Diva Dichtbij

Onze Diva's zingen voor mensen die langdurige zorg nodig hebben en niet naar het theater kunnen. Dat doen we in de huiskamer van een zorgorganisatie of aan iemands bed. We staan niet op een podium, we zingen van mens tot mens.

> lees meer

Advent met Diva Dichtbij 2021

In deze donkere dagen, die dit jaar wederom wat donkerder zijn dan andere jaren, willen we graag wat extra lichtpuntjes laten branden. Daarom vieren we 4 weken lang Advent met Diva Dichtbij, waarin we zoveel mogelijk geld inzamelen om optredens mogelijk te maken én voor onze Lustrumtour!

> lees meer

Live video-optredens: écht contact

Via Skype komt Diva nu het Dichtstbij. Want ook al zit er een beeldscherm tussen, het werkt! De Diva’s zijn gespecialiseerd in non-verbaal contact. Zo bewegen ze mee met een bewoner en voelt die zich gezien. Er is interactie en écht contact. Kijk maar!

> lees meer
.............


Onze Diva's maken veel los. Zoals Diva Milène in deze reportage. Meer video's van Diva Dichtbij vindt u hier.

 

Diva Dichtbij bestaat in 2022 15 jaar! En dat vieren we met de Diva Dichtbij Lustrumtour: 12 maanden, 12 provincies, 12 gratis optredens! 

Helpt u mee?

Kies de Diva of Divo met het bedrag van uw keuze, klik en betaal eenvoudig met iDeal. Wilt u dat uw donatie specifiek wordt gebruikt voor een optreden in een provincie van uw keuze? Laat het weten aan Hadassa: hadassa@divadichtbij.nl.

.............

Waar wij voor staan

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur een sterk positief effect hebben op het welzijn van mensen. Met name op het welzijn en de kwaliteit van leven van mensen die langdurige zorg nodig hebben. Onze missie is dan ook: ‘Langdurig zieken verlichting geven door middel van professionele zang en persoonlijk contact’.

Herinneringen

Wanneer de wereld zich geleidelijk terugtrekt
En als de tijd al haast heeft afgedaan
Komt daar opeens een zangeres
Ze zingt de sterren uit de lucht
Die vallen in je schoot
En opeens is daar het grote leven weer
En stormen de herinneringen naar voren

 

 

 

'Niet te geloven. Hij reageert nooit. En nu lacht hij naar haar.'

'U hebt een snaar in trilling gebracht waarvan ik dacht dat die in een steen was veranderd'

'Er zat een engel bij me op bed. Ze zong prachtig. Speciaal voor mij.'

'Graag iedere week een diva. We hadden zó'n rustige nacht!'

Advent met Diva Dichtbij 2021

01 december 2021 - In deze donkere dagen, die dit jaar wederom wat donkerder zijn dan andere jaren, wil Diva Dichtbij graag wat extra lichtpuntjes laten branden. Met de blik op de toekomst, waarin d...

> lees verder

'Zingen doet iets met mensen'

Diva Marianne bij ODC De Klim-op

01 december 2021 - Muziek en zang spelen een belangrijke rol in zorginstellingen voor mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB). Het is een van de weinige manieren om toch contact te leggen....

> lees verder