Diva Dichtbij zoekt professionele zangers

Wij zoeken professionele zangers

28 maart 2019 -

 

Diva Dichtbij zoekt professionele zangers (M/V)

Stichting Diva Dichtbij is een dynamische en groeiende organisatie. Onze Diva’s verzorgen intieme optredens voor langdurig zieken, vaak in de huiskamer van een verpleeghuis of aan het bed. Even belangrijk als de kwaliteit van de zang is het contact dat wij maken met ons publiek. Diva Dichtbij is een goed doel en er werken bevlogen mensen. De stichting telt inmiddels 14 Diva’s en 3 Divo’s. Kijk voor meer informatie op https://divadichtbij.nl/

Het aantal aanvragen voor optredens blijft groeien. Daarom zoeken we zangers en zangeressen. We nodigen mannelijke kandidaten expliciet uit om zich aan te melden!

 

Wat verwachten wij van een Diva* Dichtbij?

Je bent een zanger of zangeres die actief is als uitvoerend musicus, hebt een stem die kan ontroeren en bent in staat een voorstelling in een huiskamer te dragen. Je repertoire bevat herkenbare elementen voor de doelgroep. Je hebt een grote empathische gave: tijdens het zingen maak je op een natuurlijke manier van dichtbij non-verbaal contact met je publiek.

Als Diva Dichtbij zing je met begeleidingsbanden, ben je regelmatig beschikbaar voor optredens (4 tot 10 keer per maand) en kun je voor je eigen vervoer van en naar optredens zorgen. Als Diva Dichtbij bezoek je huizen alleen, logische consequentie is dat je je representatief voor de stichting kunt presenteren.

* een Diva kan ook een Divo zijn

 

Selectieworkshop

Om te onderzoeken of je past bij Diva Dichtbij en het werk je aanspreekt, kun je je aanmelden voor een selectieworkshop. Eerdere deelnemers vonden de workshop zeer de moeite waard en zinvol voor hun eigen praktijk als zanger. Deelname aan deze workshop kost € 80,-.

 

De selectieworkshops vinden plaats op:

24 en 30 april in Akoesticum, Ede

Ochtendworkshop: 9:00 tot 12:30 uur

Middagworkshop: 14:00 tot 17:30 uur

 

Aanmelden voor een selectieworkshop kan per e-mail: auditie@divadichtbij.nl.

Vermeld in je mail:

 • Je motivatie en cv, bij voorkeur met foto.
 • Je stemtype en het genre dat je zingt.
 • Je voorkeur voor de datum en het dagdeel van de selectieworkshop.
 • Je adresgegevens.

Je inschrijving voor de selectieworkshops is definitief zodra wij het inschrijfgeld van € 80,- hebben ontvangen. Je kunt het bedrag overmaken naar rekening NL73 INGB 0003337737 van Stichting Diva Dichtbij, onder vermelding van 'Selectieworkshop 2019'. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging.

De selectieworkshops worden gegeven door twee trainers van Diva Dichtbij, onder wie Pieternel van Amelsvoort, zangeres en oprichtster van Stichting Diva Dichtbij. Zij laten je ontdekken hoe het is om zingend en non-verbaal dichtbij mensen te komen, wat het effect is van aandacht en welke emoties erbij komen kijken. Geeft het je voldoening en heb je er feeling voor? Dan kun je je na afloop van de selectieworkshop opgeven voor een auditie. Deze auditie vindt plaats op 24 mei in Akoesticum in Ede. Wij laten je weten of je voor de auditie wordt uitgenodigd.

 

Voorbereiding

We vragen je voor de selectieworkshop een van de volgende nummers voor te bereiden (uit het hoofd):

 • Somewhere over the rainbow (The wizard of Oz), alleen chorus
 • Vluchten kan niet meer (Harrie Bannink)
 • Da unten im Tale (Brahms)

 

Wat bieden wij?

 • Tussen de 40 en 80 optredens per jaar.
 • Je kunt gebruik maken van de pianist van Diva Dichtbij om je eigen begeleidingsbanden op te nemen. (Deze banden blijven in eigendom van Diva Dichtbij.)
 • Geluidsbox, kostuum en een rijdend decorstuk in bruikleen.
 • Voor de optredens ontvang je een gage. De reiskostenvergoeding bedraagt € 0,25 per km.
 • Daarnaast is er jaarlijks een trainingsweekend en een ontwikkeldag.