Workshop 'Stem af en maak contact' 13 oktober 2017

31 mei 2017 -

Voor wie?
Diva Dichtbij weet als geen ander hoe je door middel van je eigen (zang)stem en je eigen voorkomen op de ander kan afstemmen en contact kan maken. Daarom hebben wij de workshop ‘Stem af en maak contact’ ontwikkeld, speciaal voor wie in zijn werk of privé te maken heeft met mensen met dementie: zorgprofessionals, familie, mantelzorgers en vrijwilligers.

Wat gaan we doen?
Contact maken met mensen met dementie kan soms best ingewikkeld zijn. Je eigen houding, de manier waarop je je stem gebruikt, de afstand die je tot iemand hebt; het zijn allemaal factoren die bepalen of je wel of geen contact maakt. Even voor iemand neuriën kan al zo ontspannend werken dat er ‘deurtjes in de hersenen’ opengaan. Dat biedt de mogelijkheid om op een heel vanzelfsprekende manier in contact te komen.

In deze workshop oefenen we met het maken van contact. Zowel non-verbaal als verbaal. Hoe doe je dat als iemand boos of verdrietig is of juist erg in zijn eigen wereld leeft? We gaan ook aan de slag met onze (zang)stem. Op welke manier zet jij je (zang)stem in om contact te maken? Goed kunnen zingen is hier absoluut niet voor nodig, dus laat dat geen reden zijn om niet naar deze workshop te komen! We onderzoeken verder het spiegelen van bewegingen en emoties en we kijken naar lichamelijke afstand (wat ervaart de ander als prettig en wanneer kom je te dichtbij?). Tijdens deze workshop zit je niet stil, we gaan actief oefenen en dat wat je leert kun je meteen in de praktijk toepassen. Ben je gemotiveerd en heb je zin om iets nieuws te leren dan ben je van harte welkom!

Praktische informatie
Datum: Vrijdag 13 oktober 2017
Tijd: 13.00 tot 17.00 uur
Kosten:€75,- euro p.p.
Locatie: Muziekhuis Utrecht (Loevenhoutsedijk 301, 3552 XE, Utrecht)
Aantal deelnemers: Minimaal 15, maximaal 26
Docenten: Linde Löbert (trainster bij Diva Dichtbij) en Paul Walthaus (zanger bij Diva Dichtbij)

Meld je aan voor deze workshop door ons een e-mail te sturen.

Reacties
“We hebben de hele middag geoefend. Het was heel herkenbaar en dichtbij; dichtbij de ander en dichtbij jezelf.”

“Ik ga nu vaker gewoon zingen en niet denken ‘doe ik het goed of is mijn stem wel goed’. Zingen met aandacht in welke vorm dan ook is goed, rekening houdend met de persoonlijk ruimte van de ander.”

“De trainers konden alles goed verwoorden, voordoen en uitleggen. Ze konden in korte tijd een veilige sfeer creëren en ons tot groep maken. Samen straalden zij energie en kennis uit.”