'Het was zo ontiegelijk bijzonder', aldus Lions-lid Jan Hartman.

‘Sinds 2008 organiseren wij doe-dagen: dagen waarop we kwetsbare mensen in het zonnetje zetten’, vertelt Jan Hartman van Lionsclub Groenlo Slingelanden. ‘We namen enkele jaren achter elkaar kinderen met een beperking een dag mee op tour. In 2019 besloten we ons te richten op een andere doelgroep, namelijk bewoners van verzorg- en verpleeghuizen.

We benaderden verpleeghuizen de Molenberg in Groenlo en Antoniushove in Lichtenvoorde. Hier wonen voornamelijk ouderen met dementie. In eerste instantie wilden we de mensen een dagje ergens mee naartoe nemen. Maar dat bleek nog niet zo eenvoudig. Daar is echt heel veel begeleiding en verzorging voor nodig. Dus schaafden we ons plan bij en besloten we de activiteit naar de zorginstelling toe te brengen. De activiteitenbegeleiding opperde zelf optredens van Diva Dichtbij. En die wens hebben we in vervulling laten komen.

In 2019 vond het eerste optreden plaats en dat was werkelijk waar fantastisch. Zo ontiegelijk bijzonder. Normaal gezien valt er weinig af te lezen aan de bewoners, maar nu gebeurden er zulke mooie dingen. De rillingen stonden op mijn rug. Ook de Diva’s moesten na afloop even bijkomen. Ik kan het me goed voorstellen, want het vraagt nogal wat uithoudingsvermogen en professionaliteit om te zingen voor deze doelgroep.

Een geslaagde doe-dag? Absoluut! In dat ene uurtje beleefden we samen zoveel plezier en momenten van nostalgie. Ik ben dankbaar dat wij daar als Lions-club een bijdrage aan hebben mogen leveren.’

Jan Hartman is een van de vertegenwoordigers van Lionsclub Groenlo Slingelanden. Afgelopen jaren realiseerde de club enkele optredens van Diva Dichtbij.