Trainingen

'Nu weet ik weer waarom ik ooit voor dit werk heb gekozen.'

Hoe maak je als zorgmedewerker beter contact met cliënten? En hoe beïnvloedt je stemming en sfeer? Die vragen behandelen wij in onze korte, inspirerende trainingen. Met meer dan tien jaar ervaring op het gebied van verbaal en non-verbaal contact maken, dragen we onze kennis en ervaring graag over. Aan iedereen die betrokken is bij de zorg van mensen die langdurige zorg nodig hebben. We hebben ervaren dat onze trainingen interessant zijn voor alle lagen en disciplines binnen een zorgorganisatie: van bestuursleden tot mantelzorgers. Hieronder laten we u kort kennis maken met twee van onze trainingen. Op verzoek maken wij ook trainingen op maat. 

Training ‘Oprecht contact’

Contact maken met mensen die van zorg afhankelijk zijn, kan soms best ingewikkeld zijn. De training ‘De impact van oprecht contact’ laat zorgmedewerkers ontdekken hoe ze nog beter aandacht kunnen geven aan de mens achter de cliënt – en met welk effect. Zónder dat het meer tijd kost.
Deze training is een vrolijke, motiverende training met een positieve impact op het contact tussen zorgmedewerkers en cliënten. We oefenen met de uitwerking van non-verbale manieren van contact. En we leren hoe we, van mens tot mens, in contact komen en blijven. Oók in situaties waarin een cliënt boos of verdrietig is, of heel erg in een eigen wereld leeft. Over de training 'Beter contact' is een folder met uitgebreide informatie beschikbaar.

Training ‘Ken je kracht'

'De training 'De kracht van klank' maakt je bewust van van wat geluid en muziek doen met cliënten. Aan de hand hiervan leren we hoe er met geluid gespeeld kan worden om een stemming of de sfeer te beïnvloeden. In de training komt zowel de impact van dagelijkse geluiden, als het effect van verschillende soorten muziek aan de orde. En er wordt gezongen. Geen paniek: bijzondere zangkwaliteiten zijn  absoluut niet vereist. Het gaat namelijk niet om  'optreden' maar om zangerig improviseren op basis van dagelijkse situaties tijdens werk. Ook in deze training is er aandacht voor het afstemmen op cliënten. In deze informatiefolder vindt u meer informatie. 

Vervolgtrainingen

Wilt u een vervolg geven aan een training? Dat kan. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een training waarbij u dieper ingaat op de afstemming op anderen. Deze training doen we met een kleinere groep en is veel persoonlijker. De deelnemers ontdekken meer over wat ze oproepen bij de ander. U kunt ook kiezen voor een training die meer is toegespitst op het het gebruik van muziek en dans tijdens het dagelijks werk. De deelnemers leren wat ze hiermee kunnen en hoe ze dit op een eigen manier kunnen vormgeven.

 

Resultaten van een training

De deelnemers:

• kennen nieuwe mogelijkheden om contact te maken

• kunnen zich de nieuwe ‘contactuele’ vaardigheden eigen maken

• zijn zich bewust van het effect van hun (zang)stem

• hebben nieuwe praktische handvatten voor het omgaan met cliënten

• zijn bevestigd in wat ze bewust of onbewust al heel goed doen


Reacties van deelnemers

'We hebben de hele middag geoefend. Het was heel herkenbaar en dichtbij; dichtbij de ander en dichtbij jezelf.'

'Nu weet ik weer waarom ik ooit voor dit werk gekozen heb.'

'Ik zie mezelf niet bepaald als een zangeres. Dat bleek gelukkig niet uit te maken. Ik heb echt heel veel geleerd.'