Congresparade - Dag van de Activiteitenbegeleiding

Dag van de Activiteitenbegeleiding

12 februari 2021 -

31 mei & 21 juni:

Dag van de Activiteitenbegeleiding

Afgelopen november kon het niet doorgaan. Maar de belangstelling was en is groot en daarom organiseert StudieArena twéé Dagen van de Activiteitenbegeleiding. Op 31 mei en 21 juni kun je je verdiepen in waardevolle dagbesteding en leefplezier voor je bewoners. Tijdens inspirerende presentaties en in kennis- en ervaringssessies tijdens de Congresparade. En Diva Dichtbij is er ook bij.

De invloed van omgevingsprikkels

In het plenaire programma geeft Pieternel van Amelsvoort, artistiek leider van Diva Dichtbij, samen met specialist sensorische informatieverwerking Robert de Hoog een presentatie over de invloed van omgevingsprikkels. Bij je bewoners gaat die prikkelverwerking soms moeilijker. Dat kan zich uiten in complex gedrag en persoonlijk contact verstoren. Door het toevoegen of juist vermijden van prikkels kun je het comfort voor bewoners verhogen en onrust voorkomen.

Je (zang)stem als hulpmiddel

Kwetsbare mensen zijn gevoelig voor de klankkleur van je stem en de manier waarop je praat. In een bijzondere sessie tijdens de belevingsparade laat Pieternel je ontdekken hoe anderen jouw stem ervaren en hoe je je (zang)stem kunt inzetten als hulpmiddel in het contact maken met bewoners. 

Meer over de Dag van de Activiteitenbegeleding en de Congresparade lees je op de website van StudieArena. 31 mei zit bijna vol, maar je kunt je voor deze dag nog inschrijven. Op 21 juni is meer plek. Schrijf je snel in! En dan zien we je graag in mei of juni in Spant! in Bussum!