Diva Dichtbij gaat naar Amerika

Het Newseum in Washington

14 juli 2016 -

Op 26 september gaat Diva Dichtbij naar Amerika! Pieternel van Amelsvoort en Paul Walthaus zijn uitgenodigd om tijdens het prestigieuze congres ´The Creative Age, creativity and aging´ een workshop Zingend contact maken te verzorgen. Zij zijn samen met vele andere deskundigen uit de hele wereld uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de discussie over creatief ouder worden. Een hele eer!

Pieternel van Amelsvoort is grondlegger van het ‘zingend contact maken’, de unieke methode waarmee Diva Dichtbij middels zang contact maakt met ouderen met dementie en andere kwetsbare mensen.

Kijken in de ziel

Pieternel legt uit: “Als ik zing voor deze kwetsbare mensen merk ik dat er iets anders gebeurt dan bij een gewoon optreden. Deze mensen hebben geen last van valse schaamte en hebben de behoefte om gezien te worden. Als ik zing, kijken ze me aan en zie ik dat ze willen dat ik dichterbij kom. Als ik dat doe en ik stel me echt voor hen open, dan is het alsof we zomaar recht in elkaars ziel kijken. De uitwisseling die dan ontstaat is niet in woorden te vatten, maar raakt ons beiden diep. De melodie die ik zing brengt iets in beweging, als een gesprek zonder woorden. Ik ben zeer vereerd dat ik ben uitgenodigd om mijn methode ook in Amerika bekend te mogen maken.”