Muziek als medicijn

Iemand volledig genezen, dat kunnen we helaas niet. Maar we kunnen met onze optredens wél bijdragen aan iemands kwaliteit van leven. Persoonlijke aandacht vinden wij hierbij essentieel.

Omdat we zingen voor verschillende mensen met verschillende culturen, passen wij ons repertoire aan, aan de persoon die we voor ons hebben. We zingen o.a. Duitse, Franse en Indische liederen. En sommige Diva's hebben zelfs Arabisch en Turks op hun repertoire staan. Bekijk hier een voorbeeld van Turks zingende Diva Isabella.

De effecten van muziek

Onderzoek van o.a. Universiteit Utrecht bevestigt de positieve effecten van muziek op bijvoorbeeld mensen met dementie. Bij hen blijft het deel van de hersenen waar muziek wordt opgeslagen het langst onbeschadigd. Hierdoor ervaren ze blijdschap, worden ze actiever of ervaren ze minder onrust. En dat is natuurlijk een bijzonder prachtig effect. Daarnaast heeft muziek een positief effect op zorgverleners en de zorgrelatie. 

Meer weten? Ook andere onderzoeken laten zien dat muziek een belangrijke bijdrage levert aan ieders welzijn. Prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie verboden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam laat het hier zien tijdens een bijzonder college aan de Universiteit van Nederland.