproken probeer ik dan mijn aandacht weer te verdelen over de groep of iemand anders persoonlijk toe te zingen. Tijdens het zingen van mijn lied bleef ik echter voelen dat ik contact moest maken met de dame. Dus besloot ik uiteindelijk om daar naar te luisteren.

Wat er toen gebeurde was magisch. De meneer die naast deze mevrouw zat, zat heel ver in zijn dementie. Ik had gedurende mijn hele optreden nauwelijks contact met hem gekregen. Maar de dame wiens aanwezigheid ik zo sterk had gevoeld, legde op enig moment mijn hand op die van haar buurman. Er ontstond ineens wél contact met deze meneer. En zo werd het lied een persoonlijk lied voor hem. Deze mevrouw was onze verbinder geweest. Zonder haar hulp was dit nooit gelukt.

Het is zo ontzettend bijzonder te ervaren dat door te luisteren naar onze intuïtie we zoveel dieper contact kunnen maken. Dit is uiteindelijk waar ik het voor doe.’