Samenwerking met CareClowns en de Tijdmachine

Wij gaan samenwerken met CareClowns en Stichting de Tijdmachine!

29 augustus 2016 -

CareClowns, Diva Dichtbij en Stichting De Tijdmachine hebben de handen ineengeslagen om verpleeghuizen een aanbod te doen dat zo goed mogelijk aansluit bij de bewoners. Wij richten ons op de positieve kant van ouder worden en stellen bij ons werk de kracht en behoeften van ouderen centraal. Wij bieden een pakket aan waarmee woonzorgcentra in één klap acht prachtige activiteiten hebben voor hun bewoners. 
Het PA=K PAKKET bestaat uit drie optredens van Diva Dichtbij, drie bezoeken van CareClows, een muziekale middag/avond Gouwe Oude en een platenspeler van Het Elpee Café. (PA=K staat voor Plezier x Aandacht = Kracht)

Drie optredens van Diva Dichtbij

Onze Diva's zingen voor mensen die langdurige zorg nodig hebben en niet meer zelf naar het theater kunnen gaan. Dat doen we in een huiskamer of aan iemands bed. We komen dichtbij zodat we iedereen oprechte aandacht kunnen geven. Toehoorders leven op en er is wetenschappelijk bewijs dat zij beter slapen en ook dat werkdruk en werktevredenheid bij personeel positief worden beïnvloed na een optreden. Bij een optreden van Diva Dichtbij verzorgt een Diva/Divo tot drie huiskameroptredens op één dagdeel. Meer informatie: www.divadichtbij.nl.


Foto: Claudia Kamergorodski

Drie bezoeken van CareClowns

CareClowns zijn specialisten in het maken van respectvol contact met mensen met dementie. Met liefde en aandacht stemmen de clowns hun spel af op de belevingswereld van de bewoners en maken oprecht contact. Door te zingen, dansen of gewoon even rustig samen zitten, net wat nodig is.
Een CareClowns-bezoek ontspant, geeft plezier, verwondert en ontroert. Ook na het bezoek is er vaak een positief effect op de mensen en de sfeer. Een bezoek van CareClowns betreft een clownsduo dat een dagdeel gemiddeld drie huiskamers bezoekt. Voor meer informatie: www.careclowns.nl.


Foto: Oscar Seijkens

Een muzikale middag of avond met Gouwe Ouwe

Gouwe Ouwe is een ouderwets gezellige middag of avond. U gaat helemaal terug naar de jaren 60. Onze huisband, De Tijdmachinisten, speelt de grote hits; van The Beatles tot Johnny Jordaan. Er is geen vast programma, de muzikanten spelen in op wat er in de zaal gebeurt. Zo is ieder feestje uniek!Op onze website vertelt ambassadeur prof. dr. Erik Scherder over de effecten van Gouwe Ouwe op het welbevinden van ouderen: www.gouwe-ouwe.nu.


Foto: Claudia Otten 

Platenspeler van Het Elpee Café

Stelt u zich eens voor: samen luisteren naar de muziek van toen en herinneringen ophalen aan die ene vakantie in Italië of de eerste dans op uw bruiloft. Rond de platenspeler van Het Café kunnen uw bewoners samen met vrienden, familie, buren genieten van heerlijke muziek.Naast een gemakkelijk te bedienen platenspeler, sturen we ook 10 mooie platen van vroeger en een boekje met handige tips mee. Een startpakket waarmee u in een gemeenschappelijke ruimte van uw woonzorgcentrum of op een huiskamer een muziekhoek kan creëren. Kijk voor meer informatie op: www.stichtingdetijdmachine.nl

Investering

De kosten voor het totale pakket met 8 activiteiten: € 5.950,- (inclusief btw). Dit pakket is slechts een van de mogelijkheden die wij uw woonzorgcentrum kunnen bieden. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Diva Dichtbij: mail naar post@divadichtbij.nl of bel 0314 359245.