Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons zo voorstellen dat u nog wat vragen heeft over onze optredens of trainingen.
Uiteraard kunt u ons tijdens kantooruren altijd via de mail of telefonisch bereiken.
Op deze pagina beantwoorden wij alvast veelgestelde vragen.

 • Betreft muziek

 • Is Diva Dichtbij gespecialiseerd in muziek voor verzorgingstehuizen?

  We durven wel te zeggen dat we gespecialiseerd zijn, ja. Inmiddels bestaan we alweer 16 jaar en hebben we de afgelopen jaren zelf ook heel veel mogen leren. Elke Diva of Divo heeft na meerdere auditierondes een opleidingstraject voltooid. Tevens organiseren wij intern jaarlijks meerdere trainings- en ontwikkeldagen om van en met elkaar te leren.

  Wat voor soort muziek speelt Diva Dichtbij?

  Wij zingen veel verschillende stijlen muziek, door de jaren heen. Van nostalgische Nederlandse liedjes, tot hedendaagse pop. Van klassieke liederen tot Amerikaanse rock & roll. Op deze pagina kun je per Diva/o lezen bij welk repertoire haar of zijn kracht ligt.

  Kunnen we een demo van de muziek van Diva Dichtbij beluisteren?

  Als ik deze pagina bezoekt, kunt u klikken op de audiofile bij de geselecteerde Diva/o. En we staan ook op Spotify én verkopen een CD. Genoeg keuze dus!

  Heeft Diva Dichtbij ook een repertoire lijst beschikbaar?

  Team productie heeft van elke zanger een repertoirelijst in haar bezit. In principe delen we deze niet standaard. Maar als u tijdens een boeking een speciaal lied wenst of voorkeur heeft voor een bepaald genre of taal, dan worden de repertoirelijsten geraadpleegd. Bovendien helpen we je graag met jouw Diva/o keuze op basis van je aangegeven muziekvoorkeuren.

  Zingen de Diva/o's ook in andere talen behalve Nederlands en Engels?

  Nou en of! Elke Diva heeft haar persoonlijke talen-specialiteiten. De talen die we zingen zijn bijvoorbeeld: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits,Indisch, Surinaams, Turks, Arabisch, Russisch, Tsjechisch, Portugees en Italiaans. Tevens zingen sommige Diva/o's in dialect zoals Limburgs, Fries, Gronings en Drenths. Volgt u het nog?

 • Betreft optredens

 • Zijn de optredens van Diva Dichtbij geschikt voor verzorgingstehuizen?

  Zeker te weten. Het grootste deel van onze optredens vindt plaats in verpleeghuizen. Jaarlijks bezoeken we een kleine 400 zorginstellingen en verzorgen we zo'n 800 optredens.

  Hoelang duren de optredens van Diva Dichtbij?

  Het optreden in een verzorgingstehuis beslaat één dagdeel. Binnen dit dagdeel verzorgen we (maximaal) drie optredens voor een kleine groep, van ieder 30 tot 45 minuten. Indien gewenst geven we aanvullend nog één kort individueel optreden. 

  Voor persoonlijke optredens aan huis of voor grotere groepen bespreken we graag jouw persoonlijke wensen.

  Kunnen we een verzoeknummer aanvragen voor het optreden?

  Ja, dat kan. Er is vaak wel eerst overleg met de desbetreffende Diva/Divo.

  Welke instrumenten worden er gebruikt tijdens de optredens van Diva Dichtbij?

  We zingen overwegend met piano-muziekbanden. Deze zijn speciaal voor ons opgenomen en spelen we af via onze zogeheten muziekkar.

  Zijn er bepaalde geluids- of technische vereisten voor de optredens van Diva Dichtbij?

  Wij komen geheel zelfvoorzienend: met een muziekkar, een mobiele muziekbox en orkestbanden.

  Kunnen de trainingen van Diva Dichtbij ook op locatie gegeven worden?

  Zeker, we komen graag juist naar uw locatie toe.

  Kan Diva Dichtbij ook op last-minute basis geboekt worden?

  Dat kan! Al zijn we er wel voorstander van verder vooruit te boeken. Dit i.v.m. de beschikbaarheid van onze Diva/o’s en het afstemmen van het draaiboek.

  Kan ik een optreden cadeau geven?

  Absoluut. Wat is er nou mooier dan het geven van een beleving? Via het boekingsformulier kunt u alvast een aanvraag doen. Of bel even naar kantoor, dan bespreken we graag welke diva/o het beste past bij de ontvanger(s).

  Biedt Diva Dichtbij ook optredens aan voor speciale gelegenheden, zoals verjaardagen?

  Zeker! We worden geregeld uitgenodigd door jarige bewoners en hun familie om samen feest te vieren. Hier lees je bijvoorbeeld hoe Diva Milène een feestje bouwde in Druten ter ere van het 50-jarig jubileum van Astrid.

 • Betreft samenwerkingen

 • Wat kan ik als bedrijf voor Diva Dichtbij betekenen?

  Heel veel! Om onze optredens mogelijk te maken zijn we altijd op zoek naar sponsoren. Dat kan op verschillende manieren, met verschillende bedragen. Wellicht wilt u eenmalig een optreden schenken aan een zorginstelling? Of wilt u de opbrengsten van uw evenement aan ons schenken? Of wilt u ons verhaal verspreiden als ambassadeur? Eigenlijk zijn we overal blij mee. Op deze pagina raakt u wellicht geinspireerd.

  Is er een mogelijkheid om met Diva Dichtbij samen te werken voor langere tijd?

  We zijn benieuwd naar je ideeën en suggesties. Bel ons gerust op!

 • Betreft trainingen

 • Welke trainingen biedt Diva Dichtbij aan?

  Wij bieden de trainingen aan: ‘Oprecht contact’ en ‘Ken je kracht’. Op deze pagina kun je inhoudelijk meer lezen over de invulling van deze trainingen. Wij adviseren de training ‘Oprecht contact’ als inleidende training te volgen en ‘Ken je kracht’ als verdiepende training te doorlopen.

  Wat is het doel van de trainingen van Diva Dichtbij?

  Soms loop je op de werkvloer tegen iets aan, waar je zelf niet uitkomt. Wil je een nieuwe blik op hoe je om kunt gaan met je cliënten of heb je specifieke vragen over bepaalde situaties. Het is hard werken in de zorg en er is meestal tijd tekort. Toch is op een goede manier contact maken met je cliënten onwijs belangrijk. Want hoe je contact maakt met je cliënten heeft een grote weerslag op de energie in de ruimte, tussen collega’s onderling en op de gehele woongroep. Ook je stemgebruik is bepalend. Na onze trainingen beheersen deelnemers o.a. nieuwe mogelijkheden om contact te maken en zijn ze zich bewust van hun eigen stemgebruik. Lees hier meer over ons aanbod.

  Zijn de trainingen van Diva Dichtbij geschikt voor medewerkers van verzorgingstehuizen?

  Juist! Onze trainingen worden door zorgpersoneel vaak gezien als een mooie aanvulling en een verfrissende, nieuwe aanpak binnen de zorgverlening.

  Biedt Diva Dichtbij ook workshops aan voor bewoners van verzorgingstehuizen?

  Tot op heden doen we dat niet. Maar onze optredens zijn wel interactief. Als de energie van de groep het toelaat is er juist altijd ruimte om mee te zingen, mee te dansen of om verhalen met elkaar te delen.

  Is het mogelijk om een training op maat te laten maken?

  Beide trainingen zijn toegespitst op de deelnemende groep. Want elke groep is anders, elk mens is anders. Iedereen neemt zijn of haar eigen (werk)ervaringen mee naar de training, die we in zekere mate gebruiken in de interactieve opdrachten. Bij een specifiek verzoek m.b.t. onze trainingen of een specifiek aangepast programma, vragen we je contact op te nemen met onze afdeling productie.