Vacature professionele zangers (M/V)

Divo Paul

08 maart 2017 -

[Reageren op deze vacature is niet meer mogelijk]

Stichting Diva Dichtbij is een dynamische en groeiende organisatie. Onze diva’s verzorgen intieme optredens voor langdurig zieken, vaak in de huiskamer van een verpleeghuis of aan de rand van het bed. Even belangrijk als de kwaliteit van de zang is het contact dat wij maken met ons publiek. Diva Dichtbij is een goed doel en er werken bevlogen mensen. De stichting telt inmiddels 10 Diva’s en 2 Divo’s.

Het aantal aanvragen voor optredens blijft groeien en daarom zoeken we zangers en zangeressen. We nodigen mannelijke kandidaten expliciet uit om zich aan te melden!

Wat verwachten wij van een Diva(*) Dichtbij
Je bent een zanger of zangeres die actief is als uitvoerend musicus, hebt een stem die kan ontroeren en bent in staat een voorstelling in een huiskamer te dragen. Je repertoire bevat herkenbare elementen voor de doelgroep. Je hebt een grote empathische gave: tijdens het zingen maak je op een natuurlijke manier van dichtbij non-verbaal contact met je publiek.  Als Diva Dichtbij zing je met begeleidingsbanden, ben je regelmatig beschikbaar voor optredens (4 tot 10 keer per maand) en kun je voor je eigen vervoer van en naar optredens zorgen. Als Diva Dichtbij bezoek je huizen alleen, logische consequentie is dat je je representatief voor de stichting kunt presenteren.
(*) een Diva kan ook een Divo zijn

Selectieworkshop
Om te onderzoeken of je past bij Diva Dichtbij en of het werk je aanspreekt kun je je aanmelden voor een selectieworkshop. Deelname aan deze workshop kost €80,-. Meld je per e-mail aan voor één van de onderstaande selectieworkshops. Vermeld daarin:

 • Je motivatie en CV, bij voorkeur met foto;
 • Je stemtype en het genre dat je zingt;
 • Je voorkeur voor de datum en het dagdeel van de selectieworkshop;
 • Je adresgegevens

De selectieworkshop vindt plaats op:

Woensdag 29 maart 2017, Akoesticum Ede
Middagworkshop: 14:00 tot 17:30 uur

De selectieworkshop wordt verzorgd door Linde Löbert, trainster van Diva Dichtbij, en Pieternel van Amelsvoort, zangeres en oprichtster van Stichting Diva Dichtbij. Ze laten je ontdekken hoe het is om zingend en non-verbaal dichtbij mensen te komen, wat het effect van aandacht is en welke emoties erbij komen kijken. Geeft het je voldoening en heb je er feeling voor? Dan is het mogelijk je na afloop van de selectieworkshop aan te melden voor een auditie. Vervolgens hoor je of je daadwerkelijk voor een auditie wordt uitgenodigd. Deze auditie vindt plaats op woensdag 12 april 2017 in het Muziekhuis Utrecht.

Deelname aan de selectieworkshop kost €80,-. Je inschrijving is definitief zodra wij het inschrijfgeld hebben ontvangen. Je kunt dit overmaken naar rekening NL73INGB0003337737 van Stichting Diva Dichtbij, onder vermelding van 'Selectieworkshop 2017'. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging.

Voorbereiding
We vragen je voor de selectieworkshop één van de volgende nummers voor te bereiden (uit het hoofd):

 • Somewhere over the rainbow (The wizard of Oz)
 • La vie en rose  (Edith Piaf)
 • Vluchten kan niet meer (Harrie Bannink)
 • Da unten im Tale (Brahms)

 Wat bieden wij:

 • Tussen de 40 en 80 optredens per diva per jaar.
 • Je kunt gebruik maken van de pianist van Diva Dichtbij om je eigen begeleidingsbanden op te nemen. Deze banden blijven in eigendom van Diva Dichtbij.
 • Afspeelapparatuur, kostuum en een rijdend decorstuk in bruikleen.
 • Voor de optredens ontvang je een gage. De reiskostenvergoeding bedraagt €0,25 per km.
 • Daarnaast is er jaarlijks een trainingsweekend en een intervisie dag waar je bij aanwezig bent.