wat kunt u verwachten

 
Optredens met veel interactie

Onze Diva's* treden op in huiskamers van onder andere verpleeghuizen. Op één middag treedt ze in twee of drie verschillende ruimtes op. De bewoners zitten in een kring, zodat de Diva met iedereen makkelijk contact kan maken.


Zodra de Diva binnenkomt, heeft ze door haar mooie verschijning meteen van vrijwel iedereen de aandacht. Ze gaat alle bewoners af om hen een hand te geven en zich voor te stellen. Dan zet ze de muziek aan en begint te zingen. Dit heeft op iedere toehoorder zijn uitwerking. De één begint te stralen, een ander zingt mee en bij weer een ander stromen de tranen over de wangen. De Diva strekt haar handen uit. Ze reageert op wat er gebeurt en nodigt uit om deel te nemen. Ze maakt een dansje en biedt een troostende arm. Ze knielt om mensen in de ogen te kijken. Zo maakt ze oprecht contact met de mensen achter hun ziekte of beperking.

* Een Diva kan ook een Divo zijn.

Saskia van Engeland

Saskia van Engeland

Tijdens een optreden, dat een half uur tot drie kwartier duurt, gebeuren er verrassende en onvoorstelbare dingen. Mensen die nauwelijks meer reageren op hun omgeving lachen of zingen weer. De optredens maken vaak diepe indruk en worden nog lang onthouden, ook bij mensen van wie het geheugen nauwelijks meer functioneert.

Een optreden naar uw wensen

Wij stemmen de keuze van de Diva zorgvuldig af op uw wensen. Elke Diva heeft een eigen stijl en stemgeluid. De meesten hebben een klassieke achtergrond. Zij zingen een breed repertoire, van Ave Maria tot Annie M.G. Schmidt en van operette tot musical. Sommigen zijn gespecialiseerd in lichte muziek, zoals musical, pop of Nederlandstalige nummers. Wat de Diva's gemeen hebben, is dat ze professioneel geschoolde zangeressen zijn die zorgvuldig omgaan met de kwetsbaarheid van langdurig zieken. En wat onze Diva's ook delen: ze zetten zich met hart en ziel in om langdurig zieken een intense ervaring te bezorgen.