Live video-optredens: écht contact

09 juni 2020 -

Diva Dichtstbij: Live video-optredens

– We hebben uitgebreid geoefend en getest. En zijn er nu helemaal klaar voor: onze live video-optredens. Via Skype komt Diva zo het Dichtstbij. Want ook al zit er een beeldscherm tussen, het werkt! De Diva’s zijn gespecialiseerd in non-verbaal contact. Zo bewegen ze mee met een bewoner en voelt die zich gezien. Er is interactie en écht contact. Ook met bewoners met bewoners met dementie die de taal kwijt zijn.

Het was leuk, heel erg leuk! Het werkte. Mensen onthielden het. Een man zat met tranen in zijn ogen bij een operettelied. Dezelfde emoties als bij een gewoon optreden. Het was heel fijn!

Ook de Diva’s en Divo’s die meededen aan de testen zagen het gebeuren: “Er ontstond connectie!”, vertelde Divo Merijn. “Soms kwamen bewoners naar voren schuiven, meezingen en meebewegen. Het is echt meer dan muziek kijken op tv.” Diva Bibi: “Ik vond het heerlijk om te merken dat het contact en de interactie er digitaal ook gewoon zijn. En dat ik, net als in real life, intuïtief aanvoelde welk liedje de bewoners wilden horen en of ik dichterbij de camera moest komen of juist verder weg.”

Zo ziet een live video-optreden eruit

En zo werkt het:

 • Een live video-optreden duurt ongeveer 3 uur, met zo nodig 2x een pauze van 15 minuten. 
 • De Diva of Divo zingt telkens 10 minuten (2 tot 3 liedjes) voor 1 à 2 bewoners. Zo bereiken we in een middag 12 tot 24 bewoners.
 • Is er een groot scherm met goede boxen beschikbaar? Sluit het device aan op beamer of tv en de hele huiskamer kan meegenieten! We kunnen dan optreden in 2 tot 3 huiskamers in combinatie met enkele individuele optredens, net als anders. Zorg wel dat de camera de bewoners goed kan zien, zodat de Diva op hen in kan spelen.
 • Een live video-optreden gebeurt vooralsnog via Skype, vanwege de goede geluidskwaliteit.
 • Daarvoor is goede wifi een vereiste. Wij kunnen zo nodig helpen met tips & tricks.
 • De zorgmedewerker belt via een tablet of laptop op een afgesproken tijdstip naar het Skype-adres van de Diva voor een kort voorgesprek en de laatste (technische) puntjes op de i.
 • De zorgmedewerker loopt met het device van bewoner naar bewoner. 
 • Met een externe box of koptelefoon kun je de geluidskwaliteit verhogen.
 • Hebben jullie een Qwiek-up? Er komt software voor aansluiting op telefoon, tablet of laptop, zodat jullie via de grote projectie levensgroot kunnen kijken en meedoen. 
 • Er kan een 3epersoon inbellen en meegenieten, bijvoorbeeld een mantelzorger. Leuk bij een verjaardag of ander bijzonder moment! Daarnaast kan het leerzaam zijn: hoe kun je – net als de Diva’s – toch contact maken als je op afstand moet blijven?
 • Voor een live video-optreden geldt een gereduceerd tarief van € 450. Minder budget? Vraag naar de financieringsmogelijkheden.

 Meer weten of een live video-optreden boeken? Bel Alies of Sandy op telefoonnummer 0314 – 35 92 45 of stuur een e-mail.