gastenboek

> laat ook een bericht achter
 • 22-09-2022 Laura Dominic

  Hallo allemaal, mijn naam is Laura Dominic en ik ben hier om ook Dr Isikolo te bedanken, die God gebruikte om mijn situatie te verwoesten en de vreugde en het geluk in mijn huis te herstellen. Ik verloor mijn man aan een dame in het buitenland toen hij ging werken in dezelfde regio waar zij woont. Ik heb nooit geweten wat er allemaal gebeurde totdat een vriend van mij me foto's van beide samen stuurde en het was me daarna bekend dat dit de reden was waarom mijn man koud tegen me werd en me achterliet. Mijn man was gehypnotiseerd en beheerste mijn geest en ik wist alles toen ik contact opnam met Dr. Isikolo toen ik naar hulp zocht en er geen vond. Hij verzekerde me van zijn terugkeer en het herstel van onze liefde en geluk, wat hij deed en het resultaat begon zich na 48 uur te manifesteren. Nu heb ik mijn man terug en ik kan Dr Isikolo niet genoeg bedanken voor zijn eerlijkheid en steun. Stuur hem een sms via WhatsApp +2348133261196 of e-mail hem via: isikolosolutionhome@gmail.com als je hulp nodig hebt.

  ...........
 • 21-09-2022 Tamara Ambrosius

  Mijn naam is Tamara Ambrosius en ik ben hier om DR ISIKOLO te bedanken voor zijn hulp om mijn relatie te redden. Mijn vriend verliet me omdat ik snel humeurig was en verschillende keren met hem vocht vanwege onzekerheden toen ik hem ooit in de buurt van een andere dame zag komen. Ik kon geen betere manier vinden om hem naar mij terug te laten komen en DR ISIKOLO kwam mij te hulp. Toen ik contact met hem opnam, vertelde hij me alles wat ik moest weten over hoe de liefde en verbinding tussen mij en mijn man hersteld zal worden. Ik deed het en hij deed het werk zonder aarzeling en net na 48 uur belde mijn vriend me. Ik ben gelukkig en vol leven dankzij de vriendelijkheid van DR ISIKOLO. Ik dring er bij iedereen die problemen mee heeft om nu contact met hem op en hij zal je zeker helpen. E-mail: isikolosolutionhome@gmail.com of als u de voorkeur geeft aan WhatsApp-tekst: +2348133261196

  ...........
 • 30-08-2022 hetuitbureau@tangenborgh.nl

  Martine Salomons ("De Diva Dichtbij") heeft op Dinsdag 2 Augustus een prachtig optreden verzorgd in Verpleeghuis De Bleerinck te Emmen. Iedereen genoot van de aandacht en de prachtige stem van Martine.

  ...........
 • 26-08-2022 Lowell

  Greetings! Very useful advice within this post!
  It's the little changes that produce the greatest changes.
  Thanks for sharing! Alphabay link https://alphabaydarknet.shop

  ...........
 • 26-08-2022 Hilton

  It's in fact very difficult in this busy life to
  listen news on TV, therefore I only use internet
  for that reason, and take the latest news. dark market
  link https://alphabaydarknet.net

  ...........
 • 24-08-2022 Ciara

  Highly energetic post, I liked that a lot. Will there be a part 2?
  alphabay market link https://alphabaydarknet.net

  ...........
 • 24-08-2022 Britney

  Thank you for the good writeup. It if truth be told was a entertainment
  account it. Glance complicated to far added agreeable from
  you! By the way, how can we be in contact? darknet markets https://alphabaydarkmarket.net

  ...........
 • 23-08-2022 Leonore

  Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out much.

  I hope to give something back and help others like you aided me.
  dark market onion https://alphabaydarkmarket.net

  ...........
 • 17-08-2022 Fam. Karelse

  Voor de verjaardag van onze vader leek het ons leuk een optreden met muziek te geven. De activiteitenbegeleider van Allevo Zierik7 stelde voor om Diva Dichtbij te vragen. Eerdere optredens waren een groot succes en dat gold ook voor deze keer (28 juli 2022). Onder begeleiding van muziek van André Rieu kwam zanger Paul de huiskamer binnen en vanaf dat moment werden de bewoners betoverd door zijn prachtige stem. Hij maakte verschillende keren op zo’n mooie manier contact met onze vader die we meteen zagen reageren en opbloeien. Vrolijke en emotionele momenten wisselden elkaar af, waarbij we vooral onze vader zagen genieten. En niet alleen hij, maar ook de andere bewoners. Een onvergetelijk optreden dus en zeker voor herhaling vatbaar!

  ...........
 • 29-07-2022 Truus Teernstra

  Donderdag 21 juli hebben we weer mogen genieten van een optreden bij onze gesloten afdelingen
  Leonie wist er weer een feestje van te maken met een lach en een traan
  Het is prachtig om te zien hoe diep bewoners geraakt worden door de muziek en het contact
  Dank jullie wel voor deze mooie momenten en we hopen jullie weer snel te mogen zien
  Vriendelijke groet Truus

  ...........
 • 18-07-2022 Jannie den Otter

  Swinhove Groep,

  Afgelopen week mochten we i.v.m. het 50 jaar bestaan van de organisatie elke middag van de week 4 diva's en 1 divo ontvangen voor onze kleinschalige woongroepen pg en Somatiek +.
  Ze wisten er alle 5 ieder op zijn eigen wijze een geweldig intiem optreden van te maken.
  Het was bijzonder om te zien hoe muziek zoveel kan losmaken.
  De bewoners hebben geluisterd, gezongen , gedanst, maar vooral genoten van hun mooie stem en persoonlijkheid.
  Carla, Paul, Sofie, Marianne, Anjo allen hartelijk dank!

  Namens de bewoners van De Swinhove Groep.

  Jannie
  Activiteitenbegeleidster

  ...........
 • 06-07-2022 Gerry

  Afgelopen twee weken twee diva’s (Anneke en Marijke) en twee divo’s (Paul en Merijn) mogen ontvangen voor onze 12 kleinschalige woningen van Proteion Hornerheide. Ze hebben er alle vier op hun eigen manier een onvergetelijke dag van weten te maken. Zowel bewoners, familieleden en personeel hadden kippenvel, pinkte een traantje weg of zongen mee want muziek verbind of je nu dementerend bent of niet. Een Indonesisch kinderliedje, een Limburgs liedje het ave Maria ze waren allemaal onvergetelijk. Hopelijk kunnen we de financiële middelen bij elkaar krijgen om jullie nog een keer terug te zien. Namens iedereen bedankt dat jullie er waren.

  ...........
 • 22-04-2022 Helene ,Zorggroep de Vechtstreek locatie Breukelen

  22-04-2022 Vanmiddag kwam Diva Leonie van der Wal bij ons zingen. Wat een geweldige middag hebben onze bewoners gehad. We hebben gelachen, een traantje weggepinkt en zelfs gedanst! Heel veel dank namens ons allen lieve Leonie!

  ...........
 • 02-03-2022 Henk van't Hoff

  Op 21 februari 2022 Diva Marianne van Houten komen zingen in Rozenholm Aalsmeer.
  Wat weet deze dame een sfeer te brengen met haar liederen en contact te maken met de bewoners van ons verpleeghuis. Zowel op de PG - afdeling als de Somatische afdeling kon ze zeer goed aanvoelen welke muziek ze ten gehore zou brengen en betrok actief de luisteraars bij haar keuze.
  Mariannen heeft een zeer uitgebreid repertoir en weet de bewoners te ontroeren.
  Dank namens de bewoners , en graag tot ziens!
  Henk.

  ...........
 • 06-11-2021 Marcel van Zutphen

  Vandaag 6 november heeft Anneke gezongen bij een woongroep van Estinea in opdracht van Just4Fun Biking.
  We hebben genoten van haar zang en warme persoonlijkheid. De bewoners waren zeer verrast door haar mooie optreden en genoten met volle teugen. Zelf de vrijwilligers hielden het niet droog toen ze de reacties zagen van de vaak meervoudig gehandicapte bewoners. Anneke super bedankt!

  Marcel

  ...........
 • 05-11-2021 Sandra

  Afgelopen dinsdag een optreden gehad van divo Paul. Na een poos geen optreden te hebben gehad kon Paul vandaag weer een keer bij ons langs komen.
  Er was voor elk wat wils van klassiek, musical tot Elvis.
  De bewoners hebben genoten van zijn mooie stem en zijn warmte.
  Het was een middag met een gouden randje.
  Bedankt voor deze mooie middag, Paul

  ...........
 • 20-09-2021 J van Spronsen

  Geweldig mooi hoe onze bewoners reageerden Ook een prachtige stem
  Wij bewoners maar ook de begeleiding hebben genoten

  ...........
 • 16-09-2021 Daniëlle

  Vrijdag 10 september een heel gezellige dag gehad met Diva Dichtbij.
  We hebben samen met Isabella een superdag gehad bij "De Ontmoeting" van de GGZ in Helmond. We hebben gezongen , gedanst en gelachen. Het was een superdag waar nog vaak op teruggekeken wordt. Mensen zijn met een lach op het gezicht weer naar huis gegaan.
  Onze cliënten vonden het een geweldige dag, bedankt!

  ...........
 • 17-08-2021 Josine

  Vandaag prachtige optredens gehad van diva Carla Oudshoorn voor de bewoners van onze woongroepen op locatie De Lichtkring van Swinhove Groep. De bewoners hebben genoten, plezier gehad, waren ontroerd en werden geraakt. Ieder op zijn of haar eigen manier en moment, klein of groot. Zó ontzettend mooi om te zien en te ervaren, ook voor de aanwezige medewerkers. Carla heeft de bewoners en ons allemaal aangeraakt met haar krachtige en gevoelige zang, haar warmte en enthousiasme, het intuïtieve contact maken en afstemmen op de bewoners! Dank voor deze waardevolle ervaring!

  ...........
 • 09-08-2021 Dorine

  Prachtig en ontroerend optreden vandaag bij Laurens Liduina in Rotterdam. Wat mooi om te zien hoe een Turkstalige bewoner open ging toen de zangeres een Turks lied zong. Ze raakte me recht in mijn hart toen ze voor mij en mijn moeder zong. Een heel waardevolle ervaring. Dankjewel!

  ...........
 • 03-07-2021 Gerike Terwel Marga Klompe Molenberg

  Dank je wel diva Abke, Martine en divo Merijn!
  Wat hebben jullie weer veel glimlachen doen opwekken!
  Samen zingen, bewegen, dansen, soms uitbundig, soms alleen een voet die bewoog. Maar oh zo, belangrijk.
  Er werden weer harten geraakt en ogen geopend.
  Wat een feest dat jullie weer mochten komen!

  Hartelijke groet van alle cliënten!

  ...........
 • 01-02-2021 Madeleine

  Op vrijdag 29 januari jl werd mijn jarige neef blij verrast door een Skypecadeautje live visite-liedjes-optreden, dat ik met de Diva-Loterij gewonnen had.
  Diva Milène opende met Happy Birthday en vervolgens meerdere liedjes die zijn familie voor hem gekozen had. Maar zijn eigen levenslied, "trouw niet voor je veertig bent", kende de Diva niet echt en mijn neef heeft het toen stralend voor de Diva voor gezongen en ze zijn samen in koor geëindigd.
  Kortom het was een groot succes!
  Mijn neef, zeer onder de indruk dat hij zo'n exclusief en charmant optreden kreeg, gaat nu zijn nieuwe levensjaar zingend en swingend in!

  Ik bedank Diva Dichtbij hartelijk voor hun geweldige vinding om via Skype zo dichtbij te komen om iemand in het zonnetje te zetten.
  Hartverwarmend!

  ...........
 • 12-01-2021 Betty Lemke

  Via Skype heeft Diva Sofie vandaag mijn jarige moeder toegezongen. Magie is het goede woord voor wat er gebeurt want, ook al zit er een beeldscherm tussen, het werkt echt! Mijn moeder heeft genoten! Ze was helemaal gefocust op het beeldscherm en bewoog mee met Sofie. Complimenten! Wij zijn in voor een volgende keer!
  Betty en Arjan

  ...........
 • 28-12-2020 J Blom

  Wij hebben weer genoten van het bijzondere optreden van de Diva - Sofie Habets
  Het was weer prachtig , we hopen dat ze ons volgend jaar weer mag verblijden met haar zang !!
  Ze heeft gezongen voor onze bewoners Van Huize Elisabeth in Vught voor zowel de verpleegafdelingen en op de Huiskamer .

  ...........
 • 30-11-2020 Brigitte Ras

  Vorige week dinsdag 24 november heeft Diva Leonie van der Wal voor ons opgetreden via de tablet op locatie de Korenmarkt in Hulst van ZorgSaam Zorggroep Zeeuws - Vlaanderen.
  Het was net of ze voor ons stond. Leonie stond ons toe te zingen vanuit haar eigen huiskamer. Bewoners werden in groepjes van 2 door de vrijwilligster gebracht. Ondertussen hield ik de technische kant in de gaten, filmde, maakte foto's en danste mee met de bewoners. De meeste bewoners vonden het spijtig dat ze weer plaats moesten maken voor de volgende bewoners. Ze waren af en toe tot tranen geroerd.
  Wat een groot succes en dat allemaal op een klein schermpje via Skype.
  Ontzettend leuk dat dit kan in deze moeilijke tijd!

  Leonie, heel veel bedankt groetjes Brigitte en alle bewoners van de de korenmarkt!

  ...........
 • 19-11-2020 V. Spoel

  Op 5 november 2020 trad Zoë Hemmes in Oostduin op, o.a. op de 4de etage.
  Ze heeft daar mijn partner tot tranen toe geroerd. Hij die nooit tijd had gemaakt om te luisteren naar muziek. Het was zo ontroerend. Op 16 november is hij overleden. Zoë dank je voor dit geschenk.

  ...........
 • 15-10-2020 Astrid Stronks

  Vorige week donderdag heeft Divo Merijn Dijkstra de harten van bewoners gestolen...
  De serene rust die hij uitstraalde tijdens zijn optreden in de grote zaal voor ongeveer 25 bewoners hebben zij als zeer prettig ervaren in deze roerige tijden.. Zelfs Duitse schlagers werden zachtjes meegezongen. In zijn programma zat voor elk wat wils en was goed gevarieerd.
  Merijn en Ineke, enorm bedankt!

  ...........
 • 02-10-2020 K. Sietsma

  2 Oktober 2018 trad Paul Waldhaus op in Zorgcentrum Gouwestein in Gouda. Hij zong het liedje "Mag ik dan bij jou" van Claudia de Brey op zijn knieën voor mijn moeder. Ik vond het geweldig toen. Vandaag 2 jaar later komt de herinnering van toen weer voorbij en is nu nog veel mooier. Het is prachtig om de video weer te kunnen bekijken. Mijn moeder is 7 september 2020 overleden. Gaan jullie door met jullie mooie werk. Dank je wel, met vriendelijke groet Clara Sietsma :)

  ...........
 • 27-08-2020 Elly Stolk

  Maandag 24 augustus mocht ik Leonie v/d Wal als Diva verwelkomen.
  Na 47 jaar werkzaam te zijn geweest,binnen Sonneburgh in Rotterdam.
  Wat is een beter afscheid voor "mijn" bewoners dan muziek.
  Het is een geweldig afscheid geworden!
  Bewoners en collega's hebben genoten! De foto's zijn het bewijs!
  Wat een stem , ontroerend en liefdevol!
  Leonie heeft bij iedereen heel veel los gemaakt!
  Heel veel dank! met vriendelijke groet , Elly

  ...........
 • 02-08-2020 Helma Oudshoorn

  Vorige week zaterdag heeft Divo Merijn Dijkstra bij ons op mogen treden.
  Ondanks dat er buiten op getreden moest worden, wist hij de mensen van onze locatie met zijn mooie stem te bereiken. Er werden liedjes gezongen die voor iedereen herkenbaar waren.
  Onze cliënten zijn nog steeds enthousiast.
  Nogmaals bedankt voor het mooie optreden.

  ...........
 • 26-04-2020 Jackie Kruizinga

  Wat heeft mijn zus een plezier gehad bij het optreden buiten bij de Nieuwe Plantage in Rotterdam. Wat fijn dat jullie dit doen. Mooi om te lezen dat mijn zus zich amuseert. Juist nu omdat wij al weken niet mee op bezoek kunnen komen.

  Dank jullie wel!

  ...........
 • 25-02-2020 Ria Scheffer van Vossen

  Wij mochten donderdag j.l. Paul Walthaus ontvangen die een weergaloos optreden voor onze bewoners heeft gegeven. Paul heeft zoveel emoties teweeg gebracht met zijn krachtige prachtige warme stem en heeft ons allemaal zo ontroert, voor ons is Paul de beste zanger van Nederland. Dank je wel lieve Paul <3 Afdeling Zandplaat Verpleeghuis Cornelia te Zierikzee

  ...........
 • 10-02-2020 Tertia Mulder

  Wat hebben wij genoten van het optreden van Diva Carla. Met heel veel gevoel voor de doelgroep wist zij zoveel emoties naar boven te brengen. Er is behalve gezongen en gedanst ook veel gelachen en gehuild. Er waren vreugdetranen en tranen die pijn lieten zien maar o zo verlichtend werkten. Ook de medewerkers hielden het niet droog. De volgende dag had bijna elke bewoner dit optreden nog op zijn of haar netvlies en nu nog steeds (na een week) hebben we het er met elkaar nog over. Dus zeker voor herhaling vatbaar en nogmaals grote dank aan Carla.

  ...........
 • 02-02-2020 Lia de Boer

  Gisteren trad Diva Isabella op voor onze bewoners in de Bolder/Ruyterstraat.
  Het was een bijzondere middag.
  Vrolijkheid en ontroering bij bewoners, familie en collega's.
  Dankjewel Isabella ❤

  ...........
 • 23-01-2020 Dick Liebelt

  Afgelopen maandag 21 januari heb ik iets heel moois meegemaakt bij Aafje Schiehoven in Schiebroek. Op de afdeling Hoog 2 zingt een zangeres voor een klein groepje bewoners waaronder mijn moeder. Met haar spontane verschijning en "personal touch" weet zij bij iedereen een gevoelige snaar te raken. Ik spot een plotselinge glimlach, hier en daar een traantje, en zelfs een spontaan dansje! Er wordt zelfs zachtjes meegezongen...Dan is het optreden voorbij en wordt er hard geapplaudisseerd. Even daarna gaat iedereen weer terug naar z'n eigen plekje en is alles weer als vanouds...of toch niet helemaal? Het eten smaakte die avond veel beter dan ooit tevoren. En nog meer.
  Isabella Scholte, dank je wel voor dit optreden. Ik vond het heel bijzonder om bij te wonen. Ik weet zeker dat alle aanwezigen het daarmee eens zijn. Tot slot dank je wel aan de stichting Diva Dichtbij die dit allemaal mogelijk maakte. Veel succes!

  ...........
 • 22-01-2020 Ina Lokers

  15 januari 2020 kwam Diva Anneke van Meurs optreden voor alle bewoners en hun mantelzorgers van Groenpark in Roosendaal.
  Het was een sprankelend en warm optreden. Er was voldoende aandacht voor iedereen en met haar mooie stem beroerde en ontroerde zij alle aanwezigen. Het was een waardevolle middag waar nog lang over nagepraat zal worden.

  ...........
 • 21-01-2020 Mirangeni Ferary

  Leonie van der Wal was vorige week bij ons in Laurens Liduina. Wat een geweldig persoon is dit, ze zong letterlijk sterren uit de hemel. Ze kon zelfs Turks en Surinaams zingen!
  We hebben 4 huiskamers, en we gingen samen de huiskamers af. Een uur besteed voor elk huiskamer.
  Vele liederen waren bekend bij de bewoners, ze zongen gezellig mee.
  De manier waarop Leonie contact maakt met de bewoners is buitengewoon bijzonder.

  We willen Leonie graag nogmaals bedanken en hopen haar gauw weer te zien!

  ...........
 • 18-01-2020 Linda Degeling

  Vanmiddag was DIVA Leonie van der Wal bij ons in de Bolder in Huizen. Ik wil haar ontzettend bedanken voor de geweldige middag. Bewoners hebben ontzettend genoten.

  ...........
 • 03-01-2020 Avoord Anoeska Billet

  Wij willen Diva Linda ontzettend bedanken,
  Wat een stem en vooral hoe mooi om te zien hoe ze inspeelt op onze bewoners. Ze heeft zelfs tijd gemaakt voor twee bewoners om op hun kamer nog een nummer te spelen. Bij een bewoonster die in de ochtend door omstandigheden heel veel pijn had vertelde dat dit de mooiste dag van haar leven was. Ze is drie dagen later overleden. Op haar uitvaart hebben ze het nummer gedraaid "ik zal je voor altijd in een doosje willen doen" en vertelde de familie hoe dankbaar ze hier nog voor waren. Onze andere bewoonster is vijf dagen later overleden. De familie heeft het filmpje wel honderd keer bekeken. We kunnen je niet genoeg bedanken Linda.

  ...........
 • 19-12-2019 Hettie Koens

  Van de groepsleiding van mijn verstandelijk gehandicapte dochter hoorde ik dat Sofie Habets van Diva Dichtbij op het dagcentrum is geweest. Lisa moest ervan huilen, zo mooi vond ze het, en ze is er nog vol van! Heel hartelijk bedankt, wat een prachtig initiatief trouwens! Vriendelijke groet van Hettie Koens

  ...........
 • 16-12-2019 Christa Beijen

  Wat een prachtige middag voor onze bewoners van het Parkgebouw!
  Abke het was fantastisch, voor het eerst op deze locatie.
  En wat is het goed ontvangen!
  Ontroering, herinnering en samen.. wat een mooi werk hebben wij dan toch :)
  Dank je wel Abke voor je mooie stem, flexibiliteit en warmte naar bewoners.
  Hartelijke groet, Christa Beijen

  ...........
 • 09-12-2019 Margaretha Luimstra

  De clienten van de Zon en de Maan hebben genoten van het huiskamer concert. Ook bij de individuele client optredens heb ik hele positieve klanken gehoord. Met name het lied "kleine cafe in de haven"viel erg in de smaak.
  Daarom willen we de Diva heel erg bedanken daarvoor

  ...........
 • 29-11-2019 bets tiebot Carinova Park Braband

  Eind vorige maand kwam Diva Martine Salomons ons trakteren op een geweldige, mooie, muzikale middag. Onze bewoners zaten in een kring. Martine wist onze bewoners te raken en te ontroeren door haar fantastische stem en de mooie liederen én haar persoonlijke aandacht die zij aan hen gaf.
  Wij willen haar nogmaals bedanken voor deze muzikale middag.
  De bewoners hebben genoten.

  Carinova woonzorg
  Locatie Park Braband

  ...........
 • 28-11-2019 Hanny Combee

  19 november weer een KIPPENVEL moment mogen beleven met het optreden van divo -Paul. Hoe hij liefdevol iedere bewoner weet te raken met een zanggeluid vol passie. Paul past zijn optreden ter plekke aan bij de groep waar hij voor optreed. Betrekt de bewoners erbij. Waardoor het een heel persoonlijk optreden wordt.
  3 huiskamers concerten, bij 3 verschillende groepen, FANTASTISCH!!
  Paul heel, heel erg bedankt.

  ...........
 • 26-11-2019 Helga Kiers

  In één woord geweldig. Abke wat een prachtig optreden heb je gegeven. Wat heb je mooie contacten gehad met de bewoners. Prachtige stem en je snapt het gewoon. Respect!

  ...........
 • 17-11-2019 Hetty

  Bedankt Abke voor je prachtige optreden onderlaatst in de Schauw in Putten, Geweldig hoe je de mensen benaderd en contact met ze zoekt ,ontroerend je mooie stem , we hebben genoten.

  ...........
 • 16-11-2019 Lia de Boer

  Vanmiddag was Diva Anneke van Meurs bij ons op De Ruyterstraat in Huizen.
  Namens onze bewoners dankjewel Anneke, voor een mooie, lieve middag, met aan het eind nog een emotioneel, intiem moment met één van onze bewoners.
  Blij met jou

  ...........
 • 14-11-2019 Koetshuis Terborg

  12 November jl. is Martine Salomons in het Koetshuis geweest. Zij heeft in de huiskamers een muzikaal optreden verzorgd. De bewoners hebben volop genoten en hebben verzoek nummers ingediend en dit bracht emoties met zich mee. Ook heeft Martine op een multiculturele huiskamer enkele Turkse liederen ten horen gebracht. Iedereen heeft een gezellige en muzikale middag gehad.

  ...........
 • 28-10-2019 Judith

  Afgelopen donderdag was diva Zoë in het verpleeghuis bij mijn moeder. Wat mooi en bijzonder om dit mee te maken. Ontroerend! Wat een liefdevolle en persoonlijke aandacht van Zoë voor alle individuele bewoners. En niet te vergeten....wat een mooie stem! Dank je wel Zoë.

  ...........
 • 04-10-2019 Arianne Vrolijk

  Vandaag kregen de bewoners een optreden aan huis van Diva Anjo. Wat bijzonder hoe liefdevol, teder, respectvol maar ook heel swingend, zij contact maakte met haar práchtige stem én verschijning.
  Het was duidelijk dat ze haar werk met heel veel liefde doet, dank je wel Anjo, je hebt niet alleen de bewoners, maar ook mij in het hart geraakt!

  ...........
 • 01-10-2019 Marlies

  Gisteren als familielid een optreden meegemaakt met diva Kim. Het is zo ontroerend om te zien hoe bewoners van het verpleeghuis op verschillende manieren reageren op haar verschijning, zang en contact: van een lach, tot meezingen, tot tranen toe bewogen. Ongelooflijk mooi wat een bezoek van diva Kim losmaakt.
  Beste Kim, hartelijk dank!

  ...........
 • 26-09-2019 Wilma

  Ook dit jaar heeft Diva Dichtbij weer een aantal optredens verzorgd in ons verpleeghuis. Dit keer kwam Zoë Hemmes optreden op de gesloten afdeling van Verpleeghuis De Kreek. Het is zo mooi om te zien hoe zij de bewoners weet te raken met haar prachtige zang maar ook de aandacht die zij voor iedereen heeft. Er werd gelachen en gedanst maar soms ook een traantje weggepinkt. Tot volgend jaar maar weer!

  ...........
 • 25-09-2019 Madelijne

  Excuus n.a.v. mijn bericht: 17 november moet natuurlijk zijn: 17 september :-)

  ...........
 • 25-09-2019 Madelijne

  Wij hebben op 17 november enorm genoten van Diva Isabelle Scholte! Isabella maakt heel mooi contact met het publiek (de bewoners), voelt goed aan wie wat nodig heeft en is oprecht geïnteresseerd in hoe zij iemand blij kan maken. Ook is het heel erg prettig om met haar samen te werken qua voorbereiding ed.
  Onze bewoners riepen meteen dat we haar beslist opnieuw moeten uitnodigen!

  Dat zullen wij ook zeker doen :-)

  ...........
 • 23-09-2019 Elly Profijt

  Dinsdag 17 september hebben we een bijzonder optreden gehad van de Diva Abke Bruins. Abke heeft gezongen voor de bewoners in het kleinschalig woonproject voor dementerende ouderen Amaris De Beer in Naarden. Bewoners waren diep ontroerd, liefdevol geraakt en hebben soms heerlijk meegezongen. Het is prachtig om te zien hoe muziek zo liefdevol en warm gebracht, bij ieder weer een andere snaar raakt, wat niet onder woorden te brengen is en daardoor ook zo mooi aansluit bij deze doelgroep. Bewoners voelen dat het echt voor hen is, ze heel direct aandacht krijgen en zoals een bewoner sprak...wat ben je mooi, wat heb je mooie kleding aan, wat heb je een mooie stem, je bent volmaakt....een engel. Wij zijn dankbaar dat we dit optreden hebben mogen ontvangen, dankzij de gulle gift van het Brentano fonds

  ...........
 • 16-09-2019 Els Tetro

  Verleden week weer bezoek gehad van Diva Carla. Zoals altijd menig momentje dat je vol schiet. Het contact wat zij weet te leggen is zo puur en oprecht. Muziek is universeel en onze clienten reageren allemaal op hun eigen manier van meezingen tot met voeten of handen op de maat meedoen. Een huiskamers vol met dementerende die opgaan in de muziek en zang..........geweldig, gewoon een groot cadeau! Dit jaar nog 1 bezoek, hoop volgend jaar weer 3x te mogen boeken.
  Heel veel dank namens "mijn" clienten,
  Els.

  ...........
 • 08-09-2019 Irene Schmeets Ermans en moeder C. Ermans

  Mijn moeder verblijft ivm de ziekte van Alzheimer op de gesloten afdeling "de Zonnehook" in Zorgcentrum Vastrada te Susteren.
  Zondag 9 september trad Kim Savelsbergh voor deze bewoners op. Ze zong een prachtig repertoire, was mooi gekleed en maakte contact met de bewoners!
  Het was prachtig en emotioneel.
  Beste Kim heel hartelijk bedankt voor dit bijzondere optreden.

  ...........
 • 27-08-2019 Karin van Rutten

  Marianne, heel erg bedankt voor dit heerlijke optreden!

  ...........
 • 27-08-2019 Karin van Rutten

  Afgelopen maandag was er weer een Diva in Magnolia, nu met wat Arabisch en Indonesisch repertoire.
  Wat genoten de bewoners! Zomaar toegezongen worden in je eigen taal!
  Ook waren er nederlandse liedjes, operette, rock and roll.
  Er werd gedanst, gelachen en er viel ook regelmatig een traan van ontroering.( Ook bij ons

  ...........
 • 24-08-2019 Foke Besuijen (vrijwilliger Magnolia Zoetermeer)

  Op vrijdagmiddag 23-8 kregen we bezoek van Divo Merijn. Na de vorige keer een Diva te hebben gehad, Carla, nu dus een man. En wat hebben de bewoners genoten van dit optreden. Ik had met Carla al mee mogen maken wat deze vorm van zingen met de mensen (dement) doet, hun 'geest' wordt wakker, ze geven een reactie in de vorm van meezingen, klappen, wiegen, dansen enz. Ook zie je de ogen stralen en blije gezichten. Wat een feest om dit mee te mogen maken, ontroerend, vooral het Ave Maria, doet een brok in je keel schieten. Verder alle mooie en vrolijke songs van "Love me tender", "Edelweiss", "My Bonnie is over the Ocean" tot "Aan de Amsterdamse grachten", "Tulpen uit Amsterdam", "Sofietje, zij dronk ranja met een rietje", nou ja, teveel om op te noemen, een veelzijdig repertoire.
  Merijn, bedankt, je hebt ons weer een prachtige muziekmiddag bezorgd. Met je warme persoonlijkheid en fantastische stem heb je vooral de dames laten genieten!!
  Ik kijk uit naar het volgende optreden, 'Diva Dichtbij' is een geweldig initiatief!!

  ...........
 • 21-08-2019 Henriëtte van Dongen

  Het was een zeer geslaagde middag, bewoners & wijkbewoners hebben voor de volle 100% genoten! Sophie hartelijk voor deze onvergetelijke middag!
  Groetjes, Henriëtte van Dongen , Evean Henriette Roland Holst in Amsterdam.

  ...........
 • 05-08-2019 Elisabeth-Hof & Isabelle - Sante Partners

  We hebben 19 juni een prachtig optreden gehad van Divo - Merijn Dijkstra in onze locaties in Culemborg. Het was een warme woensdag, maar Merijn was er om onze bewoners een hele feestelijke middag te geven. Het was mooi om te zien, hoe het contact wordt gemaakt door muzikale klanken en aanraking van het hart...

  Namens bewoners en personeel van de Elisabeth-Hof en Isabelle ; Enorm bedankt Merijn!

  ...........
 • 22-07-2019 Arianne Vrolijk

  Vandaag mocht ik kennismaken met Diva Sophie. Zij kwam een bijzonder optreden verzorgen. De dochter van één van onze bewoners had dit optreden gewonnen!!
  Wat was het bijzonder om te zien hoe Sophie de mensen in beroering bracht, blij maakte, of zelfs mensen die vrijwel niet meer spraken liet zingen. Zij voelde precies aan bij ze dichtbij kon komen en voor wie wat meer afstand nodig was.
  Ik hoop haar nog eens terug te mogen zien, want dit prachtige intieme geluksmoment gun ik elke bewoner! Nogmaals heel hartelijk bedankt!

  ...........
 • 03-07-2019 Nike

  Gistermiddag heb ik bij mijn moeder in het verpleeghuis een optreden van Diva Bibi van den Dijck meegemaakt.
  Prachtig om te zien hoe mijn moeder en de andere bewoners op de muziek en op Bibi in haar mooie feestjurk reageerden.
  Ontroerend mooi.
  Heel veel dank.

  ...........
 • 22-06-2019 Es Du Bois

  Wauw, zo geweldig weer vandaag!!! Abke was er weer, net als een jaar terug. Bozige bewoners even vrolijk laten zijn, ff gek doen en dansen. Jammer dat Abke niet vaker kan komen als diva, zo leuk hoe ze met de bewoners omgaat. Hopelijk komt ze wat sneller, dan pas over een jaar. Al met al, een super middag voor de bewoners!! Dank.

  ...........
 • 14-06-2019 Marie-jose Bakker-Heilig

  Vandaag Diva Dichtbij mogen meemaken op mijn werk.
  Wat fantastisch.Clienten tot tranen geroerd en ik ook.
  Prachtig om te zien hoe de clienten genoten.
  Voor herhaling vatbaar.

  ...........
 • 12-06-2019 Thea Quaedvlieg

  6 juni 2019 heeft Diva Kim Savelsbergh een aantal bewoners op een heel persoonlijke wijze verrast met haar zangtalent. Het contact dat zij tijdens het zingen met de bewoner maakt, de liederen die ze zong, haar mooie jurk. Het was een geheel. Ze wist de hele tijd boeiend te zijn. Ze voelde perfect aan welke liederen gezongen konden worden. Het was wel heel fijn dat ze Limburgs dialect sprak. Zo kon ze heel vertrouwd met ze communiceren naast haar zang. Ze had oog voor elk detail, niets ontging haar.
  Het was een hele bijzondere dag voor de bewoners die erbij waren. Kim bedankt namens alle deelnemers voor jouw bijdrage aan deze dag. Alleen maar lof.

  ...........
 • 11-06-2019 Jan Mombarg

  Vanmiddag zong en danste diva Marianne van Houten voor en met bewoners van Klein Rhijnvis.
  Bewonderenswaardig te zien hoe zij bij iedereen van de groep (ca. 10 personen) in no time de juiste snaar weet te raken met haar brede repertoire van Ave Verum Corpus tot De Kat Van Ome Willem.
  Marianne bezorgde haar toehoorders een geweldige middag.
  Geweldig Marianne.

  ...........
 • 31-05-2019 Wilma IJmker

  Afgelopen week is Diva bij mijn schoonmoeder in Hoogeveen langs geweest. Ze is ernstig ziek maar ze heeft genoten. Ze hadden het voor mij opgenomen zodat wij ook konden zien hoe ze genoot.

  Geweldig hartelijk dank daarvoor.

  ...........
 • 13-05-2019 Judith Hagenbeek

  Vandaag bezoek gehad van Anneke,wat een entertainster is dat. Vrolijk en wat een stem. Een bewoner vroeg waarom ik geen make up droeg..weggespoeld met de tranen van ontroering. Namens alle bewoners van Ittmannshof Nunspeet bedankt
  Judith

  ...........
 • 30-04-2019 Ria Scheffer van Vossen

  22 maart j.l. heeft Paul bij ons opgetreden in de Cornelia in Zierikzee waar hij 2 x per jaar bij ons is, een geweldig hartverwarmend optreden die in ons hart binnen kwam, dank je wel lieve Paul, <3 XX

  ...........
 • 03-04-2019 Laura van Beek

  Zoekend naar mooie woorden om te omschrijven hoe ik het optreden van Diva Anneke beleefd heb, kom ik tot de conclusie dat geen enkel woord voldoet aan het gevoel dat ze me heeft gegeven. Een hele mix van emoties kwamen voorbij, waaronder:

  Verwondering, bij het zien van hoe ze precies lijkt in te spelen op de behoefte van de mensen voor wie ze zingt. Elke kleine beweging pikt ze op, elk helder moment van een bewoner voelt ze feiloos aan, en geeft ze op de juiste manier de aandacht.

  Blijdschap, het moment waarop een man opstaat van zijn stoel om te dansen, of hoe ze zong onder begeleiding van 2 bewonders die per toeval een instrument bij hadden. Ze stelde voor dat ze wat zouden spelen en hier gingen ze enthousiast mee aan de slag. Het maakt me blij om de bewoners zo intens gelukkig te zien.

  Ontroering, haar prachtige stem, de gevoelige liedjes, persoonlijke aandacht, de opleving bij de bewonders, hun emoties. Het hele tafereel dat ik mocht aanschouwen was enorm ontroerend; mijn tranen kon ik soms niet inhouden.

  Ik ben erg blij dat ik dit heb mogen meemaken, en dit gezien hebbende ben ik ervan verzekert dat een optreden van Anneke mensen met dementie (en hun naasten) een geweldig moment kan bezorgen. Dit gun ik iedere bewoner zo vaak als mogelijk is!

  ...........
 • 08-03-2019 Ismay Brand

  28 februari hebben de bewoners kunnen genieten van een huiskamer optreden van diva Anjo. Anjo heeft de bewoners kunnen laten lachen en van blijdschap hebben sommige bewoners een traan gelaten. Het was een erg mooi en warm optreden. Bedankt daar voor!

  Gr. Ismay

  ...........
 • 07-03-2019 winnie pesch

  Wij hebben het optreden van Abke als heel bijzonder ervaren. Haar stem is heel mooi, warm en zuiver en haar uitstraling hartverwarmend. Wij hebben genoten van haar optreden en ook de manier waarop ze contact wist te maken met onze gasten. Onze gasten zijn allen terminaal ziek en hebben en korte levensverwachting en ook hun naasten die erbij waren vonden het een ontroerende middag.

  ...........
 • 19-02-2019 Carleen van Dijk-Mulders

  Vol verwachting keken de bewoners uit naar het optreden van Diva Anjo. Voor Anjo was het ook spannend na een lange tijd weer op te treden, vanwege een herstelperiode. Haar stem heft er zeker niet onder geleden en bezorgde ons weer kippenvel. De verwachting maakte ze waar. De bewoners en bezoekers van dagv+ hebben genoten van dit bezoek. In ons verzorgingingshuis met alleen somatiek genieten ze er heel erg van Diva Dichtbij, omdat het zo bijzonder was. De dame die ze toezong op haar kamer was tot tranen geroerd. Anjo, wij wensen jou een spoedig herstel en tot ziens!

  ...........
 • 17-02-2019 Daphne Basten

  Diva Kim Savelsbergh kwam vanmiddag een prachtig optreden verzorgen op de pg-woningen 2 en 4 van Centime, De Munt te Tegelen. Het was in 1 woord geweldig. Bewoners en familieleden waren tot tranen geroerd. De interactie met de bewoners was zeer bijzonder. Een Diva met een prachtige stem. We hopen je binnenkort weer snel te mogen ontmoeten Kim. Een heel groot dank je wel. Groet, Daphne Basten

  ...........
 • 30-01-2019 Ingrid Kortlever

  Woensdag middag 23 januari kwam Diva Zoë bij mij op mijn werk, Verpleeghuis Oudshoorn, optreden. Ze gaf een optreden op de dagbesteding het Heidepad ,waar ik werk, en op afdeling de Oever, waar ik ook werkzaam ben.
  Dat Zoë mooi kon zingen dat wist ik al, maar de reactie die zij teweeg bracht bij de bewoners was zo bijzonder! Haar prachtige stem, in combinatie met haar mooie jurk raakten de bewoners! Bewoners werden emotioneel, zongen of dansten mee. Het was zo mooi om de bewoners op deze manier te zien. Mijn collega's, bewoners , familieleden en ik hebben heel erg genoten van deze mooie middag en zullen dit mooie optreden niet gauw vergeten. Daarom willen we Diva Dichtbij en met name Zoë nogmaals heel erg bedanken!!!
  Met vriendelijke groet,
  Ingrid Kortlever, Verpleeghuis Oudshoorn

  ...........
 • 22-01-2019 Zorgerf Buiten-land

  Diva Abke Bruins, wat heb je een ieder die er bij aanwezig was, een bijzondere en ontroerende middag bezorgd vol geluksmomenten. Geweldig om mee te maken wat jullie teweeg brengen met de persoonlijke aandacht en zang. Ook willen we graag Gerard Wildeboer hartelijk bedanken voor de mogelijkheid dat dit heeft mogen plaats vinden op Zorgerf Buiten-land.

  Hartelijke groeten,
  Wendy Jager
  Zorgerf Buiten-land

  ...........
 • 06-01-2019 Elly Koenders

  Wat een verrassing was het op 2 januari voor onze bewoners uit het verpleeghuis H.A.Lorentzhuis in Velp. Een goed begin voor het nieuwe jaar. Genoten hebben zij. Gelachen een traan gelaten, gedanst, mee gezongen. Divo "Paul Walthaus" wat was het mooi om te zien en te ervaren hoe van mens tot mens een verbinding kan ontstaan. Men kent elkaar niet, maar door muziek wordt dat heel anders. Er waren bewoners waar soms moeilijk contact mee is, maar Paul kreeg een lach en een traan.
  Iedereen heeft genoten en dat deed Paul op 3 plekjes in ons huis. Daar zaten dan 15 tot 20 bewoners te wachten op wat komen ging. Voorheen zijn er al een keer diva`s geweest, maar voor nu Paul en dat was leuk voor sommige dames in ons midden, want zij waren dolblij dat een man voor hen stond te zingen en op de knieën ging. Ook het personeel en familie van de bewoners vonden het prachtig. De gulle gever (hr.R.B) heeft ook genoten. En daarom bij deze nogmaals HARTELIJK DANK.
  En voor alle Diva`s en Divo`s veel mooie optredens voor dit jaar en misschien tot ziens.

  ...........
 • 03-01-2019 Elise Elbertse Medewerker Welzijn Sante-Partners locatie Elisabeth-Hof Culemborg

  Op vrijdagmiddag 28 december j .l. is Diva Milene der Smissen komen optreden in Elisabeth-Hof in Culemborg ( Een kleinschalige woonvorm voor 32 ouderen met dementie.) Een mooie zangeres, gekleed in een prachtige jurk kwam met haar reiskoffer binnen en nam ons mee op haar reis.
  Haar prachtige stem vulde de huiskamers en raakte de harten van alle aanwezigen. Er werd heerlijk meegezongen, gedanst en hier en daar ook een traantje gelaten omdat haar stem en liedjes zo "binnenkwamen".
  Milene wist bij iedereen heel goed af te stemmen op welke wijze ze contact kon maken. Ze gaf iedereen het gevoel, dat ze speciaal voor hen persoonlijk was gekomen. Wat hebben we allemaal genoten! Milene, enorm bedankt! Het was een dag met een gouden randje!! Tot snel!

  ...........
 • 09-12-2018 Laura Fisser

  Op dinsdag 27 november hebben we de verjaardag van mijn vader gevierd bij de Heikamp in Ruurlo.
  Als verrassing voor mijn vader kwam diva Abke een optreden verzorgen. Wat een feest was dat. Iedereen heeft enorm genoten en voor mijn vader was dit een geweldige mooie ervaring. Zo mooi om te zie hoe diva Abke contact maakt en mensen zoveel plezier en geluk brengt met haar prachtige stem. Ze wist iedereen te raken en heeft heel veel mensen een onvergetelijke ervaring meegegeven. Voor mijn vader zijn de foto en film opnames een mooie manier om deze bijzondere verjaardag nogmaals te beleven. Lieve Diva Dichtbij heel erg bedankt voor deze mooie ervaring ik had mijn vader geen mooier cadeau kunnen geven.

  ...........
 • 25-11-2018 Geertje Kok

  Op 13 november heeft diva Bibi van Dijck opgetreden in De Stichtse Hof in Laren. Ze was uitgenodigd omdat ik met pensioen ga, als afscheidscadeau van mij voor de bewoners. Het optreden van Bibi was erg ontroerend, d.m.v. muziek maakt ze contact met onze bewoners. Bewoners zongen mee, klapten in hun handen en raakten ontroerd door de muziek. Ik heb gezien dat muziek ontzettend veel met mensen kan doen.
  Ik zal deze middag bewaren als een heel mooi cadeautje.

  ...........
 • 21-11-2018 Jeanette Schuring-Dijkslag

  Lieve Abke,

  Vanmiddag was je in Olst, op het Averbergen.
  Wij waren ook bij mijn moeder toen je kwam, en wat hebben we genoten van je zang, je hele optreden naar de ouderen toe.
  Je hebt ons echt een cadeau gegeven ...
  Mijn moeder 92 jaar heeft gezongen, samen met jou, hand in hand.
  Mijn moeder die na een hersenoperatie, beroertes en nu dementie en ook wat afasie niet veel meer zegt. Vaak wat verdrietig is.
  Ze zong! Ze zong: Tulpen uit Amsterdam, samen met jou en ook door jou enthousiasme en liefde.
  Ik schrijf dit nu met tranen in mijn ogen, want je hebt mij ook gelukkig gemaakt.
  Dank je wel lieve meid, wat een cadeau

  ...........
 • 20-11-2018 Mariska de Vries

  Onlangs heb ik samen met een aantal cliënten van Estinea mogen genieten van een optreden van Abke Bruins. Deze doelgroep, mensen met een ernstige meervoudige beperking, was nieuw voor haar maar ze deed het fantastisch. We hebben allemaal genoten van de musical liedjes die Abke heel mooi voor ons zong. Het contact en de interactie tussen Abke en de cliënten was erg bijzonder. Kortom een zeer geslaagde middag voor iedereen!

  ...........
 • 14-11-2018 Theo Corporaal

  Vanmiddag, woensdag 14 november 2018 trad Abke Bruins op voor de bewoners van de psychogeriatrische afdeling van zorgcentrum Weidesteyn in Hoogeveen.
  Mijn vrouw verblijft er nu ongeveer een half jaar, omdat ze de ziekte van Alzheimer heeft en steeds meer dementeert. Maar wat een ongelooflijk fijne ervaring, zo'n optreden van Abke Bruins, ook voor mijn vrouw.
  Abke kan fantastisch zingen en maakt heer optreden heel intiem, persoonlijk en afwisselend qua repertoire.
  Ik geniet nog na van haar optreden. Het was gewoon ontroerend toen ze "speciaal voor ons" Love me tender van Elvis Presley zong (gehurkt) nadat ze gevraagd had hoe lang wij al bij elkaar waren. En samen een Molukse mevrouw het liedje Nina Bobo zong. Ik wil hiermee aangeven hoe intiem en persoonlijk haar optreden was.
  We zaten ook in een kring en aan het begin stelde ze zich persoonlijk aan iedereen voor. Tenslotte wil ik nog opmerken dat het repertoire beslist niet oubollig was, maar wel heel afwisselend. Ze tovert een lach op menig gezicht en je ziet de mensen genieten. Knap hoor! Bedankt, Abke, mede namens mijn vrouw.

  ...........
 • 10-11-2018 Anja van de Ven

  Diva Leonie van de Wal al paar keer mee mogen maken in verpleeghuis De Kreek te ss' Gravenzande. Zij was zeer professioneel , oog voor bewoners en laat telkens een mooie warme indruk achter. Familie van bewoners vertellen na afloop hoe mooi dit was....mag vaker op deze manier een kleinschalig activiteit in huiskamer.
  Bewoners genoten zichtbaar, nu en dan komen emoties los bij bewoners die vaak onbereikbaar zijn, in hun eigen wereld.
  Wat een stralende dame die indruk achterliet bij bewoners,familie en personeel!
  Dank je wel namens bewoners en familie!

  Anja vd Ven en collega's

  ...........
 • 02-11-2018 Jeannette Compagne

  Wat een bijzondere ervaring heb ik gistermiddag gehad.
  Diva Abke Bruins, trad op in Zorgcentrum Oostloorn.
  Ik wilde mijn moeder onaangekondigd bezoeken, maar er was een optreden van Diva Dichtbij en ik mocht ook meegenieten. In een kleine groep stelde Abke zich aan iedereen voor, dat maakt het al heel persoonlijk.
  Vervolgens de liedjes, zo mooi gezongen, van Willeke Alberti, Claudia de Breij, Ramses Shaffy.
  Wat een prachtige stem heeft Abke.
  Met een lach en een traan zag ik dat de mensen een fijne middag hebben gehad.
  En ik ook, wat fijn dat ik toevallig op dat moment daar was.
  Dankjewel.

  ...........
 • 26-10-2018 L. boschman

  Gistermiddag genoten van het optreden van Marianne van Houten bij mijn moeder in Antoniushof.
  Wat hebben wij genoten. Wat een mooie stem en een warm, liefdevol, persoonlijk optreden.

  ...........
 • 25-10-2018 Bets Tiebot

  Vanmiddag kwam Diva Abke Bruins ons trakteren op een geweldige, mooie, muzikale middag. Onze bewoners zaten in een kring. Abke wist onze bewoners te raken en te ontroeren door haar fantastische stem en de mooie liederen én haar persoonlijke aandacht die zij aan hen gaf.
  Wij willen haar nogmaals bedanken voor deze muzikale middag.
  De bewoners hebben genoten.

  Carinova woonzorg
  Locatie Park Braband

  ...........
 • 25-10-2018 Petra Jeukens

  Diva Kim Savelberg kwam wederom bij ons in huis om samen met onze bewoners een mooi moment te beleven. Tot tranen toe geroerd was er op elke afdeling wel een bewoner of collega van de mooi liedjes en speciale aandacht die Kim aan de mensen geeft. Hier genieten we met zijn allen van! Kim hartelijk bedankt!
  Groet van allen uit La Valence Maastricht

  ...........
 • 25-09-2018 Team Groenpark RBC Wiekendael

  16 - 9 - 2018
  Een zondagmiddag om nooit meer te vergeten.
  Wat een indrukwekkend optreden van Sofie Habets. Bewoners, mantelzorgers en medewerkers hebben genoten. Momenten van ontroering en blijdschap dankzij de prachtige stem van Sofie. Door de persoonlijke benadering van Sofie was het optreden heel bijzonder en waardevol.

  ...........
 • 22-09-2018 Henny Meerwijk Pastor

  Vanmiddag heeft Abke Bruins opgetreden in Torendael, wat een indrukwekkend optreden en wat is Abke lief voor de bewoners die heel erg van haar genoten hebben, ze geeft iedereen aandacht, ook mijn moeder die er eerst helemaal geen zin in had, heeft ze persoonlijk toe gezongen, mijn man en ik hebben geëmotioneerd toegekeken hoe zij deze groep mensen een fijne middag heeft gegeven met haar geweldig mooie stem.
  Dank je wel lieve Abke.

  ...........
 • 29-08-2018 Team Welzijn-Activiteitenbegeleiding Laurens Blijdorp

  Namens de bewoners van etage 2-3 & 4 willen wij diva dichtbij Abke Bruins wederom bedanken voor haar prachtige stem in combinatie met sensitieve benadering op maat.
  Op het moment dat Abke binnenkomt reageren de bewoners direct op haar uitstraling en hartelijke begroeting.
  En een compliment voor de aankleding/lieflijke jurk die Abke zo mooi draagt :hierdoor genieten onze bewoners extra van de muzikale voorstelling.

  Graag tot een volgende keer in Laurens Blijdorp!

  Met 'n hartelijke Rotterdamse groet namens de bewoners.

  ...........
 • 17-08-2018 Marlies Groen

  Vanmiddag genoten van een optreden van een Diva Marianne van Houten samen met revalidanten en hun familieleden in Naarderheem in Naarden.
  Wat een prachtige stem en wat een breed repertoire heeft deze Diva.
  Zelfs Een lied als eerbetoon aan Aretha Franklin werd gezongen.
  De luisteraars waren ontroerd en geroerd door dit prachtige optreden.
  Dank jullie wel.

  Marlies Groen.
  Activiteitenbegeleidster
  Naarderheem.

  ...........
 • 13-08-2018 Annie Vendrik

  Afgelopen donderdag, 9 augustus, mocht ik getuige zijn van een ontroerend, emotioneel en indrukwekkend optreden van Diva Dichtbij in verpleeghuis De Veste in Nijmegen.
  Diva Anneke van Meurs had daar een optreden. Met haar prachtige, warme, volle stem wist zij de bewoners te onroeren en te verblijden. Er was ruimte voor individueel contact en emoties.
  Ontroerend om te zien hoe Anneke deze mensen in hun hart wist te raken. Knap hoe zij individueel ėn met de groep de spanningsboog wist vast te houden.
  Dan zien je pas echt wat muziek in mensen los kan maken! Daardoor kwam deze diva echt héél dichtbij....
  Complimenten Anneke!

  ...........
 • 26-07-2018 Lizet Post Ripken

  Wat een bijzondere ervaring,
  Toen gisterenmiddag een vrijwilligster van verzorgingshuis Veenhage/Nootdorp kwam vragen of er iemand een lied voor mijn vader mocht zingen!
  Die zei in eerste instantie nee,maar ik wilde dit graag meemaken ,ondanks dat ik niet wist wat er komen ging!Dus het ging toch door!
  Paul Walthaus,maakte een persoonlijk praatje ,waarin mijn vader vertelde zijn vrouw ,die hij 70 jaar heeft gekent, 3 april verloren had!En dat de wereld veel mooier zou zijn als iedereen wat meer tevreden zou zijn!
  Aansluitend hierop zong Paul een prachtig lied ,met een prachtige stem ,heel dichtbij mijn vader op een krukje,over de liefde en vrouwen ,mijn vader herkende zoveel in de tekst ,dat de emoties bij mijn vader en zowel bij mij hoog opliepen!
  Dat het een positief effect heeft gehad ,is zeker,mijn vader waarbij door duizelingen in zijn hoofd en alles draait,het lopen moeizijn gaat,zou die dag toch maar niet zijn dagelijkse rondje door het verzorgingshuis lopen!Hij had van deze ervaring energie gekregen en heeft zijn rondje toch gedaan ,door direct een gift tedoen aan deze mooie stichting!
  Hartelijk dank ,Paul,wij zullen deze zeer bijzondere ervaring nooit meer vergeten,
  en het zal bijdrage aan de verwerking van het verlies van onze vrouw/moeder!

  Vriendelijke groet Lizet Post

  ...........
 • 28-06-2018 Petra den Engelsman

  Op 15 juni kwam diva Zoë Hemmes voor onze dementerende bewoners zingen. Wat heeft iedereen op zijn of haar eigen manier genoten. Wat een mooi werk doen jullie, en geweldig de manier waarop jullie contact maken met onze dementerende bewoners.
  Hartelijke groet,
  Petra

  ...........
 • 15-06-2018 Herbergier Oudenbosch

  Gisteren weer een prachtig optreden mogen bijwonen met Sofie
  Wat is en blijft zij geweldig
  Puur, intens en zo warm

  een vette aanrader

  ...........
 • 07-05-2018 Bart

  Het is al weer twee weken geleden, maar vergeten zijn we het optreden van Marianne bij ons thuis nog zeker niet. Mede dankzij Marianne is het een bijzonder en fantastische dag geworden en hebben we allemaal (broers, zussen, kinderen, kleinkinderen) met volle teugen genoten van haar optreden. Onze moeder zegt normaliter niet veel meer, maar na het optreden was ze bijzonder spraakzaam, wat bij iedereen zoals je je kunt voorstellen redelijk wat emoties teweegbracht. Helemaal toen ze haar oudste dochter bij haar naam noemde. Dat was al drie jaar niet meer gebeurd!

  Nogmaals dank voor de onvergetelijke herinnering.

  ...........
 • 19-04-2018 Maud Gijzen-Soudant

  17 april jl een optreden van Diva Kim Savelsbergh mogen bijwonen/meemaken. Het was een magische ervaring. Er borrelden zoveel mooie emoties omhoog bij iedereen. Tijdens de eerste zangnoot werd die toon letterlijk al gezet. Ongelooflijk! Bewoners ontspanden, toonden emotie, gingen dansen, zongen mee of genoten gewoon met de ogen dicht. Kim is een heel warme, hartelijke persoonlijkheid. Ze zingt prachtig. Kortom: het was een optreden dat lang nagezinderd heeft!! Nogmaals dank voor deze prachtige, onbetaalbare ervaring.

  ...........
 • 16-04-2018 Laura

  Vorige week was ik al zo blij met Diva Abke maar ik mag ook zeker Carla niet vergeten! Donderdag trad zij op bij een andere locatie van onze organisatie en ik had het voorrecht om ook daar een gedeelte bij te zijn. Carla wat weet jij toch iedereen uit zijn schulp te trekken en wat voel je feilloos aan wat een bewoner nodig heeft. Wat hebben we van je genoten! Hartelijk dank en ik vond het fijn dat jij het laatste optreden van de Diva voor mij hebt verzorgd. Ik ga er voor zorgen dat jullie ook bij mijn nieuwe werkgever kunnen optreden.....

  ...........
 • 12-04-2018 Laura

  Afgelopen maandag moesten we een beetje improviseren met het bezoek van Diva Abke ivm een virus in het huis.
  Maar wat was het een fijne sfeer tijdens het optreden van Abke. Iedereen was onder de indruk van haar! Abke is ook een pareltje van de Diva familie, begrijpt dementie zeer goed en haar plek te midden van haar luisteraars. Weet precies wat welke bewoner nodig heeft.
  We hebben gezongen, gedanst, gehuild, geklapt maar bovenal enorm genoten! Abke dank je wel namens de bewoners!!!

  ...........
 • 29-03-2018 Anja Munter

  Op de eerste lentedag kwam Diva Sophie langs op Ontmoetingscentrum Kornalijn in 's Gravenzande en 12 bezoekers, vrijwilligers en medewerkers hebben genoten van haar optreden. Een prachtige stem en totale aandacht voor iedereen. We waren allemaal onder de indruk en we zongen mee, lachten en pinkten hier en daar een traan weg. Mede namens onze bezoekers bedanken we Sophie nogmaals voor een hele mooie middag, team Kornalijn.

  ...........
 • 26-03-2018 Peter de Koning

  Afgelopen woensdag heb ik bij mijn schoonmoeder in het verzorgingshuis een optreden van Paul Walthaus mogen meemaken. Wat een geweldige ervaring. Wat een passie. Paul kreeg de zwaar demente bejaarden aan het zingen en toverde een glimlach op hun gezichten. De bewoners hebben een onvergetelijke middag gehad.

  Chapeau voor Paul.

  ...........
 • 08-03-2018 Mevr. Krijnen-Schaapherder

  Ik wil even laten weten dat we hebben genoten van Paul Walthaus plus de Dame die hij bij zich had. Sorry dat ik haar naam niet meer weet, maar des te meer hebben we genoten. Ook van haar hoe ze er uitzag. Een plaatje. En toen ze ging zingen, was het helemaal geweldig. Maar dat geldt ook voor Paul. Ook zo mooi gekleed. Ook zijn stijl van zingen en het brengen van de muziek in zijn geheel. Hoe jullie het naar ons toe overbrengen. Met zo veel warmte en liefde. Dat heeft mij heel erg geraakt. Het moet echt in jullie zitten, dat kun je niet zo spelen.

  Mijn grote dank en hopend jullie nog eens te mogen begroeten in Torenhof in Blaricum!

  ...........
 • 28-02-2018 Ria Scheffer van Vossen

  Vandaag 23-02-2018 heeft Paul Walthaus weer voor onze bewoners (Psychogeriatrie) in ons verpleeghuis opgetreden.

  Sommige bewoners zitten zo in hun eigen belevingswereld dat bereiken soms onmogelijk lijkt, maar dan zie je emotie blijft en de bewoner bereikt kan worden, Paul heeft de gave en geduld om op zo’n bijzondere manier contact te maken met zijn warme prachtige stem, maar ook de liefde die hij uitstraalt naar een ieder maakt het zo speciaal.
  De interactie die hierdoor ontstaat maakt deze activiteit tot een samenhorigheid van gevoelens, plezier en herkenning.

  Lieve Paul, je was weer geweldig, Hartelijk bedankt, zeker tot ziens.

  Vriendelijke groetjes,
  Verpleeghuis Cornelia Bewoners en team Afdeling Zandplaat te Zierikzee
  Ria Scheffer van Vossen, Activiteitenbegeleidster

  ...........
 • 15-01-2018 Laura

  Donderdag 9 januari mochten wij weer een Diva begroeten op afdeling de Dennen, dit keer Divo Merijn. Hij had een paar maanden ervoor als Divo in dop al opgetreden en dat was vooral bij de dames zeer goed in de smaak gevallen.
  Iedereen zat op tijd klaar voor het optreden en bij de eerste noten wist Merijn een ieder al te raken, de dames zaten als 16 jarige bakvisjes naar hem te luisteren, kijken en lachen. Maar ook het kippenvel en de tranen konden we afvinken. Er werden zelfs dansjes gewaagd.
  Merijn heeft een prachtige stem en een heel goed inlevingsvermogen in mensen met dementie, een aanwinst voor Diva dichtbij.
  Het mooie is dat als de Diva of Divo al naar huis is, de beleving nog steeds doorwerkt bij de bewoners. Ze gloeien spreekwoordelijk nog lang na van het optreden.
  Merijn we gaan je vast nog zien en horen dit jaar, volgende maand krijgen we Martine met een diva in dop en ook dat zal weer een feestje worden. We hebben er zin in.

  ...........
 • 31-12-2017 Annette

  Ik denk dat het in 2015 moet zijn geweest dat Paul van de diva's in de Amandelbloesem in Wormerveer gezongen heeft hij zong toen voor onze moeder het nummer het dorp zo geweldig was dit.Onze moeder genoot er enorm van.Als ik hier aan terug denk krijg ik er tranen van.Want april 2017 is onze lieve moeder overleden wij missen haar enorm.Paul bedankt voor het optreden.

  ...........
 • 28-12-2017 Ria van Spijk

  Het optreden van Diva Dichtbij Zoë Hemmes in het Alzheimercafé te Made op 19 December was geweldig . Er werd genoten van diverse liedjes en haar prachtige stem. Zoë legde leuk contact met de bezoekers van het Alzheimcafé
  Dit optreden is zeker voor herhaling vatbaar

  ...........
 • 27-12-2017 Marijke Verplancke

  Op zondag 10 december, die hevige code-rood sneeuwdag, verzorgde, weer en wind geteisterd hebbende, Diva Dichtbij Carla Oudshoorn een hartverwarmend optreden voor mijn 87-jarige schoonmoeder omringd door familie, vrienden en medebewoners. Carla zong met het grootste gemak het Ave Maria van Gounod, Ik hou van jou dat we van Gordon kennen en een mix van meezingers en hits. Voor elk wat wils: alle harten werden geraakt en alle voetjes gingen van de vloer. Ook de jongere mensen konden een lach en traan niet onderdrukken. Ik was onder de indruk van het gemak waarmee Carla ieder wist te raken en erbij te betrekken. Wat een sfeervol en gezellig optreden, ik kan het iedereen aanraden.

  ...........
 • 05-12-2017 Fokje Agricola

  wij hadden vrijdag 1 december een optreden van diva dichtbij .dit optreden was gewonnen door onze medewerkster Sietske de Vries.
  het is echt geweldig wat deze diva teweeg brengt bij de bewoners ,die zag je genieten van de bijzondere mooie stem van de diva en haar hele performance.
  als jezelf zo kunt inleven in de mens en geboren wordt met zo,n stem is een gave.
  echt een aanrader zo,n optreden .het was bij ons in de Westersypen de tweede keer maar,zeker gaan we ze nog een keer uitnodigen.

  ...........
 • 26-11-2017 Yvonne de Gier-Jongejan

  Gister bezocht ik mijn vader in Zorgcentrum St Joseph in Achterveld en zag een kaart met foto van diva Abke Bruins. Op mijn vraag van wie die kaart was antwoorde mijn vader: 'Ach ja, dat was mooi .......(snif, snif) ... zij heeft voor ons gezongen, dat was zo mooi, echt prachtig ......' En de tranen van emotie liepen weer over zijn wangen.
  Lieve Diva Abke, namens mij en mijn bejaarde vader hartelijk dank voor dit hartverwarmend optreden: fantastisch. En ik hoop natuurlijk dat je nogeens terug komt naar Achterveld.

  ...........
 • 16-11-2017 Reinette Hoefsloot- van Lennep

  Wauw! Wát een geweldig benefiet optreden gaven jullie gisteravond in "de Speeldoos" te Baarn!
  Overweldigend, 2-harten verwarmend, en bijzonder! Wij genoten en ben blij dat ik jullie nu voor goed bij me heb in de vorm van jullie mooie verzamel cd!

  warme groeten,

  Reinette Hoefsloot-van Lennep

  ...........
 • 15-11-2017 Laura

  Wat een prachtig optreden van Isabella afgelopen donderdag. Voor een meneer met Indonesische roots zong zij een pracht Indonesisch lied. De meneer zijn wangen werden nat van de tranen maar ook andere, waaronder personeel en bezoek, hielden het niet droog! Dit heeft diepe indruk achtergelaten bij iedereen. Er was natuurlijk ook ruimte voor een lacht en een dans.
  Isabella bedankt voor je optreden en we zien je gelukkig weer in 2018.

  ...........
 • 06-11-2017 Jeannette Maat

  Diva Paul, wat een bijzondere ervaring was jij voor onze bewoners. Je zingt goddelijk met een hele warme stem en met veel echte empathie naar de bewoners.

  Bewoners en mantelzorgers en vrijwilligers waren tot tranen geroerd, en hadden kippenvel op de armen. Ik ben benieuwd of de bewoners vannacht lekker zullen slapen. Van mijn collega`s hoorde ik wel dat ze heel goed gegeten hadden.
  Of dit de uitwerking was van de mooie middag of een goede kok houden we maar in het midden. :-). Maar ik denk dat jouw inbreng heel veel goeds heeft gebracht.

  Ik hoop je nogmaals hier te ontmoeten. Misschien wel door de potjes van waardigheid en trots. Ik weet zeker dat de bewoners je weer graag zien komen.

  ...........
 • 02-11-2017 Marianne Slooten

  27 september was Paul te gast bij de bewoners van de Lindeboom speciaal was het lied wat hij zong voor mijn moeder ( die ik aan Paul voorstelde als Doornroosje omdat zij alleen nog maar slapend / rustend aanwezig was) en haar medebewoner Jos. Paul zong speciaal voor beide het lied Droomland, voor ons als dochters is dit een dag met een gouden randje geworden want beide zijn binnen 14 dagen na elkaar ook werkelijk in Droomland aangekomen. Nogmaals Paul mijn dank voor je prachtige vertolking .

  ...........
 • 16-10-2017 E. Roest

  op maandag 9 okt jl kwam Divo Paul Walthaus optreden in een huiskamer met dementerenden en een huiskamer op de somathische afdeling. Wat een prachtig optreden, bewoners waren echt geraakt door het contact dat Paul maakt en de emoties die die hij met zijn stem dmv liedjes weet op te roepen.
  Een bewoner in bed die bijna niet meer communiceert begon te reageren en probeerde zelfs mee te zingen. Ze hebben het er na 2 dagen nog over. Zo'n voorstelling gun je toch alle zorginstellingen.

  ...........
 • 15-10-2017 Jacqueline

  Op donderdag 5 okt mochten wij genieten van diva Marianne. Zij bezocht 3 PG afdelingen in ons verpleeghuis. Bewoners genoten zichtbaar: meezingen en bewegen, dansen, antwoorden, lachen en soms emotie. Prachtig om te zien. Er was chemie tussen hen en de diva! Reacties die ik van collega's terug kreeg waren: "Onze bewoners waren ontspannen!" en "Wat een respect straalde ze uit naar de bewoner toe!" Ook: "Wat een mooie stem had ze!" En dat kan ik allemaal zeker beamen. Dit was een eerste optreden in ons nieuwe verpleeghuis, maar zeker niet de laatste!

  ...........
 • 05-10-2017 Marco Rademaker

  Op woensdag 27 september heeft Divo Paul Walthuis opgetreden in 2 van onze huizen op verschillende lokaties. Paul heeft opgetreden voor 2 groepen dementerenden in de huiskamer. Mij is vooral bijgebleven hoe Paul iedereen individueel weet te raken, niet alleen door zijn stem, maar ook door aan te raken. Bewoners die normaal weinig of nauwelijks reageren kwamen helemaal los door de muziek en de warme persoonlijkheid van Paul. Paul kreeg het zelfs voor elkaar dat een bewoners spontaan opstond en met hem ging dansen. Ook vonden wij het fijn dat het geen enkel probleem was dat familie, medewerkers en vrijwilligers dit optreden mochten bijwonen en dat we mochten filmen en foto's maken. De bewoners genieten op deze manier nog altijd van dit optreden. Zeker voor herhaling vatbaar.

  ...........
 • 29-09-2017 Eveline de Wilde

  Op vrijdag 22 september 2017 is Diva Sofie bij ons in huis geweest. Na een intiem optreden in de huiskamer, heeft zij ook in de grote zaal van ons verzorgingshuis gezongen. We hadden een kring gemaakt van de ongeveer 25 bewoners die er bij aanwezig wilden zijn. Sofie heeft iedereen weten te raken. Ondanks dat de groep redelijk groot was, had ze voor iedereen persoonlijke aandacht. Ze begon met iedereen een hand geven en welkom te heten. De gezichten van de bewoners waren goud waard. Ze heeft zelfs nog speciaal voor een bewoner een Indisch liedje gezongen. Heel mooi hoe de bewoner daarop reageerde! Na afloop kreeg iedereen een foto van Sofie, en toen moest ze zelfs handtekeningen uitdelen. Daarna heeft ze nog voor een echtpaar op de kamer gezongen, wat het echtpaar erg op prijs stelde. Van ons mag ze nog eens terugkomen!

  ...........
 • 21-09-2017 Laura Ruizendaal

  Donderdag 14 september mochten wij Marianne en Merijn begroeten op de Dennen.
  Elk optreden is een succes dus ook weer deze middag, Marianne geeft met haar bewegingen bij haar liedjes een heel eigen draai aan het geheel. Een prachtige stem die je diep van binnen raakt. 1 dame zei; "dit is verrukkelijk!"
  Merijn was nog in opleiding maar is wat ons betreft direct geslaagd.....wat een heerlijke man om naar te luisteren. Er zaten 4 dames vooraan als bakvisjes van 16 jaar oud naar hem te kijken en te luisteren.
  Tot in november!

  ...........
 • 16-09-2017 Joyce Roomeijer

  Afgelopen woensdag was ik bij het optreden van Sofie op de Kersenhout 19 in Julianadorp ('sHeerenloo). Wat een prachtige stem heeft zij! Ik vond het erg bijzonder en indrukwekkend om mee te maken. De bewoners genoten van haar stem en haar aandacht. Erg leuk om te zien hoe de meeste reageerde op deze Diva. Complimenten voor dit intitiatief en het blij maken van zoveel mensen op deze manier.

  ...........
 • 09-09-2017 Elly Zuiderveld

  Wat een ontroerend optreden van Paul Walthaus in Het Carolushuis in Hilversum! MIjn moeder wordt daar verpleegd en ik had de eer om erbij te mogen zijn.
  Hoe hij weer lichtjes toverde in de ogen van de mensen daar is zo bijzonder.
  Knap om zo één op één te zingen en toch voor de hele groep.
  Mijn moeder verhuist volgende week naar De Marke in Huizen. Ik hoop dat hij daar ook eens wil komen zingen.
  IK zal het daar zeker aankaarten!
  Dank jullie wel voor dit prachtige intitiatief!

  ...........
 • 29-08-2017 Ria Scheffer van Vossen

  Vandaag 25-082017 heeft Paul Walthaus weer voor onze bewoners (Psychogeriatrie) in ons verpleeghuis opgetreden.

  Na een hartelijk welkom voor Paul, zong hij een repertoire weer van “Het Dorp” van Wim Sonneveld tot en met “We'll meet again” van Vera Lynn, van musical liedjes tot en met “Ave Maria”, de mooie emoties van een ieder, de herkenning van de prachtige liedjes, de interactie naar een ieder en elkaar, maakte deze activiteit tot een samenhorigheid van gevoel, wij kiezen bewust ook een beetje dezelfde liedjes uit ivm herkenning, hoewel Paul eingelijk alles wel kan zingen voor onze bewoners, ze houden zo van muziek.

  Paul zijn prachtige stem raakte meteen een ieder op geheel eigen wijze, de verschillende liedjes die Paul ten gehore bracht waren prachtig, de mooie klank kleur van zijn stem raakte onze bewoners zo intens, maar ook herkenning voor onze bewoners en ons Team.
  Zo fijn als de bewoners de herkenning hebben in deze momenten, wij zien dan ook het resultaat van de 2x per jaar dat Paul bij ons komt optreden.

  Sommige bewoners zitten zo in hun eigen belevingswereld of sinds de laatste keer dat Paul er was dieper in hun ziekteproces dat bereiken soms onmogelijk lijkt, maar dan zie je emotie blijft en de bewoner bereikt kan worden, één bewoner troostte zelfs haar echtgenoot die in huilen uitbarstte.
  Een Mw. die in haar belevingswereld ontroostbaar is, daar nam Paul echt de tijd voor, samen dat emotionele moment meemaken, Mw. was zo geraakt het deed haar zo goed.

  Tijdens het optreden van Paul gebeurt er zoveel, de emoties op de gezichten spreekt voor zich, wat heeft deze activiteit een meerwaarde voor onze bewoners maar ook voor ons Team die het zo geweldig vonden,ook heeft Paul, speciaal voor een bewoner een medley van Elvis Presley gezongen, Mw. zat met haar benen over elkaar wat wij opmerkten als totale ontspanning, collega’s waren diep ontroert.

  Lieve Paul, je was weer geweldig, Hartelijk bedankt, zeker tot ziens.

  Vriendelijke groetjes, bewoners en team
  Verpleeghuis Cornelia,
  Ria Scheffer van Vossen
  Afdeling Zandplaat te Zierikzee

  ...........
 • 10-08-2017 vrienden van bertilla

  Op 28 Juli jl. trad Martine Salomons op in Ny Bertilla te Drachten.
  Zij werd vergezeld door haar dochtertje Frederique die vakantie had en het wel gezellig vond om met haar moeder mee te gaan.
  Martine heeft de bewoners op diverse afdelingen wederom een geweldige middag bezorgd; het is iedere keer weer ontroerend om de verschillende reacties waar te nemen.
  Er worden verzoeknummers van zeer uiteenlopende aard gedaan, van Rudolf Schock tot aan stemmige kerkliederen. De reacties zijn ook zeer divers, van blij, emotioneel en vrolijk, kortom je ziet alles langskomen.

  Aan het einde van elke sessie zong Martine samen met haar dochter Frederique het prachtige liedje van Claudia de Breij "mag ik dan bij jou".
  U zult begrijpen dat dit bijzonder in de smaak viel en niet onvermeld mag blijven dat Frederique ook een heel mooie stem heeft. Wie weet treedt zij nog eens in de voetsporen van Mams.

  Ik heb van dit optreden een video gemaakt maar moet tot mijn grote spijt bekennen dat er geen muziek is doorgekomen. Mijn teleurstelling was bijzonder groot want ik had U hiervan graag deelgenoot gemaakt.

  Mijn excuses gaan danook uit naar Martine en Frederique aan wie ik had beloofd de video op Uw site te plaatsen.

  Ik hoop van harte dat ik nog eens revanche kan nemen.

  een vriendelijke groet van
  Ron Roelfsema
  (namens de Vrienden van Bertilla)

  ...........
 • 11-07-2017 Sanne Nooteboom

  Maandag 10 juli konden de bewoners genieten van de prachtige zangkunsten van Sofie. Bewoners waren ontroerd en blij verast tegelijk. Het was mooi om te zien hoe Sofie contact wist te maken met bewoners die hier normaal niet voor openstaan. De bewoners van De Bieslandhof kijken erg uit naar het volgende bezoek van Diva Dichtbij.

  ...........
 • 10-07-2017 Els Tetro

  Dinsdag 4 juli hadden wij weer bezoek van Diva Carla.
  Het was weer een cadeautje haar bezoek. Het contact wat zij weet te leggen met de clienten is hartverwarmend om te zien. Zij stapt in de belevingswereld en neemt de client mee in het nummer wat zij op dat moment zingt. Er vielen vele tranen van ontroering en clienten die anders alleen maar stil zitten, gingen mee zingen of er werd een dansje gemaakt.
  Lieve Carla, namens ons allemaal heel erg dankjewel voor deze mooie waardevolle middag.
  Hopen je snel weer te kunnen vragen!

  ...........
 • 07-07-2017 Rianne Aalbers

  Diva Martine Salomons was zondag aanwezig tijdens ons tuinfeest in Herbergier Emmen. Bewoners, familieleden, buren en wijzelf waren allen geraakt door de mooie stem, de herkenbare liedjes en het mooie contact tussen Martine en onze bewoners. Hartelijk dank!

  ...........
 • 04-07-2017 Marie-Claire Schoenmakers

  gisteren mochten wij binnen Vitalis Parc Gender weer een Diva ontvangen.Dit keer was het Diva Marianne van Houten. Het contact wat ze had met de cliënten was weer geweldig. Ze wist de mensen te raken met haar mooie stem. Diva dichterbij staat echt voor kwaliteit . De vorige keer was Kim Savelsberg en de keer daarvoor Anneke. Allen fantastisch!! Wij kijken weer uit naar het optreden van September

  ...........
 • 03-07-2017 Ineke

  Maandag 26 juni 2017 hebben we hier op De Oude Plataan mogen genieten van een geweldig optreden van Diva: Marianne van Houten.
  Het was een geweldig, ontroerend en mooi optreden. Marianne wist op alle 3 huiskamers de gevoelige snaar te raken met haar prachtige stem.
  De bewoners waren na afloop ook nog diep onder de indruk. Zeker voor herhaling vatbaar!
  Marianne, namens onze bewoners Hartelijk bedankt!!

  ...........
 • 27-06-2017 jeanne

  Vanmiddag hebben we genoten van een optreden van Diva Anjo . Onze cliënten hebben een fijne middag beleeft. Genoten van de fantastische stem/liedjes waardoor iedereen op zijn/haar eigen manier geraakt werd! Na afloop kwamen er pakkende positieve reacties, waardoor het duidelijk werd dat iedereen een TOP middag gehad heeft.
  Nogmaals bedankt en graag tot een volgende keer.

  ...........
 • 22-06-2017 Dees

  Diva Sofie,
  Wat een enorme indruk heb je achtergelaten bij de bewoners van Grootenhoek. En bij mij!! Je kreeg ze echt mee met je mooie stem en duidelijke warme aandacht.
  Een op een in een groep is moeilijk maar het ging je bijzonder goed af. Maar op de kamers met mensen op bed was nog meer bijzonder. Wat een contact en wat luister je goed naar de mensen. Ze zongen bijna allemaal mee en anders luisterden ze wel heel goed. Fijn dat ik het mee mocht maken. Dank daarvoor.
  hartelijke groet, Dees Jacobs Dagbestedingscoach

  ...........
 • 22-04-2017 Yvette Meijering

  Diva Martine Salomons, heel hartelijk bedankt voor je hartverwarmende optreden gisteren in de Driemaster. Ik vond het indrukwekkend om te zien hoe de mensen zich openstellen en hoe ze geraakt worden door jouw aanwezigheid. Ik hoop dat nog veel mensen dit mogen ervaren! Groetjes van Yvette, AB-er de Driemaster in Smilde

  ...........
 • 06-04-2017 Joelle van den Oever

  Hallo Diva's,

  Deze week heeft Diva Sofie opgetreden bij de ouderen op de afdeling Kijfhoek op Duinstede in Wassenaar. Ik heb daar een paar filmpjes van gezien.

  Ik wil je bedanken Sofie!

  Je zong onder andere 'Zo heerlijk rustig' voor mijn oma. Zij is erg dement en al diverse keren gevallen op haar gezicht, dat bont en blauw is en waardoor zij waarschijnlijk niet erg helder uit haar ogen keek. Maar ik weet wat muziek altijd voor haar heeft betekend, en hoe ze dat altijd zei toen ze nog helder van geest was.

  Het maakte mij als kleindochter in elk geval erg blij om te zien hoe je haar toezong, en natuurlijk ook de andere bewoners een prachtige middag bezorgde!

  Ga zo door, geweldig!

  Lieve groetjes,
  Joelle

  ...........
 • 16-03-2017 Lindsey le Feber

  Beste Jan Willem Baljet,

  Wat hebben wij genoten van uw optredens!

  U voelde de bewoners heel goed aan en wist goed om te gaan met onze bewoners met dementie. De liedjes sloten heel goed aan bij de belevingswereld. Iedereen genoot op een andere manier, door mee te zingen, mee te bewegen met de voeten, oogcontact te maken en herinneringen te vertellen.

  Ontzettend bedankt voor deze onvergetelijke middag, wij zien u heel graag nog een keer terug!

  Met vriendelijke groet,
  Lindsey le Feber, Petra Meijer en Anneke Hoogenboom.
  Stichting Brentano Amstelveen, locatie Nieuw Vredeveld.

  ...........
 • 27-02-2017 Pia Werkman

  Afgelopen week op dinsdag 22 februari kwam Anneke van Meurs zingen voor onze bewoners van de Aerenberg en voor een bewoonster die al lange tijd bedlegerig is.
  Wat een fijn optreden was dat! De bewoners hingen aan haar lippen en ze toverde bij alle bewoners een glimlach of een traan op het gezicht.

  Mooi om te zien dat Anneke door haar zingen, maar zeker ook door haar mooie gezichtsuitdrukking en hartelijkheid de bwoners zo kon raken!
  Ze bracht ook een bezoekje aan een bewoonster die op haar kamer in bed lag en verraste haar door een aantal liedjes van Abba te zingen.

  Het is zeker voor herhaling vatbaar!
  Bedankt Anneke!

  ...........
 • 10-02-2017 Ria Scheffer van Vossen

  Vandaag 10-02-2017 heeft Paul Walthaus weer voor onze bewoners (Psychogeriatrie) in ons verpleeghuis opgetreden.

  Na een hartelijk welkom voor Paul, zong hij een repertoire weer van “Het Dorp” van Wim Sonneveld tot en met “We'll meet again” van Vera Lynn, van musical liedjes tot en met “Ave Maria”, de mooie emoties van een ieder, de herkenning van de prachtige liedjes, de interactie naar een ieder en elkaar, maakte deze activiteit tot een samenhorigheid van gevoel, wij kiezen bewust ook een beetje dezelfde liedjes uit ivm herkenning, hoewel Paul eingelijk alles wel kan zingen voor onze bewoners, ze houden zo van muziek.

  Paul zijn prachtige stem raakte meteen een ieder op geheel eigen wijze, de verschillende liedjes die Paul ten gehore bracht waren prachtig, de mooie klank kleur van zijn stem raakte onze bewoners zo intens, maar ook herkenning van wat een bewoner vertelde na afloop, het was nog uitbundiger als de vorige keer.
  Zo fijn als de bewoners de herkenning hebben in deze momenten, wij zien dan ook het resultaat van de 2x per jaar dat Paul bij ons komt optreden.

  Sommige bewoners zitten zo in hun eigen belevingswereld of sinds de laatste keer dat Paul er was dieper in hun ziekteproces dat bereiken soms onmogelijk lijkt, maar dan zie je emotie blijft en de bewoner bereikt kan worden.

  Tijdens het optreden van Paul gebeurt er zoveel, de emoties op de gezichten spreekt voor zich, wat heeft deze activiteit een meerwaarde voor onze bewoners maar ook voor ons personeel die het zo geweldig vonden, daar heeft Paul, speciaal voor hun van Claudia de Breij, “Mag ik dan bij jou” voor gezongen, collega’s waren diep ontroert.

  Lieve Paul, je was weer geweldig, Hartelijk bedankt, zeker tot ziens.

  Vriendelijke groetjes, bewoners en team
  Verpleeghuis Cornelia,
  Ria Scheffer van Vossen
  Afdeling Zandplaat te Zierikzee

  ...........
 • 20-01-2017 Karin van 't Einde

  Op 18 januari was het dan zover: mijn oma kreeg eindelijk het verjaardagscadeau voor haar 100e verjaardag: een op treden van Diva Dichtbij. Eerder was zangeres Anjo geweest en daar had mijn oma het nog steeds over. De keus voor een man en niet voor een vrouw was daarom heel bewust. Dan viel er minder te vergelijken. Maar toch was het spannend. Maar we hadden nergens bang voor hoeven zijn, want Paul kwam, zag en overwon met zijn prachtige stem, charme en liefdevolle aandacht voor mijn oma. Er is nu maar een probleem: mijn oma is verliefd....

  ...........
 • 21-12-2016 Ria Scheffer van Vossen

  Vrijdag 16 december j.l. heeft Paul Walthaus weer voor onze bewoners (Psychogeriatrie) in ons verpleeghuis opgetreden, deze keer extra omdat een bewoner Dhr. v O. jarig was en dochter Thea dit geschenk aanbood aan vader maar ook onze bewoners.

  één bewoner mocht Paul gaan ophalen, en toen ze samen binnen kwamen zag je aan de bewoners dat er wat ging gebeuren, sommige gingen rechtop zitten, sommigen keken en kwam er herkenning van vorige optredens, wij laten Paul vaker komen wat onmiddellijke herkenning teweeg brengt van plezier van ik ken u.

  Na een hartelijk welkom voor Paul, zong hij een repertoire van “Het Dorp” van Wim Sonneveld tot en met “We'll meet again” van Vera Lynn, van musical liedjes tot en met “Ave Maria”, de mooie emoties van een ieder, de herkenning van de prachtige liedjes, de interactie naar een ieder en elkaar, maakte deze activiteit tot een samenhorigheid van gevoel, de jarige bewoner was zo ontroerd.
  Sommige bewoners spraken prachtige dank woorden uit naar de Divo Paul wat een ontroering teweeg bracht bij velen.

  Paul zijn prachtige stem raakte meteen een ieder op geheel eigen wijze, de verschillende liedjes die Paul ten gehore bracht waren prachtig, de mooie klank kleur van zijn stem raakte onze bewoners zo intens.
  Sommige bewoners zitten zo in hun eigen belevingswereld dat bereiken soms onmogelijk lijkt, maar dan zie je emotie blijft en de bewoner bereikt kan worden, zeker toen Paul een medley van Elvis Presley speciaal voor een diep dementerende bewoner zong was en oogde deze bewoner wakker en zo ontspannen.

  Tijdens het optreden van Paul gebeurt er zoveel, de emoties op de gezichten spreekt voor zich, wat heeft deze activiteit een meerwaarde voor onze bewoners maar ook voor ons personeel die het zo geweldig vonden.
  Wij vinden het een voorrecht om sowieso 2x per jaar hier gebruik van te willen maken.
  Lieve Paul, je was geweldig, Hartelijk bedankt, zeker tot ziens.

  Vriendelijke groetjes, bewoners en team
  Verpleeghuis Cornelia,
  Afdeling Zandplaat te Zierikzee

  ...........
 • 30-11-2016 Jolanda, welzijnscoach

  Waarde Paul, Anjo en Sophie,
  24 november waren jullie bij ons in de Zeester in Den Helder. Jullie hebben zo velen aangeraakt, zeker de bewoners, maar ook familie, vrijwilliger en ons als personeel, met jullie warme persoonlijkheid en prachtige stemmen en verschijning. Dat we jullie nog vaker mogen ontmoeten in het belang van een ieder die jullie kunnen bereiken. Zeker tot een volgende keer. Met een warme groet van mij.

  ...........
 • 04-11-2016 Jan Pits

  Onlangs was ik aanwezig bij een optreden van Diva Anneke van Meurs. Ik kan er kort over zijn: wat was het een prachtige middag! De manier waarop Anneke contact maakte met de bewoners en voor ieder van hen de tijd nam was ontroerend om te zien. Bij het merendeel van de bewoners zag ik brede glimlachen en aandachtige blikken op deze diva gericht. Prachtig hoe Anneke zowel in het Nederlands als in het Engels, Frans, Spaans en speciaal voor een Indonesische bewoonster zelfs in het Indonesisch zong. Vooral haar uitvoering van 'Het Dorp' is mij erg bijgebleven. Dank voor een mooie middag Anneke. Je was erg ontwapenend en ik hoop je nogmaals te mogen treffen voor Diva Dichtbij. Wat een fantastisch werk doen jullie!

  ...........
 • 03-11-2016 anja van de ven

  Beste,

  Bij deze wil ik laten weten dat op 26 oktober Diva Dichtbij op de somatische afdeling de Rietgans onwijze mooie momenten heeft bezorgd. Er werd genoten van diverse liedjes Met een lach en zo nu en dan een traan van bewoners ..... alle bewoners kregen op een mooie manier aandacht van een zeer attente jonge dame.
  Bewoners en personeel hadden het na afloop er nog over..... een hele mooie ervaring!

  Hartelijke groet Anja

  ...........
 • 25-10-2016 Samenklank Florence

  Lieve Paul Walthaus ,


  Wat heb je onze bewoners blij, gelukkig en aan het dansen gemaakt.
  Ze praten er nog over.
  Je was fantastisch!!
  Kom gauw weer terug, je zong herkenbare liederen ,Van rock and roll tot aan
  Nederlands, Italiaans, engels.

  Bedankt
  Namens de zusters van Florence

  ...........
 • 13-10-2016 jacqueline

  Gister samen met mijn moeder in de huiskamer van Delfshove (Pieter van Foreest) een optreden bijgewoond van diva Anjo de Bruin. Wat hebben we genoten. Niet alleen heeft Anjo een prachtige stem, ze weet ook op een liefdevolle en rustige manier de (demente) mensen te benaderen en te raken. Hoogtepunt voor ons was toen ze 'Mama' zong. De traantjes kwamen los. Dank je Anjo voor deze mooie voorstelling.

  ...........
 • 13-10-2016 Mylene

  Beste Diva's,
  vandaag was ik bij een optreden van Marianne van Houten op de afdeling waar ik een demente dame bezoek. Ik heb met tranen in mijn ogen zitten kijken en genieten: de manier waarop ze contact maakte met de mensen, bij eenieder kijkend naar wat paste. Prachtig om de mensen te zien reageren met blijdschap, meezingen (soms totaal onsamenhangend wat ontroerend en ook grappig is), dansen zelfs.
  De dame die ik bezoek kan niet zoveel meer als reactie maar ze straalde en kon een beetje in haar handen klappen.
  Prachtig werk doen jullie! Zou willen dat ik ook kon zingen, dan zou ik me meteen aanmelden!
  Groet, Mylène

  ...........
 • 01-10-2016 Karin van 't Einde

  Beste Diva dichtbij,

  Diva Anjo heeft onlangs opgetreden bij Careyn in Hellevoetsluis. Mijn oom stuurde een foto waarop mijn oma met Anjo te zien was. Ik kon aan de foto al zie dat ze genoot en later die week vertelde ze vol enthousiasme en blijdschap hoe ze had genoten van het optreden en het contact. Ik had nog nooit van jullie gehoord, maar wat een prachtig werk doen jullie!

  Hartelijke groeten en veel succes.

  ...........
 • 21-09-2016 Vrijwilliger F.

  Vanmiddag trad de uitzonderlijk getalenteerde Jan Willem Baljet op bij Amsta De Poort, en dat was een groot succes. Mooi waren de emotionele momenten, zoals het meezingen -door een bewoner voor zijn vrouw - met Herman van Veen's "Liefde van Later":

  "Ik hou van jou,
  met heel m'n hart en ziel hou ik van jou,
  langs zon en maan
  tot aan het ochtendblauw,
  ik hou nog steeds van jou. "

  En bij de vrolijke nummers ging een enkeling spontaan de dansvloer op.
  Prachtig! Fijn dat zulke goede zangers hier tijd voor vrijmaken, en deze "Dag van Alzheimer" aldus luister bijzetten. Hulde!

  ...........
 • 20-08-2016 Ria Scheffer van Vossen

  Donderdag 18 augustus j.l. heeft Paul Walthaus weer voor onze bewoners (Psychogeriatrie) in ons verpleeghuis opgetreden, één bewoner mocht Paul gaan ophalen, en toen ze samen binnen kwamen zag je aan de bewoners dat er wat ging gebeuren, sommige gingen rechtop zitten, sommigen keken en kwam er herkenning van vorige optredens.

  Na een hartelijk welkom individueel per bewoner van Paul, zong hij een repertoire van “Het Dorp” van Wim Sonneveld tot en met “We'll meet again” van Vera Lynn, van musical liedjes tot en met “Ave Maria”, de mooie emoties van een ieder, de herkenning van de prachtige liedjes, de interactie naar een ieder en elkaar, maakte deze activiteit tot een samenhorigheid van gevoel.
  Sommige bewoners spraken prachtige dank woorden uit naar de Divo Paul wat een ontroering teweeg bracht bij velen.

  Paul zijn prachtige stem raakte meteen een ieder op geheel eigen wijze, de verschillende liedjes die Paul ten gehore bracht waren prachtig, de mooie klank kleur van zijn stem raakte onze bewoners zo intens.
  Sommige bewoners zitten zo in hun eigen belevingswereld dat bereiken soms onmogelijk lijkt, maar dan zie je emotie blijft en de bewoner bereikt kan worden.

  Tijdens het optreden van Paul gebeurt er zoveel, de emoties op de gezichten spreekt voor zich, wat heeft deze activiteit een meerwaarde voor onze bewoners!
  Wij vinden het een voorrecht om sowieso 2x per jaar hier gebruik van te willen maken.
  Lieve Paul, je was geweldig, Hartelijk bedankt, zeker tot ziens.

  Vriendelijke groetjes, bewoners en team
  Verpleeghuis Cornelia,
  Afdeling Zandplaat te Zierikzee

  ...........
 • 20-07-2016 Alice Liedenbaum-v.d. Wielen

  Lieve medewerkers,

  Wij willen jullie ontzettend bedanken voor het hele mooie, ontroerende 'verjaardags'-optreden wat wij gisteren hebben gehad. Wat wij gezien en gehoord hebben bij mijn moeder en bij de andere bewoners heeft grote indruk op ons gemaakt. We hebben 'ons mam' (zoals wij dat hier in Brabant zeggen) weer zien genieten, prachtig!
  Een medebewoonster zei "Wat kan jij toch veel in iemand losmaken" en dat omschrijft precies wat wij hebben zien gebeuren. Je mag gewoon zijn wie je bent met muziek!

  Het Avé Maria, dat voor mijn moeder altijd al heel speciaal is geweest, is voor altijd bij ons met deze prachtige herinnering. Onvergetelijk, nogmaals hartstikke bedankt!

  ...........
 • 26-06-2016 Jacqueline de Man

  Lieve Anjo,
  23 juni zong je voor papa en zijn medebewoners. We hadden speciaal jou gekozen omdat jij vorig jaar ook daar opgetreden hebt en wij nu nog, een jaar later, met ontroering terugdenken aan deze bijzondere ervaring.
  Toen mama jarig was en een feest gaf, heeft ze daarom als cadeau een bijdrage gevraagd om jou nog een keer te kunnen boeken. Bij een eerste contact met Diva Dichtbij werd er al gesuggereerd dat, als ze niet voldoende bij elkaar kon krijgen, er gekeken kon worden of het bedrag aangevuld zou kunnen worden door sponsoring. Maar dat was niet nodig want vrienden en familie waren enthousiast en gaven gul.

  Het was zo bijzonder wat jij ook nu weer kon bereiken met jouw optreden, jouw stem en jouw persoonlijkheid. Je hebt de bewoners oprecht geraakt en ze weer verbonden met de aanwezige partners. Waar contact soms zo schaars is, waren deze momenten enorm kostbaar. Ook voor het personeel was het heel bijzonder om hun bewoners zo geraakt te zien worden, zo te zien genieten.

  Je zong Widmung vorig jaar voor papa en mama en dat was een van de eerste positieve momenten nadat we moesten besluiten dat papa meer zorg nodig had dan wij hem konden bieden. Voor mij staat het symbool voor oprechte liefde, hoop en vertrouwen. Dat je dit jaar dit lied weer koos was een groot cadeau, meer dan ik vooraf had kunnen vermoeden.

  Ook de partners van de echtparengroep raakten niet uitgepraat over hoe bijzonder zij het optreden hadden gevonden. Hoe hun partner reageerde en wat dat voor hen betekende.
  Mama heeft voor dit optreden als verjaardagscadeau gekozen omdat de herinnering aan vorig jaar haar nog steeds ontroert. Zij heeft er weer een prachtige herinnering bij en ik weet zeker dat dat ook telt voor alle andere aanwezige partners.

  Dank je wel!

  ...........
 • 20-06-2016 Corrie Vis Bommezijn

  Vorige week dinsdag was Carla Oudshoorn van Diva dichtbij op bezoek in Bosch en Duin en heeft voor de bewoners van de PG afdeling een optreden verzorgd. Dit was zo ontzettend goed en werd zo gewaardeerd, dat ik daar als vrijwilliger en mantelzorger hartelijk voor wil bedanken. Carla je bent een heel bijzonder mens.
  Dikke kus Corrie

  ...........
 • 20-06-2016 Corrie Vis Bommezijn

  Vorige week dinsdag was Carla Oudshoorn van Diva dichtbij op bezoek in Bosch en Duin en heeft voor de bewoners van de PG afdeling een optreden verzorgd. Dit was zo ontzettend goed en werd zo gewaardeerd, dat ik daar als vrijwilliger en mantelzorger hartelijk voor wil bedanken. Carla je bent een heel bijzonder mens.
  Dikke kus Corrie

  ...........
 • 30-05-2016 Irma

  Gisteren was Paul Walthaus in het Antonius Binnenweg op de afdeling Dominicus. Hij trad daar onder anderen op voor mijn man, die FTD heeft. Paul maakte met Nederlandstalige muziek, waar mijn man dus nooit van hield, emoties los bij mijn partner en liet hem zelfs meezingen. Mijn man kan maar 3 woorden zeggen, maar Paul kreeg er hele zinnen uit. Heel bijzonder en mooi. Ik wil Paul daar heel erg voor bedanken!!

  ...........
 • 30-05-2016 John

  Goedendag,
  Hierbij wil ik een woord van dank zeggen aan het hele team van Diva Dichtbij. Vooral dank aan Leonie van der Wal, die deze middag in de Kreek in ‘s-Gravenzande heel veel mooie liederen ten gehore bracht.
  Haar hart zit op de goede plaats en ze heeft zoveel plezier om wat te mogen betekenen.
  Ben zelf een mantelzorger van mijn moeder en heb er ook van genoten. Kreeg zelfs kippenvel!
  Muziek is een heel mooi gebaar voor mensen met Alzheimer.
  Heel veel dank voor de gezellige middag.
  Groetjes John

  ...........
 • 18-05-2016 Mariet Gielen

  Beste Diva en Divo,

  De bewoners van Villa Marianna en Villa Astra hebben ontzettend genoten van het prachtige optreden door de geliefde Divo Paul Walthaus. Dit op de dag van de verpleging 12 mei. Wat een prachtige stem heeft hij, wauw!
  De bewoners en ook de aanwezige teamleden waren onder de indruk van zijn persoonlijke warme en intieme performance. Het voelde als een warm bad.
  Het nagenieten ging nog een hele tijd door, ook de volgende dagen was dit een gespreksonderwerp.

  Daarom via deze weg nog heel veel dank voor deze prachtige middag.
  Namens bewoners en team
  Mariet Gielen.

  ...........
 • 13-05-2016 Marianne Sormani

  Beste mensen van Diva Dichtbij,

  Gisteren was ik op het Lentefeest in Vughterstede, als contactpersoon van een familielid. Er zou een zangeres komen, wist ik. Toen kwam Anneke van Meurs binnen. Het werd een feest. Ik heb ademloos gekeken en geluisterd naar wat daar gebeurde.
  Zij begon met iedereen aandachtig een hand te geven. En mijn tante, die het moeilijk had gisteren, bloeide op, stelde zich voor en verwelkomde Anneke (ik herkende zó de vroegere, welopgevoede dame!). En toen het zingen. Ongelofelijk. Een prachtige stem en daarbij een aandacht en voordracht. Het was schitterend en ontroerend.
  Een klein voorval wil ik, naast al het mooie, nog even noemen. Er zat een heer, naast zijn vrouw, 60 jaar getrouwd waren ze. Zij was ver weg, aldoor met haar ogen dicht. Hij keek in- en indroevig. En, heel natuurlijk, ging Anneke ook bij hem zingen, direct tot hem. U had het moeten zien, zijn gezicht lichtte op, de zon kwam door. En daarna heb ik hem zien lachen en had hij plezier. Het was ook iemand anders opgevallen. Echt heel mooi en zo goed.
  U merkt, ik ben nog steeds onder de indruk. Wilt u Anneke nogmaals heel erg bedanken (van die chauvinistische Amsterdamse, dan weet ze het denk ik wel!).
  Heel veel succes met uw prachtige werk,

  Marianne Sormani

  ...........
 • 25-04-2016 Ad en José van Herbergier Elst

  Gisterenmiddag was diva Anneke bij ons in de woonkamer! Haar geweldige stem en de hele mooie en invoelende manier waarmee zij contact maakt met alle aanwezigen heeft een grote indruk op ons gemaakt. Mensen stralen in verbinding met elkaar en met muziek. Dank je wel Anneke. We gaan je beslist weer ont-moeten. Liefs Ad en José van Herbergier Elst

  ...........
 • 30-03-2016 Petra Voogt

  Op dinsdag 29 maart hadden wij Diva dichtbij op bezoek.
  Wat hebben onze bewoners van kleinschalige wonen singelhof van stichting Pieter van Foreest genoten van het optreden.
  Diva Anjo heel erg bedankt voor de mooie momenten , je nam onze bewoners echt mee in jou zang .
  Voor elke bewoner had jij persoonlijk aandacht chapeau hiervoor.
  Het was mooie om te zien dat jij je aanpast aan de situatie waar in de bewoner zich bevond.
  Zelf heb ik ook enorme van het optreden genoten al zitten in de kring om foto,s te maken.
  Ik moest wiebelbilllen hebben van jou te koop bij het Kruidvat maar die had ik helaas niet.
  Ik hoop jou of een van de andere Diva Weer eens te mogen ontmoeten.

  Lieve groeten van Petra Voogt

  ...........
 • 19-03-2016 Els van Dasler - Minnaard

  Vandaag hebben wij, bewoners, familie en medewerkers van Herbergier Hellevoetsluis genoten van een optreden van Carla Oudshoorn namens Diva Dichtbij. Het was ontroerend en mooi om te beleven hoe haar zang bij mensen binnen kwam. Dank je wel Carla en dank jullie wel Diva Dichtbij

  ...........
 • 15-03-2016 Marijke

  Wat een geweldig optreden. Diva Carla kwam bij ons zingen, ik heb gezien hoe onze bewoners in hun ziel geraakt werden door haar optreden.
  Zelf was ik, met een aantal collega's ook ontroerd om te zien hoe mooi het kan zijn dat bewoners nog zoiets moois mogen beleven.
  Ook kwam er reactie van de passieve bewoners, echt waar om kippenvel van te krijgen.

  Carla bedankt voor je optreden

  Verpleeghuis Oranjehof
  Marijke

  ...........
 • 02-03-2016 les Gaillards Aristos en Gerrit

  Wat prachtig en mooi.... een verjaardag te vieren..... Graag....
  wat een mooi verhaal over het begin, dat weten we maar al te goed.
  Wat een mooie bol was is nu uitgebloeid tot een volwaardige Amaryllis met wel 10 bloemen.....voor elk jaar bestaan......
  Wens jullie nog vele jaren en wellicht kunnen we het samen vieren:
  de Stchting Mijnsheerenland bestaat 20 jaar! Eind dit jaar!
  Pieternel van harte gefeliciteerd met jou initiatief!
  Ariostos en Gerrit
  Les Gaillards
  Frankrijk


  Dankjulliewel Gerrit en Aristos, ik zal jullie altijd dankbaar blijven dat het idee voor Diva Dichtbij bij jullie is ontstaan! Binnenkort bestaan we 9 jaar, onze 10e verjaardag gaan we vieren in 2017. Zou leuk zijn om te combineren met jullie 20 jarig bestaan!

  ...........
 • 20-02-2016 Ria Scheffer van Vossen

  Donderdag 11 februari j.l. heeft Paul Walthaus weer voor onze bewoners (Psychogeriatrie) in ons verpleeghuis opgetreden, een bewoner mocht Paul gaan ophalen, en toen ze samen binnen kwamen zag je aan de bewoners dat er wat ging gebeuren, sommige gingen rechtop zitten, sommigen keken en kwam er herkenning van een vorig optreden.

  Na een hartelijk welkom individueel per bewoner van Paul, zong hij een repertoire van Het Dorp van Wim Sonneveld tot en met We'll meet again van Vera Lynn, van musical liedjes tot en met Ave Maria, de mooie emoties van een ieder, de herkenning van de prachtige liedjes, de interactie naar een ieder en elkaar, maakt deze activiteit tot een samenhorigheid van gevoel.
  Sommige bewoners spraken prachtige dankwoorden uit naar de Divo Paul wat een ontroering teweeg bracht bij velen.

  Paul zijn prachtige stem raakte meteen een ieder op geheel eigen wijze, de verschillende liedjes die Paul ten gehore bracht waren prachtig, de mooie klankkleur van zijn stem raakte onze bewoners zo intens.
  Sommige bewoners zitten zo in hun eigen belevingswereld dat bereiken soms onmogelijk lijkt.

  Maar tijdens het optreden van Paul gebeurt er zoveel, de emoties op de gezichten spreekt voor zich, wat heeft deze activiteit een meerwaarde voor onze bewoners!
  Wij vinden het een voorrecht om sowieso 2x per jaar hier gebruik van te willen maken ,
  Lieve Paul, Hartelijk bedankt, zeker tot ziens.

  Verpleeghuis Cornelia te Zierikzee
  Afdeling Zandplaat

  ...........
 • 17-02-2016 Elsbeth Molendijk

  Op dinsdagmiddag 16 februari 2016 hebben wij de 87e verjaardag van onze moeder gevierd met prachtige liederen van Anjo in huiskamer Beekdal van Zorglocatie Oranjestein in Doorn. Het is een klein, intiem, feestje geworden zoals we het ons hadden voorgesteld. Heel ontroerend en mooi om moeder weer zo te zien opleven en genieten o.a. van haar favoriete operette muziek. Als vanouds. En ook mede bewoners regelmatig te zien glimlachen. Alle waardering voor de wijze waarop deze Diva oprecht contact wist te maken. De middag was ook voor ons als familie van enorme betekenis.
  Heel veel dank.

  ...........
 • 09-02-2016 Bep Klomp

  Op 26 januari 2016 was ik op bezoek bij mijn ex-echtgenoot, die wegens Alzheimer in een verpleeghuis woont en die deze dag jarig was.
  Heel toevallig kwam deze middag Paul Walthaus zingen voor bewoners en mocht ik erbij zijn.
  Wat een geweldige stem en wat een mooie Nederlandse liedjes. Hij had een persoonlijk contact met iedereen. Het was zo mooi te zien wat muziek met mensen doet, juist met deze mensen, voor wie de wereld zo klein is geworden.
  En hoewel mijn ex-echtgenoot niet de meest enthousiaste toehoorder was, kreeg hij ook persoonlijke aandacht en ik werd erdoor geraakt.
  Paul, je doet dit werk zo liefdevol en daar wil ik je voor bedanken
  met hartelijke groet
  Bep Klomp

  ...........
 • 19-11-2015 thea stoel

  Vandaag heeft Divo Paul opgetreden voor mijn vader en medebewoners in het verpleeghuis .Pa wordt zaterdag 98, en heeft intens genoten van de mooie ontroerende liedjes. De geweldige prachtige stem van Paul is zo bijzonder dat ieder genieten kan. Het is gewoon een wonder wat Paul met zijn optreden doet.
  Pa is even weer de oude pa van vroeger.
  Volop belangstellend, vragen stellen. Gewoon toen hij nog geen alzheimer had.

  Paul, heel hartelijk bedankt voor je liefdevolle optreden.
  Wij vonden het fantastisch mooi.
  Hartelijke groet,
  Cees, Thea en familie.

  ...........
 • 17-11-2015 anny

  Op 9 oktober heeft Yvette van Laar als Diva een optreden verzorgd op 3 afdelingen van ons verpleeghuis.
  Het was een bijzondere ervaring. Bewoners en familie hebben genoten van haar mooie stem vooral het Ave Maria was prachtig. De glimlach op de gezichten was indrukwekkend om te zien. Nogmaals dank je wel voor deze bijzondere middag.

  ...........
 • 30-09-2015 corrie corstiaensen

  Prachtig en ontroerend was gistermiddag het optreden van Divo Paul Walthaus. zijn stem raakte en emotioneerde mijn schoonmoeder. en niet alleen haar maar ook de andere bewoners van "September" in Wageningen.Hij wist ieder op een specifieke manier te benaderen met zijn open manier van contact maken. Zo mooi zoekend en gedoseerd in afstand en nabijheid.Met een warm en rijk gevoel denk ik aan deze middag terug..

  ...........
 • 24-09-2015 miranda Broos

  Afgelopen donderdag 17 September hebben wij Mogen genieten van het optreden van Diva Carla Oudshoorn. Het was in een woord geweldig Het was mooi , ontroerend , vrolijk, Carla wist iedereen te raken met haar stem en haar houding. Bedankt hiervoor.

  ...........
 • 22-09-2015 Riek de Gast - de Nooij

  Oprecht hartelijk dank aan Divo Paul. Zaterdag 19/9/2015 trad hij op in de Bolder. Mijn moeder (94) en nog een mevrouw gingen zo op in de aandacht, dat zij het niet konden laten om niet alleen mee te zingen met de bekende liedjes, maar ook met deze jongeman te flirten. De foto van Paul staat bij m'n moeder op tafel, en hoewel ze tegenwoordig soms informatie kwijt is, weet ze het verhaal van zijn optreden nog telkens te vertellen, hoe mooi hij zong en hoe fijn het was. Dank namens de dochter!

  ...........
 • 01-09-2015 Ria Scheffer van Vossen

  Donderdag 20 augustus j.l. heeft Paul Walthaus voor onze bewoners (Psycho-geriatrie) in ons verpleeghuis opgetreden, Paul heeft 2 keer opgetreden ivm dat wij 30 bewoners hebben, De optredens: een bewoner mocht Paul gaan ophalen, en dat ze samen binnen kwamen zag je aan de bewoners dat er wat ging gebeuren, sommige gingen rechtop zitten, sommigen keken en kwam er herkenning van een vorig optreden, Paul zijn prachtige stem raakte meteen een ieder op geheel eigen wijze, de verschillende liedjes die Paul ten gehore bracht was werkelijk zo mooi, de mooie klankkleur van zijn stem raakte onze bewoners zo intens, sommige bewoners zitten zo in eigen belevingswereld dat bereiken soms onmogelijk lijkt, maar tijdens het optreden zo geconcentreerd aanwezig waren, mee neuriënd, mee deinen op de muziek, de emotie's op de gezichten sprak voor zich, wat heeft deze activiteit een meerwaarde voor onze bewoners en vinden wij het een voorrecht om sowieso 2x per jaar hier gebruik van te willen maken , Lieve Paul, Hartelijk bedankt, zeker tot ziens.

  ...........
 • 27-08-2015 Gerda Hein-van Kasteren

  In woonzorgcentrum Eijkenhove te Hoofddorp kregen wij een optreden van Diva Dichtbij aangeboden. De Diva heeft op twee huiskamers een fantastisch optreden neer gezet en vervolgens 3 bewoners inidividueel bezocht. Met deze drie bewoners werden voor elk nog 2 liederen gezongen. Geweldig! Tot tranen bewogen. Heel veel dank voor deze geweldige middag!

  ...........
 • 21-08-2015 Stefan Reimert

  Ik heb fantastisch genoten van het optreden.

  ...........
 • 18-08-2015 Bo de Jong

  Vandaag hebben wij op de afdeling een heel mooi optreden gehad van Diva Saskia. Onze afdeling is een PG afdeling dus met ouderen die lijden aan dementie. Onze bewoners hebben vandaag zichtbaar genoten van dit intieme optreden. tot de zichtbare emoties! geweldig om te zien, super bedankt voor dit mooie extra'tje!!

  ...........
 • 08-07-2015 Willy Vos

  Wat een geweldig optreden. We hadden Martine bij ons te zingen, ik heb gezien hoe onze bewoners in hun ziel geraakt werden door haar optreden. Zelf was ik, met een aantal collega's ook ontroerd om te zien hoe mooi het kan zijn dat bewoners nog zoiets moois mogen beleven.Daarom, Diva Martine, ontzettend bedankt voor je liefdevolle optreden bij ons in De Schans en namens de bewoners van verpl.afd. De Vennen.

  ...........
 • 07-07-2015 Bertina

  Diva Martine bedankt voor het mooie interactieve optreden in Lindestede vanmiddag. Mijn vader heeft er duidelijk van genoten! En ik ook, ondanks dat ik halverwege je optreden binnen kwam. Bedankt!!

  ...........
 • 28-06-2015 Pieter van Dort

  Nou, ja, wat moet ik nog zeggen? Ik heb mijn beide ouders en hun medebewoners hun ziel aangeraakt zien worden. Een emotie en positiviteit die de diva teweegbrengt is ongeloooflijk. En ik overdrijf niet want ik heb bewust even gewacht om dit bericht te plaatsen. Anjo, je bent een schat onder de regenboog die is gevonden, en ook al speel ik decennia hartstochtelijk gitaar, ik weet nu wat een gevoelige snaar is!

  ...........
 • 27-06-2015 Ingrid

  Nogmaals dankjewel Diva Anjo! De bewoners van de 3 woningen die je bezocht op Heerma State hebben genoten. Wat een puurheid. Je wist onze dementerende mensen te bereiken en te raken. Wat ben ik blij met de foto's en kleine filmpjes die gemaakt zijn tijdens je optreden, zo kun we nog lang nagenieten. De familieleden waren ook allemaal erg onder de indruk. Zeker voor herhaling vatbaar! !

  ...........
 • 26-06-2015 Ria van Haastrecht

  Het was geweldig het optreden van Paul. Bewoners bij ons in de Serre waren diep getroffen door zijn optreden. Onze dank voor deze middag. Team Serre St. Carolus Hilversum

  ...........
 • 18-06-2015 Annet

  Dinsdag 16 juni een fantastische avond gehad t.g.v. 40 jaar jubileum van het Zwijsenkoor te Tilburg. Paul Walthaus heeft niet alleen de koorleden maar ook de begeleiding een onvergetelijke avond bezorgd. veel mooie ontroerende en vrolijke momenten. Een diepe buiging voor Paul

  ...........
 • 06-06-2015 paulien

  ik wil je graag bedanken voor de voorstelling van 31 mei op afdeling pg 1 hoog buitenheaghe de bewoners hebben hier zichtbaar van genoten dus als je nog eens tijd over hebt dan ben je uitgenodigd groetjes paulien

  ...........
 • 19-03-2015 Alies Helmink-Minkhorst

  Eergisteren heb ik zelf weer eens een optreden van Diva Dichtbij mogen bijwonen. Dit keer bij de Heemhof in Apeldoorn waar onder andere jonge mensen wonen met de ziekte Huntington en ouderen met psychogeriatrische problemen. Bijzonder mooi en indrukwekkend om te zien hoe Paul Walthaus de optredens tot een hoger level wist te brengen. Muziek van o.a."Purple rain" en "Het regent zonnestralen" voor de Huntington doelgroep en 'Weet je nog wel, die avond in de regen" en "Ja zuster, nee zuster" voor de oudere doelgroep. Drie optredens, allen zo verschillend, zo intens en zo vol ontroering. Wat heb ik de mensen zien genieten! Ze lieten een diepe indruk op mij achter. Een cliënt zei aan het einde tegen mij, toen ik hem verteld had dat ik op kantoor werkte: Als ik het had geweten dat je zou komen, dan had ik voor bloemen gezorgd! Ik ben bijzonder blij dat ik voor deze mooie stichting mag werken!

  ...........
 • 16-03-2015 Saskia Scheepstra

  verleden week donderdag 12 maart kwam Diva Saskia van Engeland onze bewoners van het Jonkerhof te Landsmeer een onvergetelijke middag geven. De bewoners genoten er zichtbaar van er kwam een hoop warmte over naar onze bewoners. Bedankt namens bewoners en het personeel

  ...........
 • 06-03-2015 Cathy van Randwijk

  donderdag 5 maart heeft Paul Walthaus bij ons in WZC Uitzicht opgetreden in 3 huiskamers. Het optreden was geweldig. Hij toverde bij de een een lach op het gezicht, een ander ontroerde hij tot tranen toe. Onze Italiaanse bewoonster werd een dag later wakker en begon meteen te zingen. Paul had speciaal voor haar "Marina" gezongen. Heel erg bedankt Paul, en heel graag tot een volgende keer!

  ...........
 • 25-02-2015 Ria Scheffer van Vossen

  Donderdag 19 februari j.l. heeft Marianne van Houten bij ons in het Verpleeghuis opgetreden, wat een prachtige persoonlijkheid, een warme gevoelige stem waarmee ze zulke mooie liedjes zong, de bewoners hebben intens genoten, een meerwaarde wat wij zeker kunnen aanbevelen, lieve Marianne, namens onze bewoners Hartelijk Bedankt, zeker tot ziens, vr.gr.Ria

  ...........
 • 24-12-2014 André

  Op uitnodiging van Anjo de Bruin ben ik mee geweest naar een optreden van Diva Dichtbij. Het was in Psychiatrisch Ziekenhuis Brinkgreven waar ik zelf in de jaren zeventig van de vorige eeuw mijn diploma psychiatrisch verpleegkundige heb gehaald. Iedereen wordt benaderd door Anjo, vaak op de hurken om op ooghoogte te zijn. Er wordt letterlijk een handreiking gedaan die door iedereen, soms wat weifelend wordt aangepakt. Een mevrouw die eerst alleen naar de vloer kijkt begint te stralen en zelfs mee te zingen wanneer Anjo haar toezingt. De mevrouw die naast mij zit begint heel voorzichtig mee te zingen en aan het eind wanneer Anjo vraagt om elkaar de hand te geven en mee te zingen pakt ze mijn hand en gaat meedeinen op de maat van de muziek. Een meneer in een rolstoel wordt uitgenodigd om te dansen. Zijn antwoord is dat dat niet kan vanwege de rolstoel maar Anjo gaat met hem rolstoel dansen, hij geniet zichtbaar. Iedereen is betrokken bij wat er gebeurt en zelfs een mevrouw, die uit volle borst mee zit te krassen als een kraai, stoort niet. Aan het eind wanneer Anjo foto's aan iedereen uitdeelt houdt hij deze tegen zijn hart en zegt: 'deze houd ik bij me'. Meemaken van het concept Diva Dichtbij is wat anders dan bekend zijn met het concept. Het raakt de mensen op een manier die henzelf en ook mij verbaast.

  ...........
 • 18-12-2014 Mike Withaar

  Op 9 december jl. heeft Anja Blom bij ons in het woonzorgcentrum De Weijdehof een optreden verzorgd. Tijdens het laatste optreden miste ik een bewoner, deze bleek op sterven te liggen. Dhr zong geregeld het Ave Maria van Bach Gounod solo in kerken, bruiloft kinderen e.d. Ik heb aan zijn vrouw gevraagd of zij het op prijs zou stellen dat Anja dit voor dhr zou komen zingen. Mevr vond dit een goed idee. Daarom heb ik het optreden van Anja in de woning ingekort en Anja daarna gevraagd of ze wilde zingen voor dhr. Anja zei onmiddellijk ja. Het was een emotioneel optreden, dhr begon zelfs mee te zingen zonder woorden. De tranen kwamen bij zijn vrouw en mij omhoog. Zeer waardevol! Dhr is een dag later overleden. Dit is een van de mooiste momenten geweest in de 8 jaar dat ik nu in de zorg werk. Gouden momenten!

  ...........
 • 28-11-2014 Ria Scheffer van Vossen

  21 november j.l. heeft Paul Walthaus voor onze bewoners(Psycho-geriatrie) opgetreden op verzoek van een dochter van één van onze bewoners, omdat de laatste keer dat Paul had opgetreden onze bewoner vol lof bleef praten over de artiest(Divo Paul) die geweldig kon zingen zoals het hoort, daarom had Dochter dit geregeld voor de verjaardag van haar vader Die dag dat Paul kwam, het 1e uur optreden voor de andere bewoners die ieder op geheel eigen wijze daar van genoot, het 2e optreden was voor de vader van de dochter, Deze bewoner heeft in familieverband zo intens genoten, reageerde deze activiteit helder emotioneel maar vooral dankbaar, de ontroering op een ieder zijn/haar gezicht sprak boekdelen, wat een éér om hier getuige van te zijn, Paul, Hartelijk bedankt.

  ...........
 • 19-11-2014 Alice Bonen

  Op 10 november was Divo Paul Walthaus inTonckenshuys om in klein schalig wonen een optreden te verzorgen. Hij heeft een hele mooie warme stem die de emoties los maakt bij de bewoners en een gevoel van nostalgie oproept tijdens het optreden. Paul bedankt !

  ...........
 • 13-11-2014 Els Murman

  Op 29 augustus kwam s’middags een Diva op afdeling ‘’de Horst’’. Er zaten al een aantal bewoners in HK 3 op haar te wachten. Daar kwam ze dan eindelijk want wachten duurt lang, ze stelde zich voor en was gekleed in een mooie groene jurk, zoals een Diva betaamd en begon een rustig lied te zingen. Ze zong liederen in allerlei muziek stijlen van lichte jazz tot liedjes van Wim Sonneveld, het over bekende Aria van Bach en natuurlijk *Droomland. Er werd spontaan mee gezongen bij de liedjes die herkenbaar waren, de bewoners genoten vol op De Diva knielde neer bij een bewoner en pakte de hand vast, om zo contact te maken. Een glimlach op het gezicht zegt al genoeg maar er werd ook een traantje weg geveegd, Muziek doet wat met een mens, er is altijd wel een herinnering of een gevoel aan verbonden. *Droomland is een vertaling van Beautiful isle of somewhere, een Amerikaans lied uit 1897. De tekst van domineesvrouw Jessie Brown Pounds werd op muziek gezet door de componist John Sylvester Fearis. Het lied werd erg populair. De Nederlandse vertaling of eigenlijk bewerking is van de hand van de muziekuitgever J.Poeltuyn, Hij maakte er een minder religieus getint lied van, maar ook in de Nederlandse versie is de teneur van het lied dat er "ergens hier ver vandaan" een land bestaat "waar geen leed kan bestaan". Bron Wikipedia.

  ...........
 • 07-11-2014 judith Hagenbeek- Muntz

  Gisteren Diva Martine op bezoek in Nunspeet op Ittmannshof. Wat was het weer gezellig, warm en emotioneel. "Nee" ik kan de diva`s niet meer weg denken in mijn jaar programma. Minstens 2 keer per jaar moet toch echt kunnen. We hebben nu 3 diva`s gehad alle drie even hartelijk en gouden keeltjes!! Martine bedankt , vanmorgen had ik nog steeds vele stralende oogjes op de koffie. Judith

  ...........
 • 13-10-2014 Riet Lacroix

  Zoals ieder jaar was er ook dit jaar weer een optreden van Diva Dichtbij. Op 7 oktober was Divo Paul Walthaus bij ons in Gulpen in het Dr. Ackenshuis. Met zijn prachtige stem, maar ook zijn humor en inlevingsvermogen, had hij snel contact met de bewoners. Heel knap hoe hij ook onze diepdementerende ouderen wist te ontroeren. Iedere bewoner werd geraakt door zijn optreden.De medewerkers merkten ook naderhand nog het positieve effect van zijn optreden. Het is zo mooi om te zien: de interactie tussen de Divo en de bewoners. Voor mij is het ieder jaar weer een bijzondere dag als ik als begeleider deze optredens mee kan maken. Ik zou onze bewoners iedere maand zo'n optreden gunnen. Het doet hen zo goed. Dankjewel, Paul. Riet LacroixI

  ...........
 • 08-10-2014 Lisa

  Vorige week is Divo Hans Langhout bij ons op de PG geweest;.Zinn, locatie Zuiderflat. Het was heel erg bijzonder en een mooie ervaring. De betrokkenheid van Hans, de reacties van de bewoners, de sfeer, soms ontroerend of vrolijk mee zingend. Het heeft zowel op bewoners als het aanwezige personeel diepe indruk gemaakt en we hebben er erg van genoten. Dankjewel;.

  ...........
 • 03-10-2014 Margriet Kuipers

  Deze week heeft Divo Paul Walthaus binnen het woonzorgcentrum Archipel in Almere een optreden verzorgd voor de bewoners op het kein schalig wonen. Paul maakte tijdens zijn optreden een mooie contacten met de bewoners.Het ene optreden verzorgde tranen en in de andere huiskamer heerste en vrolijke en opgewekte sfeer. Bijzonder om te zien hoe muziek, zo dichtbij de mens,zoveel moois kan los maken! Paul, bedankt voor je enthousiasme en bevlogenheid! Zeker voor herhaling vatbaar! Paul, dank namens de bewoners, familie en medewerkers.

  ...........
 • 05-09-2014 arno brekelmans

  Paul Walthaus was bij ons. Dat hebben we geweten, gevoeld en gehoord! Veel wat er reeds beschreven is in het gastenboek was ook bij ons voel – en hoorbaar. Wat ik eraan toe kan voegen is dat Paul de ruimte vulde met zijn stem en zijn aanwezigheid op een hoor- en voelbare wijze en met een intensiteit waar eenieder zich, op zijn/haar eigen wijze, door geraakt, gehoord en gezien voelde. Bijzondere momenten en reactie's kregen we te zien op het moment zelf en later.

  ...........
 • 27-08-2014 Ria Scheffer van Vossen

  Lieve Paul Walthaus, Vorige week verzorgde je een optreden bij ons in het verpleeghuis Cornelia, wat een bijzondere indruk heb je achtergelaten bij ons en onze bewoners, je inzet, hoe je contact maakte met onze bewoners zo geduldig zo warm, je stem is geweldig, je hebt ons in het hart geraakt, dank je wel, vr.gr. Ria Scheffer van Vossen

  ...........
 • 30-06-2014 JudyTolido

  Dank lieve Diva's voor jullie prachtige, ontroerende optreden in de huiskamers van Verpleeghuis WZH Oosterheem in Zoetermeer op 16 mei jongstleden. Diepe indruk achtergelaten, vele harten gestolen! Nogmaals veel dank!

  ...........
 • 20-06-2014 Roger Waaifoort

  Deze week heeft Divo Paul Walthaus binnen het zorgcentrum Ter Eyck in Heerlerheide een optreden verzorgd voor de demente bewoners. Het samenzijn was indrukwekkend. Paul maakte tijdens het zingen heel integer contact met de mensen. Het was mooi en fijn om te zien hoe de bewoners genoten. Momenten met een lach en een traan in de ogen. Paul, nogmaals heel erg bedankt namens de bewoners en de Activiteitenbegeleiding.

  ...........
 • 12-05-2014 Greet Cornelis

  woe 23 april 2014 kwam diva Carla op afdeling Solo (somatiek) zingen. Al vanaf het eerste moment raakte ze de gevoelige snaar. Ze zong bij een client persoonlijk aan bed en zowel mw. als de zorg waren ontroerd. daarna zong ze allerlei genres in de huiskamer en ook hier wist ze mensen te raken en ontroeren. Met haar prachtige stem bracht ze elke client, personeel en het bezoek in extase. Zowel de klassieke nummers als de gezellige meezingers waren allen stuk voor stuk geslaagd en er is menig traantje weggepinkt. Een aanrader!

  ...........
 • 15-04-2014 Saida Sabri

  Op 11 april 2014 hadden wij een optreden in de Plataan Sevagram in Heerlen. De cliënten hadden een fantastische en een emotionele beleving. Zelf het personeel en vrijwilligers hebben hierbij een traan gelaten. Zo zie je maar dat dit optreden niet alleen de chronische en palliatieve cliënten raakt.... Mijn dank namens ons allen.

  ...........
 • 29-03-2014 judith hagenbeek- Muntz

  Gisteren is divo Paul Walthaus op bezoek geweest bij verzorgingshuis Ittmannshof in Nunspeet. Wat een succes! Paul, ik ga je gelijk boeken voor begin 2015. De mensjes vragen om je! Groetjes Judith

  ...........
 • 19-03-2014 Kyra Eggen

  Vandaag heeft diva Saskia van Engeland twee optredens verzorgd in onze huiskamers. Het was geweldig om de reacties/ emoties te zien wat de muziek mee bracht. Bedankt!

  ...........
 • 20-02-2014 anny Hermans

  19 febr. 2014 gister heeft diva Ivette van Laar twee optredens in onze huiskamers verzorgd. Het was geweldig om de reactie van de bewoners te zien.en was een prachtig ave maria heeft ze voor ons gezongen.Het was een waardevolle beleving. Het is zeker voor herhaling vatbaar. hartelijk dank voor de fijne middag

  ...........
 • 20-01-2014 erna grootenboer

  Lieve Paul Walthaus , wat een ontroerend optreden heb je verzorgd in verpleeghuis de Sterrenlanden in Dordrecht.Mijn moeder werd wakker en heeft zichtbaar genoten van jou, aan de amsterdamse grachten'Om te zien dat muziek nog een reactie geeft ondanks haar zware alzheimer heeft mij enorm ontroerd , dank je wel

  ...........
 • 18-01-2014 resy vrancken

  vanmiddag op bezoek geweest bij mijn moeder in verpleeghuis Valkenheim. Paul Walthaus deed daar zingen voor de bewoners, mijn complimenten in een woord geweldig. Er verscheen een grote glimlach bij mijn moeder op haar gezicht, ook andere bewoners genoten er heel erg van. geweldig gezongen, hij deed zelf dansen met een van de bewoners. Paul bedankt namens mijn moeder en andere bewoners.

  ...........
 • 20-12-2013 Joke (een dochter)

  Optreden van Divo Hans Langhout in de Weijdehof in Almelo op woensdag 11 december op een pg afdeling was bijzonder mooi. De reaktie van de bewoners op zijn prachtige liedjes en zijn hele optreden was heel mooi om te zien, ze hebben genoten en ook mijn ouders die er bij waren zongen mee. Fijn om dit samen met hun te kunnen beleven. Zou zeggen komt u nog eens weer want het is voor herhaling vatbaar! Hartelijk groet voor u ook namens mijn ouders.

  ...........
 • 16-12-2013 Anja Jansen

  Aafgelopen dinsdag,10 december 2013, heeft Diva Martine Salomons 3 optredens verzorgd in onze huiskamers. De optredens werden erg gewaardeerd door onze bewoners. Het optreden in deze kleine setting was ontspannen en intiem. Je zag de mensen genieten van de prachtige stem van diva Martine. Heel erg bedankt hiervoor. Het is zeker voor herhaling vatbaar en een aanrader voor iedereen! met vriendelijke groet, Anja Jansen

  ...........
 • 16-12-2013 Tanja

  wij hadden op 10 december j.l. een optreden van Diva Anjo. Het was geweldig, de cliënten hebben enorm genoten van het optreden!!Heel erg bedankt en ik hoop dat we in de toekomst de financiering voor nog een optreden rond krijgen!

  ...........
 • 12-12-2013 Jeroen van Tol

  12-12-2013 Leonie van der Wal In één woord: fantastisch, mooi, gevoelig, intens, emotioneel. De zorgvertegenwoordigers van WZC de Archipel in Almere zijn erg dankbaar voor jouw optreden.

  ...........
 • 10-12-2013 miranda wanders

  Dag Pieternel, Dank je wel voor het grote cadeau, een optreden. Dit cadeau is onze bewoners aangeboden door Peter Paul. Hij was 1 van de wandelaars tijdens de nijmeegse vierdaagse die sponsorgelden heeft opgehaald. Deze gelden zijn onze bewoners aangeboden in de vorm van een optreden. Geweldige middag voor onze bewoners. Een lach, een traan, een glimlach en vooral rust liggen dan dicht bij elkaar. Lieve groet, Miranda Wanders Medewerker dagbesteding woonzorgcentrum Tertzio te Elst

  ...........
 • 10-12-2013 Elly Holtrop

  Vanmiddag voor het eerst 2 prachtige optredens meegemaakt van Diva's Dichtbij. Pieternel van Amelsvoort zong voor de bezoekers van 2 huiskamers in woonzorgcentrum Tertzio in Elst. Wat hebben de bewoners genoten. En wat heb ik genoten van het genieten van de bewoners. Heel erg bedankt voor een geweldige middag. Elly Holtrop vrijwilligster Tertzio

  ...........
 • 05-12-2013 Gerda Bakker

  Wij hebben genoten van het optreden, nu voor de tweede keer. De bewoners zijn geraakt en we willen onze hartelijke dank uitspreken.

  ...........
 • 21-11-2013 Linda Seij

  Geachte dames, heren, Ik heb in de krant over uw organisatie gelezen (en later de website) en ben heel benieuwd of er nog nieuwe "diva's" nodig zijn en hoe je kunt " solliciteren" ... Ik zou graag van u horen of er nog "vacatures" zijn. Met vriendelijke groet, Linda Seij

  ...........
 • 19-11-2013 Carina de Hoop

  Op 12 november heeft diva Saskia van Engeland Driehof bezocht. Een mengeling van emoties volgde elkaar op tijdens de intieme optredens op de woningen. Bedankt namens bewoners en personeel

  ...........
 • 14-11-2013 Bea van Schaik

  Op 5 november diva Saskia van Engeland opgetreden op onze locatie Quintus, van respect zorggroep scheveningen. Onze clienten en medewerkers hebben genoten van deze middag. Zowel op Pg als somatiek. We hopen nogmaals een Diva te kunnen ontvangen!! Bedankt namens onze clienten.

  ...........
 • 23-09-2013 jeanne hesselmans

  Een geweldig optreden!!!!!!! Wij gaan in ieder geval proberen om in de toekomst de Diva's nogmaals in te plannen, namens de bewoners van GPY Korvel Tilburg, heel hartelijk bedankt!

  ...........
 • 19-09-2013 Peter Smit

  Vanmiddag 19/09/2013 de Diva Anja Blom meegemaakt in de Ittmannshof te Nunspeet, Het was hartverwarmend zoals er door de bewoners op gereageerd werd. Emoties en jeugd met herinneringen kwamen boven bij de mensen. In een woord geweldig. Beste mensen ga zo door, fijn dat er nog zulke dingen voor onze ouders gedaan kunnen worden.

  ...........
 • 26-08-2013 Pascalle Bormans

  Afgelopen vrijdag is Diva Ivette in ons zorgcentrum Panhuys geweest. Het was fantastisch. Onze bewoners hebben genoten. Mensen werden rustig, raakte ontroerd, zongen soms mee, werden blij....er zijn die middag heel wat emoties de revue gepasseerd! Ivette, namens iedereen heel hartelijk bedankt!

  ...........
 • 22-08-2013 bettie van dijk

  Door het winnen van een optreden van diva dichtbij zomeractie mocht afdeling Driene van het TMZ genieten van 3 intieme huiskamerconcerten. Onze dank daarvoor! 3 hele verschillende optredens en reakties van bewoners. Emoties meezingen of gewoon luisteren. Er zaten absoluut kippenvel momenten bij. De muziek raakte veel bewoners en er is nog lang over na gepraat ! Nogmaal hartelijk danken we zangeres Martine Salomons voor een onvergetelijke middag ! Bewoners en personeel afdeling Driene. ( Bettie van Dijk )

  ...........
 • 17-08-2013 Bernadette Willemsen

  16-08-2013 Bernadette Willemsen. Wij, de Meridiaan in Westervoort, hebben vrijdagmiddag 16 augustus genoten van een optreden van Diva Ivette van Laar. Wij hebben drie afdelingen, op elke afdeling was zichtbaar te zien hoe de bewoners genoten van Ivette. Sommige bewoners waar je niet altijd mee in contact kom, genieten met hun volle gezicht van Ivette. Super te zien wat Ivette losmaakt bij de bewoners. Een dansje gemaakt, mooie liedjes heeft ze gezongen, bij het Ave Maria zie je hier en daar een traantje rollen. Ivette heeft er prachtige heldere stem. Bij het kijken van de gemaakte foto's hoor ik haar stem nog..... Stichting Diva Dichtbij, bedankt voot het zomerscadeau wat we hebben gekregen van jullie. Dank aan alle sponsoren. Hopelijk weer eens tot ziens! We gaan sparen voor een nieuw optreden van een Diva of Divo. De bewoners, vrijwilligers, medewerkers van de Meridiaan Westervoort bedanken Ivette van Laar voor haar optreden! Chapeau.....

  ...........
 • 15-08-2013 Jacqueline

  15-08-2013 Dinsdag 13 augustus kreeg Verzorgingshuis Sensire Sydehem een optreden aangeboden, deze was gewonnen door yoei een kleinzoon van een bewoner van Sydehem. Yvette heeft voor bewoners van Sydehem dit optreden verzorgt. Eerst wat gezongen voor bewoners individueel, een bijzonder optreden,aan de reactie van deze bewoners kon je zien dat ze genoten, van deze extra aandacht die aangeboden werd. Daarna was de eerste huiskamer aan de beurt Yvette werd enthousiast ontvangen en iedereen genoot van de bijzondere liedjes en de prachtige stem van Yvette.De 2 de huiskamer zat vol verwachting te wachten wat er zou komen, nou ze werden echt verrast heel bijzonder het Ave Maria dat bracht bij velen ontroering en sommige pikte een traantje weg . Iedereen heeft genoten zelfs van een dansje door Yvette met een bewoner . we mogen terug kijken op een bijzondere middag en mede dat dit mogelijk was gemaakt door deze prachtige actie van Diva dichtbij. (bij mij was er ontroering van deze mooie heldere stem en mede door de reactie van de bewoners die geraakt werden van dit optreden.) Yvette en Stichting Diva Dichtbij namens ons allen super bedankt. Jacqueline Kluitman

  ...........
 • 13-08-2013 Petra Sentjens

  Op maandag 29 juli heeft er een optreden plaats gevonden van DIva Dichterbij in zorgcentra Pantein De Elsendonck Boxmeer. Het was een bijzonder optreden uitgevoerd door Divo (Paul Walthaus) die op een respectvolle manier omging met de uiteenlopende emoties. Liedjes die zoal voorbij kwamen waren o.a. In een rijtuigje, Ja zuster nee zuster, Droomland, Mijn opa mijn opa, Op een mooie Pinksterdag, Want papa, Voor haar. Een mooi repertoire dat de mensen dichter bij hun gevoel en emoties bracht . Hartelijk Dank voor deze waardevolle optreden.

  ...........
 • 05-07-2013 Petra Dorsman

  5 juli heeft Anjo de Bruin gezongen voor de bewoners in de huiskamers. Geweldig wat ze voor onze bewoners betekent heeft, het was mooi om te zien hoe ze genoten en wat voor verschillende emoties bij bewoners die normaal weinig reageren.ik had het niet willen missen geweldig! heel veel dank ook namens de bewoners.

  ...........
 • 24-06-2013 Ank Woltering

  op woensdag 19 juni 2013 was er op verpleeghuis den Es weer het jaarfeest. Juist voor onze bewoners waar actieve deelname aan dit feest lastiger is geworden waren er weer 2 diva's die elk afzonderlijk bewoners hebben mogen laten geneten van hun zangkwaliteiten. Inmiddels zijn zowel bewoners als personeel en familie vaak erg onder de indruk van de reakties die verkregen worden. Namens iedereen van verpleeghuis den Es een welgemeend dank je wel aan Anja Blom en Ivette van Laar en hopelijk tot ziens

  ...........
 • 30-05-2013 Angelien vd Biggelaar

  Vanmiddag is er een optreden geweest in het zorgcentrum Sint Petrus in Boekel. Diva Anjo heeft deze middag verzorgd, het was erg leuk en ze heeft de clienten goed bij het optreden betrokken. Een groot compliment namens ons allen. Bedankt!!! Gr. Angelien.

  ...........
 • 30-05-2013 L. van Son

  Paul heeft op onze bewonersvakantie het optreden gegeven. De Nederlandstalige liedjes deden het erg goed en er werd vollop meegezongen. Er werden ook de nodige traantjes weggepinkt. Wat werd er een hoop losgemaakt door de mooie stem. We hopen je nog vaker te mogen begroeten. Groeten Larissa van Spengenhof

  ...........
 • 30-05-2013 h.van der WEIDE

  Saskia van Engeland wil ik hartelijk danken voor het optreden muziek en zang van 26-5 2013 in De Sterrenlanden in Dordrecht, het heeft menig bewoner en ook mij zelf diep geraakt hoe je met liefde deze mensen een stukje mens zijn terug geeft. GEWELDIG

  ...........
 • 23-05-2013 Ria van Dijk

  Een verzoekje van onze nachtdienst; "Wekelijks de Diva's laten komen, wij hebben een erg rustige nacht gehad....." Ria van Dijk, WZC J.W. Andriessen (Careaz), Borculo

  ...........
 • 23-05-2013 Anja Blom

  Na mijn zingen kwam een man naar voren voor een spontaan toespraakje. De strekking van wat hij zei was: je brengt het allerbeste in mensen naar boven het is beter dan een pastoor of dominee. Het raakte me enorm. Anja Blom

  ...........
 • 07-05-2013 Ankie Direcks

  Donderdag 2mei was diva Paul bij ons voor een optreden. Mijn complimenten het was geweldig. Bewoners van Elfershof hebben genoten van jouw muziek en zang. Als je ziet hoe bewoners op jouw optreden reageren, met een lach en een traan, fantastisch. Paul BEDANKT.

  ...........
 • 02-05-2013 Louwe van der Heide, Interzorg Anholt

  Hans, Ik wil je complimenteren en bedanken voor je optreden afgelopen dinsdag in verpleeghuis Anholt te Assen. In mijn loopbaan heb ik veel over je gehoord maar had je nog nooit mogen ontmoeten dan wel horen. Die dinsdag nu eindelijk wel. Ik geef toe, ik had vooraf zo mijn bedenkingen maar o,o,o, wat ben jij goed joh. Het contact met de mensen, de muziek, de zang, GEWELDIG. Ik zag op de huiskamer Heidemarke iedereen maar dan ook iedereen genieten. Lachen, zwingen, zingen en ook een traan. Daar DOE je het voor, is het niet? Nogmaals GEWELDIG. Ik hoop in de toekomst veel meer van je te mogen horen. Groet, Louwe van der Heide Activiteitenbegeleider Anholt

  ...........
 • 11-04-2013 annelies

  de mensen hebben genoten woensdag werd er nog over je gesproken het was toppie Annelies

  ...........
 • 08-04-2013 joke jolink

  vanmiddag was Pieternel van Amelsvoort bij ons bij de dagopvang in Hoog_Keppel, wat was het fijn om alle mensen zo te zien genieten, ze zongen mee met haar liedjes ,kregen blosjes op hun wangen en hebben zelfs nog samen met de vrijwilligers gedanst. Hartelijk dank Pieternel voor deze mooie middag. groetjes Joke Jolink

  ...........
 • 28-03-2013 Mendy, Verpleeghuis De Voord te Elburg

  Afgelopen dinsdag hebben onze bewoners wederom van een optreden mogen genieten van Diva Martine. Het was een aaneenschakeling van bijzondere, warme en emotionele momenten. Zoveel mensen waren ontroerd en zaten met een glimlach te genieten van de prachtige zang van Martine. Ze weet een ieder te raken en een moment van aandacht te schenken. De bewoners en personeel zijn vol lof over haar en spreken er nu nog over hoe fijn het weer is geweest.

  ...........
 • 19-03-2013 Tonnie van den Bos

  Vrijdag 15 maart heeft Anjo de Bruin voor NL DOET, een optreden verzorgd in drie huiskamers van locatie Contrefort van Avoord zorg en Wonen Het geweldige optreden van de Diva zorgde voor een emotionele beleving voor iedereen die in de huiskamer aanwezig was. Er werd deze middag gelachen, meegezongen en een traan weg gepinkt, ontroering van hart tot hart, respectvol en integer. Verbondenheid d.m.v. de emotie die werd gedeeld. Kortom een fantastische middag. Diva Anjo de Bruin bedankt!

  ...........
 • 14-03-2013 Bernadette Willemsen

  woensdag 13 maart heeft Diva Martine Salomons een bezoekje gebracht in de Meridaan Westervoort. Geweldig wat ze voor onze bewoners betekend heeft deze middag. Bij enkele bewoners is het soms moeilijke om ze te bereiken. Het deed ons goed te zien dat ook deze mensen genoten hebben. We hebben een dansje gemaakt, de bewoners hebben meegezongen, het was een cadeautje deze middag! Zelfs onze eigen "Pavarotti ", bij het tweede optreden in huis, was stil en heeft genoten samen met zijn vrouw van het optreden. Martine, nogmaals heel erg bedankt voor jouw geweldige optreden. We gaan sparen voor een volgend optreden!

  ...........
 • 10-03-2013 Bernadette

  Vandaag een optreden van Diva Anjo de Bruin mee mogen maken in verzorgingshuis de Strijp in Den Haag. De bewoners hebben genoten van dit optreden. Anjo heeft een prachtige stem, geeft de bewoners persoonlijke aandacht. Klasse! Ook de aanwezige familie was ontroerd om te zien hoe jij met de dementerenden omging. Het Ave Maria dat je op je hurken voor mijn moedertje zong......geweldig. Ik hield het niet droog. Het was een fijne middag!

  ...........
 • 25-02-2013 Alice Rusch

  Maandagmiddag 18 februari hebben wij genoten van een optreden van Anja Blom ter gelegenheid van de 95e verjaardag van mijn vader. Extra fijn is het dat niet alleen hij, maar haast alle medebewoners van het verzorgingshuis dit optreden ook gewaardeerd hebben. Ieder op zijn eigen manier. Bedankt Anja, bedankt Diva dichtbij en bedankt alle sponsors die dit mogelijk maken.

  ...........
 • 27-01-2013 cora sanders

  Vrijdag 21 december heeft Anjo de Bruin bij de winterkost in Oud Beijerland gezongen. Haar moeder was daar ook aanwezig. Hartverwarmend vond iedereen het. Koude rillingen zeiden anderen. Bedankt Anjo, namens de winterkost oud beijerland.

  ...........
 • 26-01-2013 Wilma Hagenaar

  Vanmiddag was diva Anjo de Bruin in verzorgingstehuis Reyerheem in Ridderkerk. Zij was daar o.a. vanwege de 90ste verjaardag van mijn moeder. Ze is in een vrij ver gevorderd stadium van Alzheimer. Het was een prachtige belevenis om te zien dat Anjo haar echt wist te bereiken met haar persoonlijkheid en haar zang. Ook de andere dames van de huiskamer hebben genoten. Velen van hen deden dappere pogingen om mee te zingen. Het Ave Maria was ontroerend, de liedjes van Mary Poppins en annie M.G. Schmidt waren speels en tot slot We'll meet again was kippevel! Na afloop dronken de dames nog een drankje. Ze waren helemaal opgefleurd en in een opperbeste stemming. Ik had het voor geen goud willen missen!

  ...........
 • 26-01-2013 Yvonne Koper

  Vrijdag 25 januari heb ik Pieternel ontmoet op een netwerk-event bij ons op kantoor (PwC). Geweldig wat de diva's doen, en geweldig hoe bevlogen Pieternel hier over vertelt. Ik wens alle Diva's en Divo's heel veel succes en plezier, en hopelijk brengt 2013 ook weer vele mensen een privé-concert! Hartelijke groet, Yvonne

  ...........
 • 17-01-2013 John van de Ven

  Vrijdag 11 januari had ik de eer een training te mogen geven aan het voltallige gezelschap Diva's en Divo's. Een training gericht op communicatie met mensen met een psychiatrische achtergrond. Wat een enthousiaste, bevlogen, leergierige en warme mensen! Ik ben zelf ervaringsdeskundig in de GGZ. Wat mij betreft: de Diva's en Divo's zijn met vlag en wimpel 'geslaagd' voor hun GGZ examen. Goed dat ze hun werkterrein uitbreiden zodat ook mensen met een GGZ achtergrond mogen genieten van het echte contact, van mens tot mens.

  ...........
 • 18-12-2012 leida de Groot

  Wat was het weer gezellig en wat een mooie stem Ook de benadering van de mensen Kortom een fijne middag lieve groeten Leida

  ...........
 • 18-12-2012 Miranda Wanders

  Begin november heeft Diva Pieternel voor de 2e keer op "De Bress" opgetreden.. "De Bress" is de dagbestedingsgroep voor dementerende ouderen in woonzorgcentrum St. Elisabeth te Doesburg. Het optreden was in 1 woord GEWELDIG. Bij onze bewoners kwamen emoties naar boven die we niet vaak zien. Voor het aankomende jaar staat Divadichtbij op ons verlanglijstje. Diva Pieternel, namens onze bewoners en medewerkers van "De Bress", dank je wel.

  ...........
 • 18-12-2012 Marry

  In november hebben onze bewoners van een prachtig optreden van Diva Saskia kunnen genieten. De reactie van mensen was geweldig. Muziek op niveau bij mensen brengen, dat is vakwerk. Complimenten voor jullie!Wordt vervolgd.

  ...........
 • 13-12-2012 Lies

  Net terug van een bezoekje aan mijn dementerende moeder in de Schuylenburg, waar we samen hebben genoten van Pieternel van Amelsvoort . Naast de mooie zang heb ik tevens genoten van alle blije gezichten in de zaal. Ook dank aan de pianiste met de mooie naam.

  ...........
 • 06-12-2012 Marian

  Op 30 november hebben wij hier in verpleeghuis Leythenrode, een optreden gekregen van Diva Anjo de Bruin en ..... Oudshoorn. Sorry ik weet haar voornaam niet meer. Ik ben een bewoonster en ik heb ontzettend genoten. Door hun mooie warme zang en de aandacht die ze iedereen gaven was de middag onvergetelijk. Ze hadden van mij nog langer door mogen gaan. Dank u wel hier voor. Voor nu en nog eens.

  ...........
 • 04-12-2012 Mendy & Carla

  Op 20 november hadden we een optreden van Diva Martine bij ons in het verpleeghuis en dat was een geweldige en ontroerende ervaring voor onze bewoners en voor ons zelf. Bijzonder om te zien hoe Martine de bewoners raakte met haar prachtige zang en inspeelde op wat er gebeurde in de huiskamers. We hopen het nog eens te mogen meemaken.

  ...........
 • 04-12-2012 Verzorgster Hartkamp

  Ik wilde je even laten weten dat het optreden van een diva een groot succes was. Ze heeft ook bij moeder aan het bed staan zingen, moeder heeft genoten en lag wakker in bed te kijken We hebben reacties bij de bewoners gezien die we nog nooit hebben gezien. Ik was zelfs geemotioneerd, ik heb mensen zien zingen, dansen etc. Het was fantastischhhhhhhhh om iedereen zo te zien , Een verzorgster van de Hartkamp (Raalte)

  ...........
 • 24-11-2012 fam. Janssen

  Wij hebben een geweldig concert mogen meemaken van uw diva Anjo de Bruin. Ze heeft alle aanwezigen weten te roeren. Dit is iets wat je gewoon een keer moet meemaken. Prachtig.

  ...........
 • 11-11-2012 annette

  Ik heb in juni dit jaar een optreden van Paul Walthaus meegemaakt bij mijn moeder in De Amandelbloesem in Wormerveer wat was deze man goed zeg.Hij heeft eeen prachtige stem en weet de mensen te raken .Hij geeft alle mensen evenveel aandacht .Ik heb ook van dit optreden genoten ,en hoop dat hij ooit nog eens terug komt voor de mensen die er zo van hebben genoten.Paul bedankt.Met vriendelijke groeten van Annette

  ...........
 • 30-10-2012 Gilbert

  Vandaag was ik op bezoek bij mijn moeder waar Paul Walthaus optrad. Ik moet zeggen, zelfs ik heb genoten. Wat een sympathieke zanger met een warme stem maar bovenal, de manier hoe hij het bracht. De bejaarden genoten zichtbaar en ook ontroerd. Technisch heel goed en zeker qua performing naar de mensen toe. Graag zou ik hem nog eens willen zien, of in de Regenboog of eens met zijn groep de tenors. Super mee te maken hoe de mensen genoten.Ik zal dan ook zeker na het gesprek dat ik had met Paul, een donatie doen. Mensen ga zo door dit is TOPPIE. Mvg Gilbert.

  ...........
 • 11-10-2012 Els Halenbeek-Slijboom

  Toevallig vandaag bij mijn man op bezoek in Lindendael en werden uitgenodigd om naar een optreden te komen luisteren.Heb vandaag na een jaar ,mijn echtgenoot is een jaar nu niet meer thuis, en door het optreden van Divo Paul Walthaus werd ook bij mij de gevoelige snaar geraakt. Hartelijk dank je was geweldig.Ook namens de andere bewoners en personeel. Vr.gr. Els Halenbeek

  ...........
 • 27-09-2012 Karin v/d Linden

  Wat een mooi concert was het weer zeg! Het hoogtepunt tijdens de feestweek van het 5-jarig bestaan van "d'n Boogerd". Genoten we vorig jaar al van een optreden van Hans Langhout, dit jaar was het wederom super met Paul Walthaus! Een héle bijzondere ervaring voor de bewoners, familieleden en medewerkers! Complimenten van ons allemaal en graag tot ziens in Zorgpark St.Petrus Boekel.

  ...........
 • 23-09-2012 hester welling

  21 september heeft diva Pieternel van Amelsvoort gezongen voor de bewoners van zorgcentrum Gertrudis.. Voor bewoners en personeel was het gisteren en vandaag het gesprek van de dag. Het heeft bij iedereen zoveel indruk gemaakt!!!!!! Het mooie zingen in combinatie met de warme persoonlijkheid en de echte aandacht raakte vele bewoners. Er kwam veel los , er werd een gevoelige snaar geraakt. Het was heel bijzonder en zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor de mooie ervaring. Ook namens de bewoners, Hester Welling

  ...........
 • 20-09-2012 Johan Hoffman

  Gisteren trad een van de Diva's op voor mijn moeder (en huisgenoten) in het Rudolf Steinerhuis in Den Haag. Bij het liedje Nina Bobo (een Indisch slaapliedje) kwamen alle gelukkige jeugdherinneringen weer naar boven en werd ze emotioneel. Zelden mijn moeder zo enthousiast gezien. Bedankt!

  ...........
 • 19-09-2012 Gerda Markx

  13 september heeft diva Martine weer gezongen voor enkele bewoners in Nieuw Graswijk. De reacties waren weer mooi: een dame zong heerlijk mee; bij een stuurse meneer kwam er op het laatst een hele brede glimlach; een dame, die normaal weinig tot niet reageert, zat overduidelijk te genieten en kwam helemaal los. Martine kreeg ook alle aandacht van een bedlegerige dame die normaal weinig tot niet reageert. Het personeel heeft er ook erg van genoten! Dit is slechts een kleine greep, voor herhaling vatbaar! Dank namens de bewoners, Gerda

  ...........
 • 17-09-2012 Trudy

  Ik ben vandaag met Ma naar de Diva geweest. Als je ooit de kans hebt om dit een keer mee te maken, moet je het zeker doen. Ma genoot ingetogen, ze strekte wel zelf haar armen naar de Diva en klapte na ieder nummer. Na afloop zei ze het was fantastisch( ik dacht niet dat ze dit nog kon zeggen). Ik sprak de Diva nog even, ze vertelde dat ze in Ma haar ogen kon zien dat ze genoot. De zuster die naast Ma zat kon ook duidelijk zien dat ze genoot. Na afloop vertelde Ma er nog uitgebreid over, dat ze zo mooi gekleed was en zo’n mooie hoed had. Het was een geslaagde middag.

  ...........
 • 15-09-2012 Ria Scheffer van Vossen

  Donderdag 13 sep. j.l. kwam Anjo de Diva voor ons optreden, Wat een interactie tussen bewoners en Anjo, het persoonlijke contact wat Anjo eerst maakte, de liedjes die zij zong met zoveel passie en liefde, de bewoners waren stuk voor stuk zo intens aan het genieten, geweldig dat Anjo er voor onze bewoners ook zo prachtig uitzag, kortom, dit was de 4e keer dat wij een Diva op bezoek hadden, alletwee de Diva's Anjo en Anja, een groot kompliment , dank je wel, Bewoners afd. Zandplaat Cornelia

  ...........
 • 17-08-2012 activiteitenbegeleidster

  Vandaag genoten van een optreden van Divo Paul. Aanrader

  ...........
 • 15-07-2012 Jan

  Ajna Blom zong vanmiddag voor bewoners van Hospice Martinus in Mechelen. Het was een ontroerende en mooie middag. De bewoners hebben genoten. Anja zong een gevarieerd programma (van operette tot Wim Sonneveld), waarvan zelfs zieken op hun kamer hebben genoten. De mensen werden op een fijne manier betrokken bij de zang en waren zeer gecharmeerd van haar presentatie en kleding..

  ...........
 • 09-07-2012 Wilma van Brederode

  Ik vind het geweldig wat Diva Dichtbij doet......Martine Salomons zong op 14 juni jl. in Nieuw Graswijk in Assen. Ze zong ook voor mijn vader......die eerst aandachtig en later ontroerd zat te luisteren. Er zijn toen een paar close ups van hem gemaakt toen Martine voor hem zong......ik kreeg de foto's de dinsdag daarop via mail te zien. Mijn vader is zondagavond op vaderdag overleden......

  ...........
 • 27-06-2012 Titia Keizer

  Ik heb vandaag een ontzettend leerzame workshop gehad. Contact maken met bejaarden, zieken, gehandicapten, zingen aan bed of in een huiskamer. Het was geweldig. Ik dacht dat ik het allemaal al wel kon maar ik heb zoveel bij geleerd. Een openbaring. Bedankt voor deze workshop! Is zie uit naar de dag dat ik mijzelf ook een divadichtbij mag noemen.

  ...........
 • 21-06-2012 Anton Debbink

  Diva Anja Blom was woensdag 20 juni bij mijn moeder op Den Es in Varsseveld. Zij zong o.a. Die Forelle van Schubert en het Ave Maria van Bach Gounod. Moeder luisterde met open mond. Het was geweldig en ontroerend. Ga hier vooral mee door.

  ...........
 • 16-06-2012 Robbert Broer

  Vandaag tijdens de WZH Parade in Sammersbrug Den Haag een optreden van Diva Saskia van Engeland bijgewoond. Indrukwekkend om te zien hoe zij dementerende ouderen met haar muziek weet te ontroeren en emotie weet op te wekken. Echt super werk.

  ...........
 • 20-05-2012 ilse hofland

  6 mei 2012 Op zondagavond mochten we Divo Paul Waulthaus ontvangen in de vakantieweek voor licht dementerende gasten, waarvan sommige met hun partner. Door de persoonlijke benadering voelden alle gasten zich gelijk al aangesproken.Het programma met een goed gedoseerde lach en traan was voor iedereen een feest om mee te maken. Mooi was te zien hoe er een echt contact tot stand kwam tussen Paul en de gasten. Grote waardering voor de vakman Paul Waulthaus. Klasse. Allegoeds vakanties, Lunteren

  ...........
 • 24-04-2012 A. Menting

  De Diva haakt heel goed in op de bewoners. Ze maakt rustig contact, goed oog- handcontact en natuurlijk is haar stem een heel bijzonder middel tot communicatie. Komt bij de bewoner vertrouwd, veilig over. De bewoner voelt zich bij haar thuis. Er was een hele fijne sfeer, het klopt, even weer volledig mens, een middag dat een mens uittilt boven het alledaagse. Verrassend was het karretje met de muziek en om dan persoonlijk met iedere bewoner kennis te maken. Bewoners voelen zich gekend. Mensen dansen mee, ook al komen ze niet van hun stoel. Als de Diva dan danspassen maakt, bewegen de bewoners als vanzelf met de Diva mee. Vormt met elkaar een eenheid. De Rikker, kleinschalige woonvorm, Winterswijk

  ...........
 • 05-03-2012 Carola Nieuwland

  Op een huiskamer maakte Diva Martine Salomons contact met een bewoner, waarbij veel los kwam, erg mooi om te zien, zo’n reactie hadden wij nog nooit op deze manier bij die persoon gezien. Wij vonden de manier waarop Martine contact legde erg mooi om te zien, zij zorgde ervoor dat bewoners hun eigen ik lieten zien, en zichzelf konden zijn. Carola Nieuwland, Gelders Hof, Dieren

  ...........
 • 30-01-2012 erica de vries - van deventer

  Dinsdag 24 januari nam ik afscheid van de bewoners van afdeling de Banekate in 't Dijkhuis in Batmen. Mijn cadeau, voor de bewoners, was een optreden van Diva Dichtbij, dit werd uitgevoerd door diva Ivette. Zij kwam de huiskamer binnen in een kleurige jurk en zij had een prachtig versierd wagentje met daarop bloemetjes e.d., bij zich. Het was indrukwekkend hoe Ivette contact maakte met iedere bewoner persoonlijk. Met haar prachtige stem raakte ze een gevoelige snaar bij hen. Er werd af en toe een traantje weggepinkt, bij de klassieke muziek en een van de bewoners, die zich verbaal niet kan uiten, dirigeerde mee met de zang en stak zijn handen regelmatig op met de duimen omhoog en zijn ogen glinsterden. De interactie tussen Ivette en enkel bewoners was bijzonder. De reacties op de verhaaltjes die aan de liedjes voorafgingen, zoals over de duifies op het dak en de fuchsia's, waren daar een duidelijk voorbeeld van. Wat een geweldig optreden, heel hartelijk bedankt voor dit alles, Ivette. Erica de Vries, mede namens Luci

  ...........
 • 20-12-2011 Tineke Nielsen-Bruinier

  Geachte heer Langhout, Beste Hans, Vrijdag 18 november jl. was U voor een optreden in Almelo, in Eugeria, o.a. in Unit 4. U hebt heel mooi gezongen, de keus van de Wim Sonneveld liedjes was afwisselend, juist goed voor deze kleine ruimte. Dat alleen al zou aanleiding zijn U even te schrijven, maar waar 't me werkelijk om gaat is U te laten weten dat er die middag echt iets uitzonderlijks is gebeurd, nl. dat U contact hebt gemaakt met 'iets' in de geest van mijn man (Hans) dat lang verdwenen leek. Ik kan dat 'iets' niet benoemen. Wel lijkt het me goed U dit te laten weten, hoewel U waarschijnlijk al lang weet dat U bijzondere gaven hebt naast uw muzikaliteit. Wat me ook getroffen heeft was Uw bereidheid een "Kerkelijk" lied te kiezen en dus af te wijken van Uw zorgvuldig gekozen programma. Aardig was dat en mooi gezongen ook nog! al met al was Uw optreden een onvergetelijke ervaring voor ons allemaal. Van harte wil ik u danken voor wat U ons allen die middag hebt gegeven. Met onze beste wensen voor U en de Uwen en met hartelijke groeten, Tineke Nielsen-Bruinier

  ...........
 • 24-11-2011 Agaath van Mierlo Janssen

  Wat was het fantastisch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14 dagen geleden was ik op bezoek bij mijn moeder in het Gulden Huis op de derde etage. Alle bewoners waren naar een huiskamer gebracht, waar ze allemaal een plekje hadden gevonden. Kwam er een prachtig geklede dame binnen met een versierde reiskoffer, waar haar cassettedeck in zat. Daar kwam de begeleidende muziek uit om haar te ondersteunen met haar heerlijk herkenbare liedjes. Ik was helemaal verbaasd, hoe de hele groep bewoners opleefde en er een contact onstond tussen de mooie dame en de bewoners. Ik zag door dit hele gebeuren de mensen zo opleven dat dit op mij grote indruk heeft gemaakt. De bewoners en mijn moeder hebben er intens van genoten, en ik heb het mogen mee maken. Mijn complimenten hiervoor. En zeker voor herhaling vatbaar. Met vriendelijke groeten, en dank je wel! Agaath van Mierlo Janssen

  ...........
 • 18-11-2011 irene van leeuwen

  Het stappersplan! Wandelclub TIOP in Hummelo is gestart met een stappersplan om stichting Diva Dichtbij van wandelmaatje Pieternel te steunen. Na de wekelijkse wandeling stopt ieder Tiopje €0,50 in de stapperspot. De opbrengst gaat naar zorgcentrum Den Ooiman te Doetinchem en is bestemd voor een een optreden van Diva Dichtbij. Stap voor stap kom je ver! Irene.

  ...........
 • 04-10-2011 anoniem

  Dank je Nico, voor de reactie.al 2 jaar samen op stap, je brengt me overal naar toe....zoals het een Diva betaamt,met een knipoog, Diva Gaudia

  ...........
 • 04-10-2011 Nico Mul

  Beste lezers, Nu ik al bijna 2 jaar bij 'diva dichtbij' betrokken ben als chauffeur van een van de diva's, wordt het misschien eens tijd om mijn verhaal hier ook neer te zetten. Ik heb immers. denk ik zo. wel de meeste optredens meegemaakt van wie dan ook: iedere maand wel 3 à 4 en dat al bijna 2 jaar. In het begin was ik bij optredens voor dementerende bewoners. Er kwam geen applaus en nauwelijks verbale reactie. Wat ik wel opmerkte was dat er 'wat veranderde'. Je zag / voelde dat de mensen genoten van optredens. Afhankelijk van de groep dan wel aard van de problematiek van bewoners, waren ook de reacties anders. Het repertoire was anders al naar gelang de groep en de wensen van groepen. Er kwam de ene keer meer applaus, de andere keer wat minder, er werd af en toe meegezongen, dan weer een compleet meezing uur. Het toppunt beleefde ik vorige week, toen een bewoner van ruim boven de 80, ex- koorzanger, een duet zong met de diva..'Panus Angelicus'? zelden zo'n ontroerend optreden gezien FANTASTISCH! Iedere keer verbaast het mij weer hoe de reacties anders zijn, emotioneel, vrolijk, gezellig maar overal positief. Juist bij de mensen die kennelijk niet reageren? je ziet en VOELT de emotie en geluksbeleving van MUZIEK! Doorgaan zo 'diva DICHTBIJ'! (Autorijden doe ik op gevoel?.wie wil mij zangles geven???) Nico Mul

  ...........
 • 22-09-2011 Ank van Amerongen

  Anja Blom was 21 september op de Looborch. Bewoners van Kleinschalig wonen hebben de mooiste middag sinds tijden gehad! Het was aan de gezichten en reactie af te lezen! Ga door met dit bijzondermooi werk! Compliment!

  ...........
 • 21-09-2011 Evelyn Noltus

  Met ontroering heb ik drie optredens in de huiskamers van De Looborch mee mogen maken van diva Anja. Prachtig om te zien hoe Anja contact legt, zo respectvol rekening houdend met de eigenheid van iedere bewoner; hoe ze een glimlach of een schater ontlokt, hoe mensen gaan bewegen, dansen, meezingen, intens luisteren, reageren. We zaten allemaal met kippenvel te kijken naar onze bewoners. Zelfs de meest stillen en ingekeerden hadden wel een vorm van reactie. De sfeer bleef nog lang blij na afloop. Veel dank, Anja. We hebben allemaal genoten. Evelyn Noltus, geestelijk verzorger

  ...........
 • 21-09-2011 Marjan van den Berg

  Beste mensen, beste Ivette, Er is al weer een maand verstreken sinds Ivette in onze familie een optreden heeft verzorgd. Ivette, graag willen we je nogmaals laten weten hoe goed het mijn vader, en alle aanwezige broers en zussen, heeft gedaan. Het was een prachtige, ontroerende maar ook blije avond. Je was een stralend en sprookjesachtig middelpunt, hebt heel mooi gezongen en bracht zoveel gevoeligheid en vrolijkheid. Het dubbele en verdrietige was natuurlijk dat het ook de laatste avond zou zijn dat onze zus Tiny in ons midden was. Inmiddels is ze overleden en hebben we afscheid van haar genomen. Maar wat bewaren we goede herinneringen aan de avond van 6 augustus. Heel hartelijk dank. Dag, Hartelijke groet, Marjan van den Berg

  ...........
 • 07-09-2011 Ria Scheffer van Vossen

  Ook de Diva Anja is er één uit duizenden, wat een schat van een vrouw. Ria Scheffer van Vossen Cornelia Allevo afdeling Zandplaat

  ...........
 • 30-08-2011 Martine Versteeg

  Ik was echt onder de indruk van Diva Gaudia op 'mijn' afdeling. Zij wist de mensen een half uur te boeien, het was doodstil, terwijl er anders permanent onrust heerst. Ik vond het leuk er bij te zijn en haar attent te maken op sommige bewoners. Een meneer is altijd een gepassioneerd zanger geweest. Hij zong bij mijn diensten en als ik bij een zieke bewoner het Ave Maria liet klinken altijd de tweede stem. Nu is hij helemaal stil gevallen en kan haast niets meer. hij heeft samen met Gaudia opgetreden, met een hoed op. Hij vond het mooi, maar zijn vrouw glunderde van kop tot teen toen ik het haar vertelde. Het is echt een prachtige formule. reacties in het huis waren heel positief. Martine Versteeg, geestelijk verzorger

  ...........
 • 29-08-2011 Leni

  Afgelopen week een middag bezoek gehad van DIVA Anjo. Het was een geweldige middag. Ontroerend wat het met onze cliënten en familie, medewerkers heeft gedaan.

  ...........
 • 23-08-2011 Thea de Lange

  Vanmiddag hadden wij van verpleeghuis de Ielanen te Sneek het genoegen kennis te maken niet met een diva maar met divo HANS !Het was een fantastische middag waarbij je soms een speld kon horen vallen, maar waarbij we ook heerlijk mee konden zingen met de liedjes van Wim Sonneveld. Namens de bewoners hartelijk dank Hans wat je voor hun gedaan hebt : ze even hun zorgen laten verdwijnen en een glimlach getoverd op hun gezicht. Thea de Lange, activiteitenbegeleidster.

  ...........
 • 12-07-2011 marjolein van Eijndhoven

  Hallo Pieternel, ik heb de filmpjes gezien, en ben erg geraakt door wat jullie doen. Mijn moeder is 2 juli overleden, zij had Ziekte van Alzheimer en Vasculaire Dementie, maar is overleden aan de gevolgen van een herseninfarct. Ik wou dat ik dit eerder had gezien, ze had zoiets geweldig gevonden. Heel veel succes met jullie werk! Groetjes, Marjolein van Eijndhoven

  ...........
 • 28-06-2011 Stance Dia

  L.S. Gisteren bracht ik een bezoekje aan mijn moeder die in het verpleegtehuis Royal Rustique in Den Haag woont. Meestal zijn deze bezoekjes moeilijk, gisteren echter was zij zo vrolijk... Wat bleek, diva was net langs geweest! Ze vertelde in geuren en kleuren wat ze had meegemaakt, zo goed en zo kwaad als als zij dat kan. Uit alles bleek dat zij enorm genoten heeft en ik, als dochter ben jullie daar heel dankbaar voor! Hartelijk gegroet, Stance Dia

  ...........
 • 23-06-2011 Astrid

  Gisteren is één van jullie Diva?s in Cornelia Allevo te Zierikzee geweest om een optreden te verzorgen. Het optreden van de Diva heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Mijn oprechte complimenten. Het optreden heeft niemand, die erbij aanwezig is geweest, onberoerd gelaten. Veel succes, Astrid

  ...........
 • 10-06-2011 Ans Dries

  donderdag 9 juni optreden van Diva Anjo de Bruin in verpleeghuis Mariaoord in Rosmalen, het was in een woord geweldig de bewoners hebben erg genoten van het optreden, je zag de gezichten van de bewoners letterijk open gaan. nogmaals hartelijk dank voor dit geweldig optreden. bewoners Mariaoord.

  ...........
 • 14-04-2011 Karin Heijting

  Dinsdag 12 april, 2011 Karin Heijting activiteitenbegeleidster de Hoge Weide te Lochem. Vanmiddag was het zover...in samenwerking met de geestelijke verzorger Henri Knol mocht ik samen met de bewoners genieten van diva Pieternel. Allemaal in een kring wachten wat er komen gaat. De deur ging open en gelijk kwamen de eerste reacties al van een bewoner 'wat een mooie vrouw'... Toen begon ze te zingen, prachtig wat een stem. Met kippevel op mijn arm zag ik hoe de diva de bewoners wist te raken. Oogcontact, zang, mimiek, aanraking, dans..er werd ingespeeld op de behoefte van de bewoner. Er hing een gezellige sfeer, er werd gelachen maar ook werd er hier en daar een traantje weggepinkt. Als activiteitenbegeleidster zie je hoe enorm bewoners van deze eigenlijk simpele vorm van muziek en zang kunnen genieten en even uit hun isolement komen. Op verschillende manieren zie je hoe de bewoners op de diva reageren. Pieternel het was fantastisch. Ik kwam er na afloop pas achter dat we in hetzelfde dorp wonen. Ik wens je nog veel succes, ga zo door en we komen elkaar vast nog wel tegen. Hartelijk dank voor deze fijne middag, hier zal vast nog lang over gesproken worden. Met vriendelijke groeten, Karin Heijting

  ...........
 • 12-04-2011 Henri Knol

  Luisteraars. Onlangs was ik op bezoek bij een heuse diva. In dit geval is dat een vrouw die via zang, dans en mimiek zomaar heel dichtbij kan komen. Gisteren trad ze onder meer op in de Vredense hof en in De Pelkwijk, twee bekende verzorgingshuizen hier in Winterswijk. Eerder mocht ik haar al ontmoeten op een andere locatie van de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé. Binnen alle locaties van deze stichting treedt de diva op in het kader van het project: zin in muziek. Dit project wordt door de geestelijk verzorgers van Marga Klompé georganiseerd en nodigt alle bewoners uit een muzikale reis door hun leven te maken. Een halte op deze reis is de eerder door mij genoemde diva. Getooid in een mooie jurk, komt ze met een kleine kleurrijke trekkar de zaal binnen wandelen. Ze laat haar kar staan en maakt met ieder in de kring persoonlijk contact. In deze kring zitten of liggen allemaal mensen met een versluierende geestkracht. Allemaal zijn ze op leeftijd, allemaal zijn ze voor hun dagelijkse zorg afhankelijk geraakt van anderen. Ook een partner van één van de bewoners heeft plaats genomen in de kring. Nadat de diva zich aan iedereen heeft voorgesteld, begint de muziek. De diva zingt, en zingt. Na verloop van tijd zie ik tintelende ogen bij een bewoner die in bed ligt. Zing diva, zing. Haar klanken hebben een ver bereik. Diep van binnen wordt er bij een ieder veel aangeraakt. Ontroerend vind ik het te zien hoe het echtpaar via de muziek opnieuw hun trouw en liefde delen. De man is zichtbaar geëmotioneerd. Zijn vrouw houdt zijn hand vast. Samen genieten ze van dit moment. Ondertussen gaat de diva de kring rond en nodigt ze iemand uit om met haar te dansen. Dans diva, dans. Met haar uitnodigende, ontwapende houding zet ze een oudere vrouw in beweging. Samen dansen ze dat het een lieve lust is. Ondertussen is de tijd voorbijgevlogen. Tijd voor het laatste lied: Somewhere over the rainbow. Doom diva, droom en neem ons mee naar een land waarin het leven goed is. Ik dank u wel. Bovenstaande stuk is 30 maart 2011 uitgezonden voor radio Slingeland, locale omroep in Winterswijk.

  ...........
 • 08-04-2011 Gerry van der Plas-Hoogev

  Hallo Pieternel, fantastisch dat jullie zoveel bewoners in verzorgingshuizen blij kunnen maken. Ik hoop van harte dat jullie ooit in verzorgingshuis De Wilbert in Katwijk komen zingen. Ik heb 10x op je gestemd voor de libelle ster!!! H.gr. Gerry

  ...........
 • 02-03-2011 Henriëtte

  Wat geweldig om te lezen dat het zo goed gaat met de stichting Diva Dichterbij, Het beloofd een speciaal jaar te worden, het is in ieder geval goed van start gegaan, Ik wens jullie allen veel plezier met alles wat er nog op het programma staat. Geweldig dat jullie er voor zorgen dat de ouderen en /of zieken weer in the picture staan. Dank voor alle persoonlijke aandacht die jullie hen geven en die broodnodig is. Fijn om zonnestralen rond te strooien. Met vriendelijke groet Henriëtte van Dam Bredewoud

  ...........
 • 15-02-2011 Tinka Vollenbroek

  De verwachtingen kwamen zeker overeen met de ervaring van het concert. Het was zelfs meer dan dat. Naderhand werd er nog over nagepraat en dat is toch bijzonder voor PG (dementerenden) bewoners.

  ...........
 • 04-02-2011 Geke Tempert

  Namens onze bewoners heel erg bedankt voor de gezellige en intieme middag! Wederom geslaagd!

  ...........
 • 25-01-2011 Leida de Groot

  Beste Mensen, Ik wil jullie bedanken voor de geweldige voorstelling. Prachtig gezongen en ik verbaasde me hoe veel plezier deze mensen er aan beleefden. Ze zaten stil en de mensen die anders onrustig heen en weer liepen zaten. Ook waren er die altijd met de ogen dicht zaten nu heel verwonderd keken. Even uit de sleur van alledag. Zo erg belangrijk juist voor deze mensen. De persoonlijke aandacht die mensen van jullie krijgen. Ik heb alleen maar lof gehoord Hartelijk dank voor deze fijne middag vr gr Leida de Groot

  ...........
 • 15-12-2010 Leo Gerards

  15 december Beste Gaudia, Laat ik allereerst zeggen dat ik je eerstdaags nog wel even zal bellen. Maar ik wilde je alvast laten weten hoe je optreden de bezoekers van het Vitaaltje en de bewoners van het Zorghotel is bevallen. Ik krijg van alle kanten complimentjes dat ik het initiatief genomen heb om Diva Dichtbij uit te nodigen. Heel veel van deze mensen heb je ontroerd en heb je ze een stuk levensvreugde bezorgd. Ik hoop zelf van harte dat je optreden volgend jaar een vervolg krijgt. Nog eens: hartelijk dank, Leo Gerards

  ...........
 • 06-12-2010 anoniem

  Geweldig, wat ontroerend mooi. Ga zo door. Len

  ...........
 • 05-11-2010 Anja Blom

  Gisteren weer een heel goede middag gehad in Schiedam, samen met Diva in de Dop Anjo. In de laatste groep was een man die vroeger in het cabaret had gezeten en die gaf als opmerking na ons optreden: Jullie hebben een snaar in trilling gebracht, waarvan ik dacht dat die in een steen was veranderd.

  ...........
 • 05-10-2010 Ernst Paul

  Hoi Pieternel, ik vind de filmpjes van Diva Dichtbij ontroerend mooi. Prachtig om te zien en te horen hoe je de mensen met je stem bereikt en raakt. Ik wens je nog vele mooie optredens toe. Veel succes! Groet, Ernst Paul Hoi Ernst Paul, wat leuk dat je op onze site gekeken hebt! Weet je nog dat je Parlez-moi d'amour ingespeeld hebt, inmiddels ruim vier jaar geleden en dat het zo vreemd was jezelf te horen zonder dat je speelde? Heb je je spel herkend in de filmpjes? Groetjes, Pieternel

  ...........
 • 01-10-2010 `Marcel Kroes

  Dag Ivette, Bij deze nogmaals dank voor je mooie concert in de Duinvallei in Scheveingen. Mijn vader heeft er erg van genoten, dat konden we duidelijk zien. Het was vanmiddag voor het eerst sinds tijden dat hij weer eens meezong met muziek. Dat vonden ook wij heel erg fijn om te zien. Je had hem echt even wakker gemaakt. Ik stuur je een kopie van de fotootjes die ik gemaakt heb. Met vriendelijke groet, Marcel Kroes

  ...........
 • 18-09-2010 Jolande Nienhuis

  hee Anja, van mijn dochter Lisanne hoorde ik van jouw optreden in de Posten, afgelopen donderdag. Ze vond het heel gaaf om te horen!! Complimenten, dus........ leuk om te zien dat je met je mooie zangstem ook zoiets moois doet!! Groetjes, Jolande

  ...........
 • 26-07-2010 Han Kersten

  Iemand heeft bij mijn moeder gezongen, mw Philippart in Madeleine in Boxmeer. Hoewel ze inmiddels het meeste vergeet heeft ze dit perfect onthouden. Bedankt voor de onverwachte en voor haar onvergetelijke verrassing!

  ...........
 • 20-07-2010 Jos Huibers11-07-1931

  Heeft U ook casettebandjes???. Helaas hebben wij op dit moment nog geen bandjes of CD's met opnames van onze Diva's en Divo. Als er meer aanvragen voor komen kunnen we in de toekomst eens kijken naar de mogelijkheden, Pieternel van Amelsvoort

  ...........
 • 22-06-2010 Niels Dekker

  Hoi Ivette, even een korte reactie van mij op jouw concert vanmiddag in de "huiskamer" van Hackfort. Geweldig zoals je daar de zaak op pakt, te midden van mensen waarmee het soms heel moeilijk te communiceren is. Je had de aandacht van iedereen daar en die wist je ook prima vast te houden. Erg goed zoals je inspeelt met je muziekkeuze op de reacties van de mensen. Vanmiddag waren we er bij, op bezoek bij mijn schoonmoeder. Mijn complimenten. Dat moest ik gewoon even kwijt. Met vriendelijke groet, Niels Dekker

  ...........
 • 18-05-2010 Marion

  Vorige week bracht Diva Pieternel een bezoek aan het huis waar mijn moeder woont, Swinhove in Zwijndrecht. Hoewel mijn moeder gevorderd dementerend is, wist Pieternel haar toch een glimlach te ontlokken en af en toe leek het zelfs of ze meezong! Waar we haar anders nauwelijks meer bereiken, was er nu echt contact. Mijn familie en ik hebben het ontroerend gevonden. Wat een mooi optreden en wat fijn dat er voor deze mensen weer even de kans is om zichzelf te zijn en te genieten!

  ...........
 • 16-03-2010 Lisette van der Wel

  Wat leuk om jullie nieuwsbrief te lezen. Van harte proficiat met deze mijlpaal! En wat mooi om te lezen wat jullie allemaal losmaken bij de mensen voor wie je optreedt! Chapeau!! Lisette

  ...........
 • 18-02-2010 Dhr Bax

  Vanmiddag was ik bij het optreden van Anja Blom in verpleeghuis Pniël, waar mijn vrouw sinds drie jaar verblijft. Ik stond verbluft en perplex, zo bijzonder als dit was. Het was perfect! Ik word donateur van uw stichting. De Heer Bax, Rotterdam

  ...........
 • 11-02-2010 Lucienne Knoester

  Ik las over Diva Dichtbij in Den Haag Centraal. Wat een prachtig initiatief!

  ...........
 • 13-01-2010 Marleen Terwindt

  Beste Pieternel, Ik wil je bij deze nog hartelijk bedanken voor je optreden in Lauwershof. Ik vond het prachtig en het heeft mijzelf, de bewoners en ook de verpleging diep geraakt. Ongelooflijk wat zoiets teweegbrengt in een intieme sfeer. Ik hoop dat ik in de gelegenheid ben je nog een keer te boeken. Marleen Terwindt, Salvita Evenementen

  ...........
 • 07-01-2010 Maaike van der Vleuten

  Als onderzoekster ervaar je het optreden van Diva Dichtbij anders dan het luisterende publiek, hun familie en vrienden. Je probeert objectief en systematisch naar iets te kijken en je niet te laten meeslepen door emoties. Die dag niet. Ik was er echt om te kijken, ervaren en te genieten, wat ik in volle teugen deed. Ik heb een optreden van Pieternel van Amelsvoort bijgewoond en ik vond het prachtig. Wat voor een effect de optredens hebben op mensen hoop ik via mijn onderzoek precies te achterhalen, maar de vreugde en blijdschap van dat moment zal ik niet snel vergeten. Ik vind het voornamelijk heel nobel dat stichting Diva Dichtbij zich voor deze groep mensen inzet. Uit eigen ervaring weet ik dat de mensen waarvoor ze optreden nog zoveel in huis hebben, lichamelijk en geestelijk, en ik vind het prachtig om te zien dat de stichting dat bij ze naar boven haalt. Maaike van der Vleuten, student Universiteit Utrecht

  ...........
 • 11-11-2009 Anneke Hogeveen

  Voor Divo Hans: Ik wilde je nog even laten weten hoe fijn wij jouw optredens hebben gevonden bij deze bijzondere doelgroep. Je deed het met plezier en merkbaar met liefde en dat is voor mij erg belangrijk. De bewoners waren nadien erg tevreden en ontspannen. Ik had vanmorgen vroeg al mail hoe fijn de collega?s het ook hebben gevonden. Anneke Hogeveen, Maartenshof, Groningen

  ...........
 • 28-09-2009 Willem Wensink

  Destijds bewonderd gedurende een optreden in verpleegtehuis "Den Ooiman" te Doetinchem Enorm veel waardering van alle patienten en....medewerkers(sters) En nog bedankt voor de "dans"!! Met vr.groet,Willem Wensink.

  ...........
 • 01-09-2009 Michaël van Ekeren

  Beste Pieternel, Ik zag zojuist een fragment van je werk op de televisie (Nederland 2) en wil er even op reageren. Ik zocht naar aanleiding van de televisieuitzending je website en zag daarop ook nog een fragment van wat je deed in Tamarinde. Ik ben zelf psychiater, en heb ook een conservatoriumopleiding zang voltooid dus kan me, zoals je waarschijnlijk begrijpt, behoorlijk verplaatsen in het werk dat je doet, feitelijk de combinatie van twee werelden. Ik moet zeggen dat ik dat wat ik zag zeer indrukwekkend en zeer professioneel vind, niet alleen als zangeres, maar ook in het contact dat je met mensen in ernstige levensmoeilijkheden voor elkaar weet te krijgen. Heel mooi en ontroerend! Dit wilde ik je even melden! met hartelijke groet, Michaël van Ekeren

  ...........
 • 28-08-2009 Elizabeth Moulen

  Hallo Pieternel, Vrolijke bubbels op je prachtige website! Wat je schrijft, laat horen en zien komt direct mijn hart binnen. heel dichtbij. Succes met dit prachtige werk.

  ...........
 • 28-08-2009 sasja

  Wat een mooie website heb je gemaakt. Complimenten! Leuk om via de filmpjes ook te kunnen zien &eacute;n horen hoe je werkt.

  ...........