Vacature Bestuurslid Diva Dichtbij

30 september 2020 -

Het bestuur van Stichting Diva Dichtbij bestaat uit 5 leden. Samen hebben zij een gecombineerde expertise op het gebied van (gezondheids-)zorg, cultuur en rechts- en wetkennis. Een van de leden zal volgend jaar aftreden. Daarom is het bestuur op zoek naar een nieuw bestuurslid.

Diva Dichtbij is volop bezig haar aanbod verder te ontwikkelen en doelgroep te verbreden om zich goed in de markt te (blijven) positioneren. De corona-pandemie heeft de noodzaak hiervoor nog eens extra verhoogd. Voor de invulling van de vacature is het bestuur dan ook specifiek op zoek naar iemand met een marketingachtergrond, die de directie optimale feedback en ondersteuning kan geven. Vanzelfsprekend draagt een nieuw bestuurslid daarnaast de (combinatie van) zorg en cultuur een warm hart toe.

Over Diva Dichtbij

Diva Dichtbij is een goed doel met culturele ANBI-status en CBF-keurmerk. Hier op de website staat meer informatie over de doelstelling en activiteiten van de stichting. Op YouTube zijn filmpjes te bekijken van optredens van Diva's en Divo's voor de doelgroep: kwetsbare mensen die zelf niet meer naar het theater kunnen, veelal mensen met dementie. 

De dagelijkse leiding van Diva Dichtbij is in handen van zakelijk leider Ger Timmer en artistiek leider Pieternel van Amelsvoort, die tevens de bedenker is van het concept van Diva Dichtbij. Er is een bescheiden kantoorbezetting voor het regelen van de optredens, de boekhouding, de fondsenwerving en de communicatie. Alle medewerkers, inclusief de leiding, hebben een parttime dienstverband. 

In deze corona-tijd zijn met veel creativiteit oplossingen bedacht waardoor de Divo's en Diva's toch kunnen optreden: buiten, via Skype, op video en – onder voorwaarden – ook binnen. Daarnaast zorgen een solide financiële positie en het ondersteunende pakket van de overheid ervoor dat Diva Dichtbij nog steeds in mogelijkheden kan denken. Wel wordt met zorg uitgekeken naar het komende jaar en zullen alle zeilen moeten worden bijgezet om de doelgroep te kunnen blijven bedienen. 

Over het bestuur

Het huidige bestuur van Diva Dichtbij bestaat uit 4 vrouwen en 1 man. De voorzittersfunctie is, net als die van de secretaris en de penningmeester, ingevuld. Van de twee overige leden zal er één volgend jaar aftreden. Omdat Diva Dichtbij sinds ruim een jaar een duale leiding heeft, krijgt het bestuur steeds meer een toezichthoudende rol. Door de bescheiden omvang van de stichting is het bestuur wel nog steeds goed op de hoogte van het dagelijkse reilen en zeilen. Alle bestuursfuncties zijn onbezoldigd.

Het bestuur komt 8 maal per jaar bijeen, waarvan 1 keer specifiek om te reflecteren op het eigen handelen. De andere 7 zijn bijeenkomsten met de leiding van Diva Dichtbij. De vergaderingen vinden plaats op het kantoor van Diva Dichtbij in Wehl (bij Doetinchem) en duren van 20.00 tot 22.00 uur. De vergaderingen zijn goed voorbereid en het aantal te lezen vergaderstukken is te overzien. De sfeer in het bestuur en tussen bestuur en leiding is altijd hartelijk, informeel, positief en creatief.

Interesse? Neem contact op met Tom Zewald (voorzitter bestuur), via 0314 – 35 92 45 of post@divadichtbij.nl.